פיטורים בעייתיים

מצב
הנושא נעול.

fozili

New member
פיטורים בעייתיים

פיטורים בעייתיים
שלום רב, בעלי עובד מזה 4 שנים בחברה מסויימת . לפני יותר מחצי שנה העבירו אותו לפרוייקט במרכז הארץ. אנחנו התגוררנו בדרום ואני עזבתי מקום עבודה ועברנו למרכז, להקל את החיים. אני מחפשת עבודה עכשיו. הפרוייקט בעבודה שלו משתנה עכשיו וכנראה יצטרכו פחות אנשים. בשיחה עם הבוס הוא אמר לו שאם יצטרכו רק אדם 1 הוא יפטר אותו וישאיר מישהו עם ותק של 6 חודשים. לא בגלל שביעות רצון או מקצועיות אלא בגלל שיש לו ילדים. שאלתי היא האם זה חוקי לפטר על בסיס מצב משפחתי ? אנחנו הקרבנו הרבה מחיינו בשביל מקום העבודה הזה... אנא ענו לנו. אנחנו אובדי עיצות. תודה

לא. זה לא חוקי לפטר מסיבה זו וזה

פיטורים בעייתיים
שלום רב, בעלי עובד מזה 4 שנים בחברה מסויימת . לפני יותר מחצי שנה העבירו אותו לפרוייקט במרכז הארץ. אנחנו התגוררנו בדרום ואני עזבתי מקום עבודה ועברנו למרכז, להקל את החיים. אני מחפשת עבודה עכשיו. הפרוייקט בעבודה שלו משתנה עכשיו וכנראה יצטרכו פחות אנשים. בשיחה עם הבוס הוא אמר לו שאם יצטרכו רק אדם 1 הוא יפטר אותו וישאיר מישהו עם ותק של 6 חודשים. לא בגלל שביעות רצון או מקצועיות אלא בגלל שיש לו ילדים. שאלתי היא האם זה חוקי לפטר על בסיס מצב משפחתי ? אנחנו הקרבנו הרבה מחיינו בשביל מקום העבודה הזה... אנא ענו לנו. אנחנו אובדי עיצות. תודה
לא. זה לא חוקי לפטר מסיבה זו וזה
יכולה להחשב אפליה. אבל, הוכחה כי פיטורים נעשו מסיבה של אפליה היא קשה מאוד. המעסיק תמיד יוכל לטעון כי הסיבה היא אחרת, כגון, אי התאמה, חוסר שביעות רצון וכו'. אני ממליצה שבעלך יקליט את המעסיק כשהוא אומר שהוא יבחר לפטר אותו בגלל שלו יש ילדים. אם הבחירה לפטר את בעלך ולא את העובד השני משיקולים מקצועיים או משיקולי עלות (בעלך עולה למעסיק יותר כסף), אזי, אלו לא בהכרח פיטורים אסורים. רק אם הוא ממש יוכל להוכיח שהמעסיק אמר שזה בגלל היותו אב, תהיה אפשרות לתבוע בגין הפיטורים הללו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה