פיטורין במשך טיפולי פריון

מצב
הנושא נעול.

natali9

New member

שלום לכולם! לפני כחודש וחצי פוטרתי מעבודה בקיבוץ. עבדתי שם כ- שנה ו8 חודשים ולפני כ שנה ו3 חודשים התחלתי טיפולי פריון (IVF). עבדתי בגן ילגים ומרכזת חינוך ידעה על הטיפולים, אך לא מסרתי בזמנו הודעה בכתב. כמובן שפוטרתי מסיבה אחרת. במכתב פיטורין כתוב:"עקב התארגנות חדשה במערכת". נודע לי על איסור לפטר בתקופת הטיפולים רק אתמול. מה לעשות? אני רוצה לפנות לעורך-דין. היכן לחפש? כולם סביבי טוענים שקיבוץ הוא גוף חזק ושלא אוכל להוכיח כלום. תעזרו לי בבקשה.

אם את אכן בטוחה בקשר שבין

שלום לכולם! לפני כחודש וחצי פוטרתי מעבודה בקיבוץ. עבדתי שם כ- שנה ו8 חודשים ולפני כ שנה ו3 חודשים התחלתי טיפולי פריון (IVF). עבדתי בגן ילגים ומרכזת חינוך ידעה על הטיפולים, אך לא מסרתי בזמנו הודעה בכתב. כמובן שפוטרתי מסיבה אחרת. במכתב פיטורין כתוב:"עקב התארגנות חדשה במערכת". נודע לי על איסור לפטר בתקופת הטיפולים רק אתמול. מה לעשות? אני רוצה לפנות לעורך-דין. היכן לחפש? כולם סביבי טוענים שקיבוץ הוא גוף חזק ושלא אוכל להוכיח כלום. תעזרו לי בבקשה.
אם את אכן בטוחה בקשר שבין
הפיטורים להריון, אני מציעה לך קודם כל לפנות לאחד מארגוני הנשים (נעמ"ת/ויצ'ו) ולבדוק אפשרות שהן יסייעו לך. בנוסף, אני ממליצה שתצרי קשר עם משרדה של המפקחת על עבודת נשים במשרד העבודה ובדקי איתה מה קורה במקרים בהם פוטרת ללמרות שהיית בטיפולי פריון ורק לאחר שהפיטורים נכנסו לתוקף וחלף הזמן, גילית שאסור היה לעשות זאת ללא פניה אליה. יתכן שהיא תמליץ לך להעביר אליה את תלונתך למרות שכבר פוטרת וזה עשוי לחסוך לך תביעה בביה"ד. הטל של המפקחת: אמירה ביבי, 03-5634106. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה