פיטורים בהריון, שאלה מורכבת...

מצב
הנושא נעול.

רונה 1978

New member

גליה שלום, שמי רונה ואני עובדת כמעט שלוש שנים בחברה מסויימת. עקב משבר בעלי החברה החליטו למוכרה לאיש עסקים אחר. העברת הבעלים נעשית ממש בימים אלו. בעלי החברה על מנת לשחרר מהחוזה הקודם את העובדים - מפטרים את כולם והאדם שרכש את החברה החליט להעסיק 60% מכלל העובדים ולהחתימם על חוזה חדש. הבעיה היא כי אני בהריון חודש שישי ובעל החברה החדשה החליט לא להעסיק אותי בגלל ההריון. שאלתי היא: האם מותר להם לפטר אותי, או שחייבים קודם אישור ממשרד העבודה? האם מותר למעסיק החדש לא להעסיק אותי ? אודה על תשובותייך, אציין כי פניתי למועצת הפועלים ולא נתנו לי מענה ברור. תודה רונית

אכן בעיה

גליה שלום, שמי רונה ואני עובדת כמעט שלוש שנים בחברה מסויימת. עקב משבר בעלי החברה החליטו למוכרה לאיש עסקים אחר. העברת הבעלים נעשית ממש בימים אלו. בעלי החברה על מנת לשחרר מהחוזה הקודם את העובדים - מפטרים את כולם והאדם שרכש את החברה החליט להעסיק 60% מכלל העובדים ולהחתימם על חוזה חדש. הבעיה היא כי אני בהריון חודש שישי ובעל החברה החדשה החליט לא להעסיק אותי בגלל ההריון. שאלתי היא: האם מותר להם לפטר אותי, או שחייבים קודם אישור ממשרד העבודה? האם מותר למעסיק החדש לא להעסיק אותי ? אודה על תשובותייך, אציין כי פניתי למועצת הפועלים ולא נתנו לי מענה ברור. תודה רונית
אכן בעיה
ככלל, אסור למעסיק הקודם לפטר אותך ללא אישור מהמפקחת על עבודת נשים במשרד העבודה. כעיקרון, אם הפיטורים ע"י המעסיק הישן יאושרו ע"י המפקת, זו תהיה בעיה כי אז המעסיק השני בכלל לא בתמונה. מכיוון שהמעסיק השני אמר לך שהוא לא מעסיק אותך בגלל ההריון, אני ממליצה לך להעלות גם את העניין הזה אצל המפקחת ולבקש ממנה לזמן את שני המעסיקים, הישן והחדש. התמונה במצבך אכן מורכבת ואת העלת נכון את עצם העובדה ש-60% מהעובדים נשארים בעבודה וזה רק מחזק את טיעוניך. בקיצור, פני בהקדם למפקחת והכיני את עצמך היטב לפגישה עימה. המפקחת: הגב' אמירה ביבי. טל: 5634106 -03

מצב
הנושא נעול.
למעלה