פיטורים במסווה של היתפטרות

מצב
הנושא נעול.

לאחר שנתיים של עבודה קיבלתי מהמעסיק שלי מיכתב שבו הוא רואה נסיגה בתפוקה שלי והוא רואה בזה בקשת היתפטרות והגיש לי מיכתב שבו הוא מקבל את היתפטרותי ושאיני זכאית למיכתב פיטורים האם זה חוקי?

שיר ורד

New member
לא

לאחר שנתיים של עבודה קיבלתי מהמעסיק שלי מיכתב שבו הוא רואה נסיגה בתפוקה שלי והוא רואה בזה בקשת היתפטרות והגיש לי מיכתב שבו הוא מקבל את היתפטרותי ושאיני זכאית למיכתב פיטורים האם זה חוקי?
לא
תתני לו מכתב נגדי שבו את מודיעה כי לא התפטרת מעולם ואינך מתכוונת להתפטר ואם לא יורה לך אחרת את ממשיכה לעבוד כרגיל. אם יורה לך לא להגיע יותר לעבודה, תצטרכי להגיש נגדו תביעה לתשלום בגין תקופת הודעה מוקדמת ופצויי פיטורים. בדיון בתביעתך לפצויים עשוי המעסיק לטעון שהיתה ירידה מכוונת בתפוקתך במטרה לגרום לו לפטר אותך, ובמקרה כזה אכן עשוי בית הדין להכיר בכך כהתפטרות שלך. את תצטרכי להוכיח כי - או שלא היתה כלל ירידה בתפוקה , (או ירידה שולית), או שניתן לתלות את הירדיה בתפוקה בסיבות אחרות (הריון, מחלה, גיל, הרעת ,בעיות משפחתיות , הרעתת תנאי העבודה , לחץ מעיק של המעביד, הטרדות מיניות , העלבה והפשלה מטעם המעסיק או מנהלים ישירים שלך וכדומה). אם היו ביניכם ויכוחים בהם אמרת למעביד - אם אתה לא מרוצה ממני אז תפטר אותי - זה יכול לשחק לטובתו.

פיטורים במסווה היתפטרות

לא
תתני לו מכתב נגדי שבו את מודיעה כי לא התפטרת מעולם ואינך מתכוונת להתפטר ואם לא יורה לך אחרת את ממשיכה לעבוד כרגיל. אם יורה לך לא להגיע יותר לעבודה, תצטרכי להגיש נגדו תביעה לתשלום בגין תקופת הודעה מוקדמת ופצויי פיטורים. בדיון בתביעתך לפצויים עשוי המעסיק לטעון שהיתה ירידה מכוונת בתפוקתך במטרה לגרום לו לפטר אותך, ובמקרה כזה אכן עשוי בית הדין להכיר בכך כהתפטרות שלך. את תצטרכי להוכיח כי - או שלא היתה כלל ירידה בתפוקה , (או ירידה שולית), או שניתן לתלות את הירדיה בתפוקה בסיבות אחרות (הריון, מחלה, גיל, הרעת ,בעיות משפחתיות , הרעתת תנאי העבודה , לחץ מעיק של המעביד, הטרדות מיניות , העלבה והפשלה מטעם המעסיק או מנהלים ישירים שלך וכדומה). אם היו ביניכם ויכוחים בהם אמרת למעביד - אם אתה לא מרוצה ממני אז תפטר אותי - זה יכול לשחק לטובתו.
פיטורים במסווה היתפטרות
החברה שעבדתי בה היא חברת מזגנים. בחודשי הקיץ הייתי עובדת מהבוקר עד הלילה (ללא תמורה לשעות נוספות) ולמרות זאת לפעמים בגלל הלחץ של הקיץ לא הייתי מספיקה לעשות דברים מסויימים וזה היה גורר טענות בלי סוף מצד המעסיק ולא אחת התשובה שלי היתה שהכדור בידיים שלו ושרק יתן לי מכתב פיטורין ואני הולכת הביתה. התשובה שלו לכך היתה שאני אלך ללא מכתב פיטורין. האם זה יכול להזיק לי? הטענה שלו לפיטורין היא שיצאתי ליום חופש בסוכות ללא אישורו וזה בזמן שכאשר ביקשתי שבוע חופש בחודש אוגוסט כדי שאוכל לבלות מעט עם הילד שלי בגלל שעות העבודה המרובות כל השנה ובקיץ בפרט, הוא אישר לי לצאת לאחר בקשות מרובות רק לשלושה ימים ואמר לי שאני אצה לחופש בסוכות.

שיר ורד

New member
המצב לא חד-משמעי

פיטורים במסווה היתפטרות
החברה שעבדתי בה היא חברת מזגנים. בחודשי הקיץ הייתי עובדת מהבוקר עד הלילה (ללא תמורה לשעות נוספות) ולמרות זאת לפעמים בגלל הלחץ של הקיץ לא הייתי מספיקה לעשות דברים מסויימים וזה היה גורר טענות בלי סוף מצד המעסיק ולא אחת התשובה שלי היתה שהכדור בידיים שלו ושרק יתן לי מכתב פיטורין ואני הולכת הביתה. התשובה שלו לכך היתה שאני אלך ללא מכתב פיטורין. האם זה יכול להזיק לי? הטענה שלו לפיטורין היא שיצאתי ליום חופש בסוכות ללא אישורו וזה בזמן שכאשר ביקשתי שבוע חופש בחודש אוגוסט כדי שאוכל לבלות מעט עם הילד שלי בגלל שעות העבודה המרובות כל השנה ובקיץ בפרט, הוא אישר לי לצאת לאחר בקשות מרובות רק לשלושה ימים ואמר לי שאני אצה לחופש בסוכות.
המצב לא חד-משמעי
הויכוחים שלך איתו מהווים הוכחה לכאורה שרצית שהוא יפטר אותך ולכן נתת תפוקה נמוכה ממה שנתבקשת ויכולת, חשוב שבמהלך דיון משפטי, לא תעלי את הנושא של הויכוחים הללו, אך אם הנושא יועלה ע"י המעסיק, תצטרכי לטעון שהויכוחים הללו היו לאורך כל תקופת עבודתך ולא מדובר בירידת תפוקה מיוחדת באחרונה, או לחילופין לטעון שבתקופה האחרונה הופעל עליך לחץ עבודה גדול יותר מאשר בעבר, שלא יכולת לעמוד בו תוך איומים חוזרים של המעביד שאם זה לא מוצא חן בעינייך תתפטרי (כלומר לטעון בעצם שהמעסיק ניסה לגרום לך להתפטר וכשזה לא עלה בידו פיטר אותך בנימוק המגוחך שהתפטרת). באשר ליום החופשה בסוכות, אם הודעת על מועד זה לפחות 30 יום מראש ולא קבלת במהלך השנה אף יום חופשה נוסף כתוצאה מבקשה שלך לחופשה, המעביד איננו זכאי למנוע ממך את החופשה וזאת על סמך סעיף בחוק חופשה שנתית המאפשר לעובד לקחת יום חופשה אחד!!!!! בלבד בשנה בתאריך שנקבע על ידו לאחר שהודיע על כך למעסיק שלושים יום מראש. כמו-כן, במידה ובמהלך השנה האחרונה (ובודאי אם במשך יותר משנה) לא קבלת חופשה רציפה של 7 ימים קלנדריים בשנה, זו עבירה על החוק, ותוכלי להעלות טענה שהמעביד לא אפשר לך לצאת לחופשות כדי להביא אותך להתפטר ללא פצויים. תוכלי אף להעלות טענה זו בפני עצמה ולדרוש פצוי כספי בגין שחיקתך בעבודה ואי מתן חופשה כמתחייב על פי החוק. (הסיכוי לקבל פיצוי בגין זה הוא קטן, אך שווה לנסות). קחי בחשבון, שבהתחשב בנתונים שציינת וטענות נוספות שאולי יטען המעביד יש סיכוי סביר שבית הדין יפסוק שמגיע לך רק חלק מהפצויים ולא את מלוא הפצויים. במשפט כזה חשוב שתציגי נקודות שיראו הפרות חוקי מצד המעביד כלפיך, אשר היו ניסיון של המעסיק לגרום להתפטרותך או היו יכולים להוות בפני עצמם עילה להתפטרות בתנאים המזכים בפצויי פיטורים. דוגמאות להפרות כאלו: העסק של יותר מ12 שעות ביום, העסקה בשבתות וחגים ללא היתר של משרד התמ"ת, אי מתן חופשות (כפי שציינתי לעיל), הימנעות מלשלם לך את כל המגיע לך לפי חוק וכדומה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה