פיה

Snagit

New member
פיה

אני די יורה באויר פה אבל שווה לנסות...

היסטוריה:
הבן שלי (אוטוטו בין שנתיים)
לפני חצי שנה החל לצלוע קלות על רגל שמאל והרגל הייתה נפוחה טיפה, ללא כל סימנים אחרים: הרגל לא כאבה לו, אפשר לגעת ברגל ולהזיז אותה ללא בעיה, לא חום לא כאבים הילד חיוני אוכל שותה כל כרגיל.
שלחו אותנו למיון במיון עשו בדיקות ואישפזו לבדיקות נוספות לשלילת דלקת אפשהו. היינו מאושפזים 3 ימים לבדיקות לא היה שום טיפול כי לא ידעו מה זה. אורטופד ראה אותו ושלל שבר, מיפוי עצמות שלל דלקת בעצמות, אולטראסאונד ברגל תקין. אחרי יומיים בבית החולים הילד התחיל ללכת רגיל ותוך יום הכל עבר כאילו לא היה. נשארנו במעקב של אישפוז יום והכל היה בסדר.

פרק 2:
מאתול הילד צולע ברגל ימין (לא באותה הרגל), צליעה קלה מאוד שמי שלא מסתכל לעומק לא מבחין בה אבל הורים למודים שכמונו לא יכולים לפספס.
הרופאה שלחה ישר למיון, אנחנו עדין מתלבטים היום ללכת היום למיון או לקחת לראות לאן זה מתפתח

מישהו נתקל בתופעה כזאת או יש לו רעיון מה יכולה להיות הסיבה?

OrlyNL

New member
לנו היה סיפור דומה לפני כשבועיים

הילדון (בן דקה לשנתיים) התחיל לצלוע ללא סיבה נראית לעין. התקשרתי למוקד, האחות אמרה שכל עוד אין חום אז אין מה להילחץ, רק לעקוב. אחי כמה שעות עלה לו החום ושלחו אותנו ישר למיון...עשו לו בדיקות דם לשלול דלקת, עשו צילומים (יש לו עבר של שברים) והכל היה תקין. אחרי יומיים - שלושה זה עבר לו.
הרופא אמר לנו שאם יש צליעה, ללא כאבים ניכרים לעין, וכל עוד אין חום - אז אין סיבה לדאגה, רק לעקוב ולוודא שזה עובר תוך כמה ימים.

בשורה התחתונה - אני במקומך הייתי ממתינה יום-יומיים ורואה לאן זה מתפתח. כמובן שאם כואב לו או שאם עולה לו החום - מייד לגשת למיון.

yaeli123

New member
תסלחו לי, אבל אני לא מבינה את הקטע של "לחכות"

אם הילד צולע, זה אומר שכואב לו.
אם כואב לו, למה לחכות??

היינו בסיפור דומה שהילדה כשהיתה בת שנה. היא עוד לא הלכה אז לא היתה צליעה, ולא היה חום אבל היה ברור שהיא סובלת אבל כולם אמרו לנו לחכות. אז לקח לנו ימיים עד שהגענו למיון.
במיון אבחנו חיידק שהתיישב לה בירך והיא אושפזה ל-3 שבועות מתישים.
ואז גם התברר לנו שכל נגיעה שנגענו בה במהלך היומיים האלה היתה סבל אדיר בשבילה.

אז אני אומרת לא לחכות. בגיל שנתיים את יכולה קצת לדובב אותו לנסות להבין ממנו מה הוא מרגיש, אבל בכל מקרה, אל תוותרו.

שירגיש טוב!

במקרה הזה יש אבחנה ל רופאה שצריך מיון

אבל במידה ולא- יש הגיון בליחכות, פשוט מהטעם שההגעה למיון חושפת צאת הילד למליון חולרות, שאם המצב לא אקוטי אני אישית מעדיפה לא לחשוף אליהן

OrlyNL

New member
אבל כתבתי והדגשתי שאם כואב לו אז ללכת למיון

אצלנו לא היה נראה שכואב לו, הוא לא הביע שום סימנים של אי נוחות, וככה גם הבנתי שהמצב אצל Snagit

אם כבר היה מקרה כזה לפני חצי שנה ושללו דלקת וחולירות אחרות, למה לסחוב את הילד שוב למיון? לבלות איתו ערב שלם בסביבה הכי חולה בארץ זה לא הכי כדאי אם אין אינדיקציה ברורה למקרה חירום.

Snagit

New member
זה ברור, אבל לא כואב לו

אפילו לא מציק, הוא הולך רץ אפשר לגעת ברגל בלע בליה הילד שמח וטוב לב כתמיד

ביום במהלך היום הצליעה הולכת ובאה, אולי שריר תפוס אני כבר לא יודעת מה

אמאשל2

New member
לא לחכות !!!!!!

