פיטורין בהריון

מצב
הנושא נעול.
פיטורין בהריון

פיטורין בהריון
האם מותר לפטר אותי ממקום העבודה כשאני בהריון? אני עובדת כשנתיים במקום העבודה,ללא קביעות. ושאלה נוספת- האם אם אני מתפטרת מרצוני אני זכאית לאיזה שהם פיצויים?

שיר ורד

New member
פיטורים בהריון

פיטורין בהריון
האם מותר לפטר אותי ממקום העבודה כשאני בהריון? אני עובדת כשנתיים במקום העבודה,ללא קביעות. ושאלה נוספת- האם אם אני מתפטרת מרצוני אני זכאית לאיזה שהם פיצויים?
פיטורים בהריון
כן - מותר לפטר אותך ובלבד שסיבת הפיטורים לא תהיה ההריון. כדי לפטר אותך צריך לפנות לקבלת אישור אצל המפקחת על עבודת נשים (וזאת בהנחה שהודעת למעסיק על הריונך). אם תתפטרי אחרי הלידה לצורך טיפול בתינוק תהיי זכאית לפצויי פיטורים.

עקרונית - אסור לפטר אותך, אבל...

פיטורין בהריון
עקרונית - אסור לפטר אותך, אבל...
אם יקבלו היתר מהמפקחת על העסקת נשים במשרד התמ"ת - יהיה מותר. אם המפקחת תשתכנע שהפיטורים הם לא בגלל ההריון, היא תהיה חייבת לתת את ההיתר. אם את מתפטרת מרצונך - אז בדרך כלל את לא זכאית לפיצויים. תהיי זכאים אם ההתפטרות היא בגלל סיבה כמו הרעה מוחשית בתנאי העבודה (בסייגים מסויימים) או התגייסות למשטרה או מעבר מישוב שאינו חקלאי לישוב חקלאי או כל מיני סיבות ייחודיות אחרות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה