פיטורים לפני לידה וגם חישוב הפיצוים

מצב
הנושא נעול.

balbalik

New member

שלום רב, הבוס שלי פיטר אותי במהלך חודש תשיעי מתוך ידיעה שהוא יצטרך לשלם לי 45 יום אחרי חופשת הלידה ולתת לי גם חודש תשלום על התראה מוקדמת. רציתי לשאול מספר דברים- 1. האם הוא יכול לדרוש ממני לחזור לעבוד בחברה את התקופה הנ"ל עם תום חופשת הלידה? עד מתי הוא יכול להודיע לי על כך למרות שכבר אמר לי שאני לא חוזרת למשרד? 2. איך מחושבים פיצויי הפיטורין? בתלוש שלי מופיע לי באופן קבוע חוץ מרכיב שכר היסוד גם אחזקת טלפון וגילום זקופות (שווי רכב) בסכומים קבועים - האם הם גם מחושבים לצורך הפיצויים? אשמח לכל עזרה!

שיר ורד

New member
תשובות

שלום רב, הבוס שלי פיטר אותי במהלך חודש תשיעי מתוך ידיעה שהוא יצטרך לשלם לי 45 יום אחרי חופשת הלידה ולתת לי גם חודש תשלום על התראה מוקדמת. רציתי לשאול מספר דברים- 1. האם הוא יכול לדרוש ממני לחזור לעבוד בחברה את התקופה הנ"ל עם תום חופשת הלידה? עד מתי הוא יכול להודיע לי על כך למרות שכבר אמר לי שאני לא חוזרת למשרד? 2. איך מחושבים פיצויי הפיטורין? בתלוש שלי מופיע לי באופן קבוע חוץ מרכיב שכר היסוד גם אחזקת טלפון וגילום זקופות (שווי רכב) בסכומים קבועים - האם הם גם מחושבים לצורך הפיצויים? אשמח לכל עזרה!
תשובות
1. במידה ובמועד הפיטורים עבדת כבר 6 חודשים, הפיטורים אינם תקפים , ואם הוא רוצה לפטר אותך עליו להגיש בקשה למפקחת על עבודת נשים. אם לא יעשה זאת, את יכולה להתלונן במשרד התמ"ת (באגף האכיפה) וכן להגיש נגדו תביעה בגין פיטורים בניגוד לחוק במהלך ההריון. 2. במיד הולא עבדת 6 חודשים עד למועד הפיטורים והפיטורים לא קשורים בהריון, אזי הם תקפים והוא איננו צריך להחזירך לעבודה לאחר חופשת הלידה או לשלם לך פיצוי בגין תקופת ה-45 יום. אבל, אם הפיטורים יכנסו לתוקף רק לאחר הלידה (בגלל שתקופת ההודעה המוקדמת תסתיים לאחר הלידה, המצב החוקי לא ברור ולדעתי הפיטורים יהיו בטלים והמעסיק יצטרך לבקש אישור של המפקחת על עבודת נשים כדי לפטר אותך , או שיצטרך להחזירך לעבודה לתקופה של 45 יום. 3. מאחר והפיטורים נעשו לפני הלידה, תקופת ההודעה המוקדמת נספרת מיום מתן ההודעה (אם היא חוקית). 4. אם עבדת פחות מ-6 חודשים אך לדעתך הפיטורים קשורים להריונך, אתה יכולה לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה לביטול הפיטורים ו/או לקבל פיצוי כספי בגין פיטורים בהריון בניגוד לחוק עבודת נשים ולחוק שויון הזדמנויות בעבודה. 5. אחזקת טלפון והכנסות זקופות בדרך כלל לא נכללים בשכר לפצויים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה