פיטורין לאחר לידה

מצב
הנושא נעול.

ד ו נ ה 29

New member
פיטורין לאחר לידה

פיטורין לאחר לידה
אני פונה בשם חברה.היא עולה חדשה מרוסיה ולא כל כך מבינה את החוקים.היא כרגע אחרי לידה ומתכוונת לחזור לעבודה לאחר 3 חודשים אולם קיבלה מסר מהמנהלת שתקבל את הפיצויים ותעזוב (לא אמרו לה בפירוש שמפטרים אותה אך הנחו אותה שזה מה שהולך לקרות).היא סיפרה לי שכך נהגו עם שאר העובדות שהיו לאחר לידה. האם החוק מאפשר לפטר במצב כזה? אם לא מה ממליצים לה לעשות כדי שתמשיך בעבודתה כרגיל. המון תודה למי שעוזר.

החוק אוסר לפטר בתקופת חופשת הלידה..

פיטורין לאחר לידה
אני פונה בשם חברה.היא עולה חדשה מרוסיה ולא כל כך מבינה את החוקים.היא כרגע אחרי לידה ומתכוונת לחזור לעבודה לאחר 3 חודשים אולם קיבלה מסר מהמנהלת שתקבל את הפיצויים ותעזוב (לא אמרו לה בפירוש שמפטרים אותה אך הנחו אותה שזה מה שהולך לקרות).היא סיפרה לי שכך נהגו עם שאר העובדות שהיו לאחר לידה. האם החוק מאפשר לפטר במצב כזה? אם לא מה ממליצים לה לעשות כדי שתמשיך בעבודתה כרגיל. המון תודה למי שעוזר.
וגם בתקופה של 45 ימים שאחרי חופשת הלידה וקובע שתקופות אלה לא ייספרו במנין ימי ההודעה המוקדמת לפיטורים.

ד ו נ ה 29

New member
תודה על תגובתך..אך

וגם בתקופה של 45 ימים שאחרי חופשת הלידה וקובע שתקופות אלה לא ייספרו במנין ימי ההודעה המוקדמת לפיטורים.
תודה על תגובתך..אך
מה קורה לאחר 45 יום? האם אז יכולים לפטר אותה ללא סיבה הגיונית? תיפקודה בעבודה ללא רבב.

שיר ורד

New member
כן ולא

תודה על תגובתך..אך
מה קורה לאחר 45 יום? האם אז יכולים לפטר אותה ללא סיבה הגיונית? תיפקודה בעבודה ללא רבב.
כן ולא
בעקרון , מעסיק פרטי לא צריך למצוא סיבה לפיטוריו של עובד מסוים. אבל, החוק אוסר להפלות בין עובדים על רקע מיני,גזעי,גיל, ואף על רקע היותו הורה. לכן, לאחר שתפוטר , יש לה זכות לתבוע את המעסיק אשר פיטר אותה בגלל היותה הורה לתינוק. נטל ההוכחה שהפיטורים הם בגלל היותה הורה הוא עליה, אך במקרה הזה, אם תצליח להוכיח שזה נוהג קבוע במקום העבודה, זה ישפר את סכוייה לזכות בתביעה. בית הדין יכול להורות למעסיק לבטל את הפיטורים ולהמשיך להעסיקה, כולל לחייב אותה לשלם את השכר בתקופתה ההמתנה (או לא לחייב). כמו-כן, בית הדין יכול להטיל על המעסיק לפצות אותה בסכום כספי השוה למספר משכורות אך לאשר את הפיטורים בדיעבד (לרוב זה מה שקורה, בגלל שחולף זמן רב ממועד התביעה ועד פסק הדין).

מצב
הנושא נעול.
למעלה