פיטורים לאחר חל"ד

מצב
הנושא נעול.

rabi5

New member
פיטורים לאחר חל"ד

פיטורים לאחר חל"ד
אני עובדת אצל אותו מעביד שנה ושמונה חוד'. כיום אני נמצאת בחל"ד עד דצמבר (3 חוד'). ביקשתי לעבור לחצי משרה באופן זמני או לחלופין להאריך את החל"ד. 1. האם המעביד חייב להענות לבקשתי להארכת החל"ד? 2.במידה ואני לא מסכימה לחזור ומתעקשת להאריך את החל"ד- האם הוא יכול לפטר אותי? ואז מה- הוא חייב לתת לי 45 יום+30 יום הודעה מוקדמת+פיצויים? 3.מה הזכאות שלי לדמי אבטלה-בהנחה שהייתי מובטלת לפני שנתיים וחצי והשתמשתי בכל 100 ימי האבטלה שעמדו לרשותי. תודה וחג שמח.

תשובות

פיטורים לאחר חל"ד
אני עובדת אצל אותו מעביד שנה ושמונה חוד'. כיום אני נמצאת בחל"ד עד דצמבר (3 חוד'). ביקשתי לעבור לחצי משרה באופן זמני או לחלופין להאריך את החל"ד. 1. האם המעביד חייב להענות לבקשתי להארכת החל"ד? 2.במידה ואני לא מסכימה לחזור ומתעקשת להאריך את החל"ד- האם הוא יכול לפטר אותי? ואז מה- הוא חייב לתת לי 45 יום+30 יום הודעה מוקדמת+פיצויים? 3.מה הזכאות שלי לדמי אבטלה-בהנחה שהייתי מובטלת לפני שנתיים וחצי והשתמשתי בכל 100 ימי האבטלה שעמדו לרשותי. תודה וחג שמח.
תשובות
1. כעיקרון לא חייב להענות לבקשתך לקיצוץ המשרה. 2. אין כזה דבר הארכת חל"ד. יש אפשרות לצאת אחרי החל"ד לחל"ת = חופשה ללא תשלום. עובדת שעבדה לפחות שנתיים ברציפות אצל אותו מעסיק עד תחילת חופשת הלידה, רשאית לצאת לחופשה ללא תשלום החל מהשבוע השביעי שלאחר הלידה. אורכה של החל"ת יכול שיהיה עד רבע מתקופת העבודה אצל אותו מעסיק אך לא יותר משנה אחת. מאחר ועבדת מתחת לשנתיים אצל אותו מעסיק, הוא איננו חייב להענות לבקשתך לחל"ת. 3. סירוב שלך לחזרה לעבודה יחשב התפטרות ואז הוא לא חייב לך לא 45 יום ולא 30 יום. נהפוך הוא, את זו שחייבת לתת לו הודעה מוקדמת של 30 יום והוא גם לא יהיה חייב לשלם לך פיצויים מאחר ואת סרבת לעבוד ולכן המשמעות היא התפטרות. 4. אם אינך מעוניינת לחזור לעבודה והוא לא מוכן לאפשר לך חל"ת, אני ממליצה לך בחום להודיע על התפטרותך עוד במהלך החל"ד. במכתב ההתפטרות תצייני שאת מתפטרת לצורך טיפול בילד. עובדת שמתפטרת לצורך טיפול בילד תהיה זכאית לפיצויי פיטורים. 5. אם את תודיעי לו שאת רוצה לחזור לעבודה במשרה מלאה והוא זה שיסרב להחזיר אותך, רק אז תהיי זכאית לתשלום בגין 45 יום + 30 יום הודעה מוקדמת + פיצויי פיטורים + מכתב פיטורים שיאפשר לך לפנות ללשכת התעסוקה לקבלת דמי אבטלה. 6. עובדת שמתפטרת לצורך טיפול בילד לא בהכרח מקבלת אוטומטית דמי אבטלה. יש עם זה בעיות. אם תעשי חיפוש מתקדם בפורום תוכלי לקרוא על העניין. על הזכאות לדמי אבטלה את יכולה לקרוא גם באתר המצ"ב.

שיר ורד

New member
זכאות לדמי אבטלה

פיטורים לאחר חל"ד
זכאות לדמי אבטלה
בהשלמה לתשובתה של גליה. במידה וגילך הוא פחות מ-40 והיתה לך רק תקופת אבטלה אחת במהלך 4 השנים האחרונות, אזי גם אם את זכאית לדמי אבטלה: בגלל שניצלת את מלוא תקופת הזכאות לאבטלה לפני שנתיים, תהיי זכאית רק ל-80% מימי האבטלה מגיעים לך, ושווי דמי האבטלה יהיה 85% מהשווי שהיה מגיע לך לולי הניצול הקודם. במידה ובגלל התקדמות הגיל בשנתיים אלו או בגלל עלייה במספר תלוים, גדלה תקופת הזכאות שלך, אז התנאים יהיו כדלהלן: תקופת הזכאות הנוכחית שלך תהיה לכל היותר 180% מתקופת זכאותך בהתאם לגילך ומספר התלויים בך כרגע - פחות מספר ימי הזכאות שניצלת במהלך 4 השנים האחרונות. הגמלא המפוחתת תהיה לאחר ניצול מצטבר (עכשיו ובמהלך 4 שנים קודמות) של 100% מתקופת הזכאות בהתםא לגילך ומספר התלויים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה