פיטורין לאחר חופשת לידה

מצב
הנושא נעול.
פיטורין לאחר חופשת לידה

פיטורין לאחר חופשת לידה
אני אמורה לסיים חופשת לידה בסוף ינואר. אתמול הודעתי למעביד שאין בכוונתי לחזור (עבדתי שנה ועשרה חודשים כולל חופשת לידה) ואני מבקשת שיפטר אותי. מה שמתאים לשני הצדדים כי בכל מיקרה הם טוענים שאני עולה להם יותר מדי. הוא אמר שיבדוק ועכשיו הם חזרו אלי שחוקית הם לא יכולים לפטר אותי בלי לחכות 45 יום לאחר תום חופשת הלידה ורק אז לתת לי 30 יום הודעה מוקדמת והכל בתשלום כך שהם לא רוצים. אני מצידי מוכנה לוותר הן על 45 יום והן על תקופת הודעה מוקדמת רק לקבל מכתב פיטורין בהקדם האפשרי, על מנת שאוכל לקבל דמי אבטלה. שאלתי אם אני יכולה להודיע להם על הארכה של 45 יום ואז תקופת ההודעה המוקדמת תיכלל בהארכה וגם את זה הם אומרים שלא. מקום העבודה מרוחק כ 50 דקות נסיעה לכל כיוון ממקום מגורי והמשרה היא משרה מלאה. יש לציין שאין כאן סוגיית פיצויים מאחר שבחוזה שלי רשום שאקבל אותם גם אם אני מתפטרת. מה האפשרויות העומדות בפני? תודה

שיר ורד

New member
האפשרות הסבירה ביותר

פיטורין לאחר חופשת לידה
אני אמורה לסיים חופשת לידה בסוף ינואר. אתמול הודעתי למעביד שאין בכוונתי לחזור (עבדתי שנה ועשרה חודשים כולל חופשת לידה) ואני מבקשת שיפטר אותי. מה שמתאים לשני הצדדים כי בכל מיקרה הם טוענים שאני עולה להם יותר מדי. הוא אמר שיבדוק ועכשיו הם חזרו אלי שחוקית הם לא יכולים לפטר אותי בלי לחכות 45 יום לאחר תום חופשת הלידה ורק אז לתת לי 30 יום הודעה מוקדמת והכל בתשלום כך שהם לא רוצים. אני מצידי מוכנה לוותר הן על 45 יום והן על תקופת הודעה מוקדמת רק לקבל מכתב פיטורין בהקדם האפשרי, על מנת שאוכל לקבל דמי אבטלה. שאלתי אם אני יכולה להודיע להם על הארכה של 45 יום ואז תקופת ההודעה המוקדמת תיכלל בהארכה וגם את זה הם אומרים שלא. מקום העבודה מרוחק כ 50 דקות נסיעה לכל כיוון ממקום מגורי והמשרה היא משרה מלאה. יש לציין שאין כאן סוגיית פיצויים מאחר שבחוזה שלי רשום שאקבל אותם גם אם אני מתפטרת. מה האפשרויות העומדות בפני? תודה
האפשרות הסבירה ביותר
להתפטר לצורך טיפול בילד. בהגשת התביעה לדמי אבטלה יש לציין שעבדת במשרה מלאה ובתוספת זמן הנסיעות לכל כוון , אין לך אפשרות למצוא סידור אשר יאפשר את השארת הילד במעון כמקובל. בפסיקה נקבע כי במצב כזה, אין צורך להמתין 90 יום כדי לקבל דמי אבטלה. אך לא כל סניפי הביטוח הלאומי מותרים בקלות ולעיתים יש צורך ללכת לתביעה משפטית. אפשרות שניה היא טריקית במקצת, אני לא בטוח שהיא תהיה מקובלת על החברה וגם לא על הביטוח הלאומי. את מבקשת מהם בכתב לצאת לחל"ת בתום חופשת הלידה. הם מודיעים לך שהם מסרבים לאשר לך את החל"ת (וזו זכותם כי לא עבדת שנתיים). את לא מגיעה לעבודה בתום חופשת הלידה. הם שולחים לך מכתב התראה שבו הם מודיעים, כי עלייך לשוב מיד לעבודה , ולא, תתבטל זכותך לחזור לעבודה. את לא מגיעה והם מפטרים אותך לאחר שבוע. אפשרות נוספת, וריאציה על הקודמת: את מבקשת מהם בכתב לצאת לחל"ת בתום חופשת הלידה. הם מודיעים לך שהם מסכימים לכך למרות שאינם חייבים , אך מציינים כי אינם מחויבים להחזירך לעבודה בתום החל"ת ואת מודעת לכך שיציאתך לחל"ת תפגע בזכות זו. (את חותמת על הסכמתך לכך. את יוצאת לחל"ת ולאחר שבועיים מודיעה על כונתך לשוב לעבודה. אך הם מודיעים לך על פיטוריך (במקרה כזה עדיין יהיו חשופים לתביעה בגין תקופת הודעה מראש). עוד אפשרות , הם מגישים בקשה למפקחת על עבודת נשים לפטר אותך בתום חופשת הלידה, עקב עלות השכר הגבוהה שלך.בתגובה לבקשתם או במכתב מצורף, את כותבת שלמרות שהיית מעונינת להמשיך ולעבוד שם, הרי מאחר והובהר לך שבכל מקרה תפוטרי בתום 75 יום מחזרתך לעבודה, אינך יכולה למצוא סידורים לתינוק לתקופה כל כך קצרה (במיוחד בגלל מגבלת שעות העבודה הרבות) ומסכימה לאשר את הפיטורים ללא דרישת פיצוי כלשהו מצידך. כאן אתם תלויים בהחלטת המפקחת ובמועד בו יאושרו הפיטורים , אם בכלל.

מצב
הנושא נעול.
למעלה