פטנט להכנת קובות

פטנט להכנת קובות../images/Emo171.gif

בתוכניתו של השף חיים כהן התארח איציק כהן המגלם את " גלדיס" העירקית והפטנט שלו הוא שמכינים למשל קובה סלק היא להכין את תערובת הבשר ולהכין מהם עיגולים והולשים בפריזר במשך שעתיים בנתיים מכינים את המרק ברגע שמרק מוכן לוקחים ממנו בערך כוס ומשתמשים בו להכנת בצק הקובה - הכוונה היא שבמקום לקחת סולת עם מים משתמשים במי המרק עם הסולת מכינים את הבצק מוצאים את כדורי הבשר שהכנו מראש וממלאים והרי לכם קובה בקלי קלות
 
פואד1946

אני רוצה להגיד לך שבעיני התבשלים של העירקים מאוד מיוחדים ומצרכים המון השקעה כמו מעייט [ מעיים ] וומעטות היום הנשים שעושות זאת והיום יש כימהה רבה על התבשלים גם מצד יוצאי אשכנז בגלל טעמם העשיר
 
בשנים האחרונות צצות כאן חנויות ומסעדות

שמוכרות אוכל עיראקי מוכן, בדיוק בגלל הסיבה שציינת- שלא הרבה נשים רוצות להשקיע בהכנת התבשילים.
 

פואד1946

New member
הן לא רק בישלו אלה גם החליפו רשמים ורכילות

אני זוכר שבשנות החמישים הראשונות היו נפגשות כמה נשים מבנות המשפחה שבאו לבקר אצל סבתי אחת מהפחונים של טבריה , מחולון ומירושלים, וההמולה היתה גדולה,רעשי הפרימוסים..וההכנות בעיצומן וכל אחת מכינה את המטעם בו היא מומחית, אחת מכינה קובות מוסול. השניה פאצ'ה..והאחרת מעיים ממולאים..אורז עם כרעי עוף..אורז עם צימוקים. וקובה במייה..ועוד מטעמים מי ימנה. תוך כדי ההכנה מתפתחת שיחת נשים שמתחילה על דא ועל הא על וזורמת לרכילות על זו ועל זה מי אהב את מי ומי בגד במי ומי עומד להתחתן ומי הכלה שנבחרה למי. למי נולד ומי נפטר בשיבה טובה.....חגיגה והאוכל תוך כדי שיחה רועשת ורוחשת והצעות ..רוזה בקובה חסר בהרת..גרג'ייה..בדאלה אל עיינק תעיני טאסה מיי אל אורז ייבס.. והפרומוסים והפתליות עמוסות עם סירים מלאים כל טוב .וכל החמולה מתארגנת לצהריים ...חיים ..ימים שהיו ואינם ..כמה כמה השקיעו מזמנם הסבתות ווהנשים בהכנת המאכלים המיוחדים ואנחנו הילדים מי שהיה ילד טוב ועזר קהל ראשון טאסה עם אורז מהביל ..זה רק קצה המזלג מחוויות של אז שלוח עם ברכת כל טוב וימים שקטים לכל עם ישראל ולתושבי שדרות פואד .
 

פואד1946

New member
טעמתי, נהנתי,אז לא הבנתי מה זה רכילות,אבל הכל

בזכרון,....לכן כתבתי מעט מהרשמים ואמת היתי רוצה עוד פעם לטעום מהמעיים הדקים הממולאים באורז ובשר ומטוגנות...אבל איך קוראים למאכל....וואלה לא זוכר....אההה אני כן זוכר סג'ק..
 

Coutal

New member
יקירי, אני בינתיים יודע רק לאכול :) אבל

אני מקווה שבעתיד אני אלמד גם קצת לבשל, גם קצת ערבית ובכלל להתחבר יותר לשורשים שלי.
 

Coutal

New member
התבלבלתי!

ובכל אופן, המאכל האהוב עליי הוא הקציצות הידועות, ע'רוק וע'רוק בר'ז. זה פשוט נעלם מעצמו :)
 

פואד1946

New member
את ערוק בר'ז אמי מכינה בכל פעם שאנו מבקרים

בארץ....כשהם מתוגנים זה טעם גן עדן...אוהב מאד עם עמבה אם הכנת שיהיה בתיאבון פואד
 
נוסטלגיה וגעגועים לעבר

אני בטוחה שאלה לא היו שנים קלות. טוב שנזכרים רק ברגעים הטובים........
 
למעלה