פטה כבד לא רגיל

פטה כבד לא רגיל

היי אנשים, בוקר טוב!

אני מכירה מתכונים של פטה כבד שמטגנים כבד ובצל ואז טוחנים עם חמאה ושמים בתבנית ומקררים.

קיבלתי פעם, ממש פעם, ממישהו שעבד במסעדה שהפטה כבד שלה הוא שם דבר, שהיו עושים אחרת - קודם טוחנים את הכבד החי עם החמאה ואז אופים בתנור בתבנית,
האם מישהו מכיר את המתכון הזה? או דומה לו? זה היה משהו נדיר...

תודה!
 

revavonet

New member
אני חושבת שאת מתכוונת לטרין

אבל עדיין מטגנים שם את הכבד לפני הטחינה, מוסיפים תבלינים וכו ואז שמים בתבנית ואופים את זה באמבט מים, מצננים ומגישים.
לדעתי אם טוחנים את הכבד לפני הטיגון תהיה בעיה עם הדם שיקרש, אבל קטונתי....
יש פה מתכון לדוגמא
http://www.teamim.co.il/Default.aspx?tabid=3285


פה לא מטגנים את הכבד....

300 גר' שומן אווז
200 מ"ל שמנת מתוקה או צמחית
500 גר' כבדי עוף
80 גר' פקאן מסוכר
3/4 כוס ברנדי
3/4 כוס קסיס
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל

ההכנה:
1. מערבבים את חומרי החרוסת ומקררים.
2.מכניסים למעבד מזון את הכבדים, שומן האווז, הפקאן והשמנת.
3. במקביל, מצמצמים את הקסיס והברנדי בחצי ומוסיפים למעבד המזון.
4. מסננים את התערובת הטחונה.
5. מעבירים את התערובת לכלי מרופד בניילון נצמד.
6. מכסים את הטרין ברדיד אלומיניום. מניחים את הכלי בתוך תבנית מלאה במים חמים, כך שכמעט ויכסו לגמרי את הטרין.
7. אופים בתנור שחומם לחום של 150 מעלות למשך חצי שעה.
8. מעבירים למקרר עם משקולת מעל הטרין ומקררים למשך חמש שעות לפחות.

ההגשה:
1. חותכים פרוסות בעובי של שני ס"מ לערך מהטרין.
2. אפשר להניח ליד גבעולי בצל ירוק לקישוט.

אני הייתי מוותרת על הקטע של הניילון הנצמד ומרפדת את הטרין ברצועות של בייקון או פסטרמה מעושנת כלשהיא.
 
למעלה