פטה כבד עוף - איך מכינים?

פטה כבד עוף - איך מכינים?

ישנם כל מיני מתכונים, אחד עם יין ואחד עם קוניאק, אחד עם אפיה ואחד ללא אפיה, איך אפשר לדעת - מישהוא יכול להמליץ אל פטה כבד שניסה ויצא מוצלח, אני רוצה להגיש על טוסט - האם להכין את הטוסט לבד או לקנות, בתודה מראש על התשובות
 
פאטה כבד עוף מעולה בבקשה

את הטוסט כדאי להקפיץ בטוסטר ממש לפני ההגשה. להגשה, להניח פרוסת פאטה על הטוסט ומעליה ערימונת של ריבת בצל. פשוט מעולה. פאטה כבד עוף מצרכים: קילו כבד עוף מנוקים היטב 300 גרם חמאה (או מחמאה) 3 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק חצי כוס קוניאק 2 כפיות מלח 2 גבעולי טימין עלה דפנה כפית פלפל טחון טרי הכנה: לטגן את הכבד ב-50 גרם חמאה (כדאי להוסיף מעט שמן קנולה למניעת שריפה של החמאה), לא יותר מדי, רק עד שיווריד. להוסיף 1/4 כוס קוניאק ולבשל עוד דקה. להעביר לקערה. לטגן את הבצלים עד להזהבה ב-50 גרם חמאה עם מעט שמן קנולה, ועם הטימין ועלה הדפנה. להוציא ולהוסיף לקערה עם הכבדים. את שארית הקוניאק להוסיף למחבת ולאדות מעט תוך ערבוב וגרוד המשקעים. להוסיף לקערה עם הבצלים והכבד. להעביר למעבד מזון ולהתחיל לטחון. להוסיף לאט לאט 200 גרם חמאה, פלפל ומלח. לרפד תבנית של פאטה (או תבנית אינגליש קייק) בנילון עטיף ולשפוך את התערובת פנימה. להשאיר במקרר לפחות ל-24 שעות. להפוך על מגש מאורך יפה ולהוריד את הנילון. מבוסס על מתכון של אהרוני ריבת בצל מצרכים: 3 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים דק 30 גרם חמאה+כף שמן קנולה חומץ בלסמי חצי כוס סוכר חום קורט מלח קורט פלפל שחור טחון טרי 1/3 כוס יין פורט 2/3 כוס יין אדום יבש הכנה: מטגנים את הבצלים עד לשקיפות. מוסיפים את הסוכר, מעבירים לאש נמוכה ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין והבצלים מקורמלים. מתבלים ומערבבים עוד 2 דקות. מוסיפים את היינות ומבשלים (ללא מכסה), עד שהנוזלים מתאדים והבצלים הופכים לריבה. מקור המתכון: דרומית 1
 
למעלה