פטור מגילוח - מרופא עור אזרחי

BlackMambaX

New member
פטור מגילוח - מרופא עור אזרחי

תופס או לא תופס? יש לי מכתב מרופא עור אזרחי, עם חתימת רופא, שמומלץ פטור מגילוח עקב גרימת פצעים בעקבות גילוח וכו', האם זה יכול לעזור לי? למשל, אם אני מראה את זה למ"צ, שתופס אותי לא מגולח? תודה מראש.

BlackMambaX

New member
בעיקרון זה באמת לא תופס, אבל השאלה

האם אני מראה את זה לשוטר צבאי הוא יתחשב בזה? כי 2 אנשים אמרו לי שתפסו אותם לא מגולחים מחוץ לבסיס, הם הראו את המכתב ולא עשו להם כלום כי בבסיס יש לי אישור להיות לא מגולח מהמפקד שלי, (אין יותר פטורים רפואיים צבאים לפי מה שרופאים אמרו לי)

גרמליןX

New member
פטור ממפקד בתוך הבסיס - לא תופס

הפטורים היחידים שתופסים בעניין הזה הם אלה - פטור מגילוח מהרס"ר, מסיבה של שמירת דת או אבל או כל דבר בסגנון (לגבי פטור מבחינה דתית יש גם צורך באישור רב היחידה) פטור רפואי אך ורק מקר"פ פעילה, שהוא פטור רפואי קבוע. אתה יכול להעלות את הבקשה לפטור דרך רופא היחידה שלך ולתת תמיכה בפטור מטעם הרופא האזרחי. הבקשה תועבר לקר"פ פעילה ואם הוא ייאשר (ובמקרה שכבר יש אישור מרופא אזרחי הם בד"כ לא מסבכים יותר מדי) - אז יש לך פטור קבוע. הפטור שלא תקף כבר (למרות שזה משתנה מרופא לרופא ועל פי מצבי רוח) הוא פטור זמני מרופא יחידה. מבחינת מ"צ זה עדיין פטור לכל דבר אבל רופאים כבר ממעטים לתת אותו. אם המ"צ ויתרו לחיילים שהציגו פטור אזרחי - היה להם מזל הפעם (הנתונים הללו תקפים למועד השחרור שלי, אוגוסט 06. יכול להיות שהספיקו לשנות דברים בחודשיים האחרונים)

BlackMambaX

New member
תודה רבה, אז ככה

אני הבנתי שהשתנו דברים לא מזמן, ולפחות לפי מה שכמה רופאים כבר אמרו לי - הוציאו לגמרי את הפטורים הרפואיים, זה למה אני כל כך מתקשה להשיג פטור שאני באמת צריך.. אני אנסה לגשת שוב לרופא יחידה עם המכתב מרופא העור, תודה רבה על העזרה.

למעלה