הנה מתכון מעולה לפטה כבד עוף
שניתן כאן בפורום די מזמן ע"י מאיה36 : נוסה בהצלחה מספר פעמים. פטה כבד עוף / מקור: מאיה36 חצי קילו כבדי עוף נקיים 100 ג'ר חמאה או מרגרינה 1 בצל גדול קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה שתי כפות (או יותר) של רום (המשקה לא התמצית!!) מלח פלפל שחור גרוס טרי פרוסות חזה אווז (רצוי עם שומן) אופן ההכנה: לצלות או לטגן את כבדי העוף דקה מכל צד (חייב להשאר ורוד בפנים) לקרר מעל מסננת כי הנוזלים מרים!! במעבד מזון לשים כבדים + חמאה + רום + מלח + פלפל שחור ולטחון לעיסה חלקה. למקפידים אפשר להעביר את כל העיסה דרך מסננת. בתבנית אינגלישקייק עם קצת חמאה לרפד בפרוסות חזה אווז ולשפוך את העיסה מעל. לעטוף את התבנית בנייר אלומניום (אטום היטב!) לאפות בבאן מארי (תבנית גדולה עם מים ובפנים התבנית של הפטה) 20 דקות בחום בנוני גבוהה. לקרר לילה במקרר. להגשה הופכים את התבנית מעל צלחת ומוציאים בזהירות הפוך (שחזה האווז כלפי מעלה) הערה: אפשר גם לוותר על חזה האווז ופשוט למרוח מעט חמאה ולפזר פלפל שחור גרוס בתחתית התבנית.