אני סמויה כאן. אבל הייתי חייבת להגיב לך. בשום אופן לא לחכות! זה יכול להיות סימפטום להרבה דברים וחלקם לא נעימים. קחו אותו לבירור.

אני מבינה את הרצון להימנע מאישפוז נוסף,

במיוחד כשהקודם היה כביכול "סתם". הייתי בסרט הזה, פעמיים אישפזו אותנו ובדיעבד ידענו שהיינו יכולים להימנע מהאישפוז. אבל כולם חכמים בדיעבד.
כמו שכתבו לך - זה עלול להיות סימפטום לבעיה אחרת. רופאים לא שולחים למיון בקלות דעת, אני מניחה שיש סיבה ושצריך לוודא שלא מדובר במשהו חמור.

Maya651

New member
אני מציעה שתקשיבי לרופאה שראתה את הילד

ולמדה רפואה ולא לאנשים שלא מכירים אתכם ולא למדו מעולם רפואה. אם שלחו למיון, אני לא הייתי מסתכנת והייתי לוקחת למיון. זה יכול להיות כלום, אבל זה יכול להיות הרבה דברים לא טובים. לכו למיון לבדוק.

OrlyNL

New member
וואו, אתם רצינים?

אני יודעת שלא צריך להסתמך על דעות באינטרנט בכל הקשור לבריאות וכולי, אבל בחייאת - לא קיבלתם אף פעם הפניה למיון ונשארתם בבית?

אתם יודעים כמה פעמים קיבלנו הפניה למיון "למקרה שהמצב יחמיר" ולא הלכנו? לא צריך לסחוב את הילד לבריכת החיידקים שנקראת מיון על כל דבר הכי קטן. יש בהחלט מקום לשיקול דעת, בטח ובטח אם זה מקרה חוזר ובפעם שעברה לא מצאו סיבה קלינית.

Maya651

New member
לא. קיבלנו 3 פעמים הפניה למיון ובכל הפעמים

זה היה הכרחי מאוד לדעתי ולדעת כל הרופאים, לא מצב של שאלה בכלל.
את לא מכירה את הילד, לא ראית את מצבו, איך את לוקחת על עצמך עצה כזאת? היא לא רשמה שזאת הפניה "למקרה שהמצב מחמיר" כמו שכתבת. היא רשמה שזאת הפניה על סמך המצב הנוכחי שנחשב כנראה מספיק חמור ופוטנציאל למספיק חולערות בשביל ללכת למיון.

OrlyNL

New member
היא שאלה בפורום פתוח

ולדעתי כן יש מקום לשיקול דעת במצבים כאלה, ולצערי זה מגיע מנסיון של עשרות הפניות למיון.
אני לא לוקחת על עצמי שום עצה, אני אומרת את דעתי. אין לי סמכות לתת עיצות רפואיות וגם לא אמרתי לה "אל תלכי למיון", אלא כתבתי מה אני הייתי עושה. הכותבת שאלה מה דעתנו ואמרתי מה דעתי, שוב - מנסיון של מקרה דומה שחווינו לפני זמן קצר.

קיימילי

New member
תשמעי, אני לא ממש ממהרת להגיע לרופא

אבל אם כבר הגעתי, וקיבלתי הפניה למיון- מה שלא נותנים כל כך מהר בכלל...
הייתי טסה לשם בלי לחשוב פעמיים.

יש הבדל בין הפניה למקרה שהמצב מחמיר,

שאכן לעיתים נותנים לפני סופש נגיד, לבין הפניה שיתנת כי רופא חושב שצריך מיון

d a p h n a

New member
אני לא יכולה לדמיין מצב שבו הרופא אומר לי

"לכי למיון" ואני לא הולכת.
אם אומרים לי "במקרה ויהיה X אז תלכי למיון", אז אני אחכה עד X.

אבל אם רופא בודק אותי ואומר לי "לכי עכשיו למיון"? אין מצב שאני מחכה עם זה.

לא בהקשר של צליעות ורגליים, אבל רק בחודשיים האחרונים שמעתי על שני מקרים שבהם הליכה למיון - ובמקרה אחד אפילו התעקשות ללכת למיון למרות שרופא שבדק אמר שאין צורך - הצילה חיים.

OrlyNL

New member
אז אני כן יכולה לדמיין מצב כזה

וגם היו מצבים כאלה עם הילד. אני מניחה שאנחנו מספיק למודי מיון, מחלות וניתוחים כדי לדעת איפה יש מקום לשיקול דעת ואיפה לא.
ונכון שצליעה יכולה להיות מסוכנת, אבל אני לגמרי עומדת מאחורי הדברים שלי - אם הילד שלי היה מתחיל עכשיו שוב לצלוע בצורה קלה, ללא חום וללא כאבים - בהחלט לא הייתי ישר הולכת למיון אלא ממתינה כמה ימים.

שכל אחד יעשה את ההחלטות שלו ואת שיקולי הדעת שלו.

למעלה