פחדים לקראת הכניסה למשפחתון

ליאתיש

New member
פחדים לקראת הכניסה למשפחתון

כשאופק היה בן 3 חדשים, חיפשתי ומצאתי משפחתון שמאוד מצא חן בעיני, וגם קיבלתי עליו המלצות. והנה, עכשיו, בעוד כשבועיים - זה הולך לקרות (אני מניחה שגם רבות מכן עומדות לפני זה...) אופק, בן 9 חדשים, ייפרד מדיי שטיפלו והניקו ופינקו אותו עד היום - ויכנס למשפחתון. ופתאום אני מבועתת!!! בשיחות האחרונות שערכתי עם המטפלת, שנראתה לי כ"כ חביבה וחמה כשרשמתי אותו, פתאום נראה לי שהיא חסרת מוטיווציה... היא מדברת איתי בקיצור, ומשהו בטון הדיבור שלה נשמע לי עייף - או שנדמה לי?!? ומדובר ב 6 ילדים על שני מטפלים (היא ובעלה) ואופק עדיין כל כך לא עצמאי. נזקק לידיים כדי להרדם, מואכל ע"י כפית - וגם אז אוכל ממש גרוע. לא יודע להחזיק את הבקבוק בעצמו (רגיל לינוק, בד"כ). בעלי אומר שאני סתם חוששת ושהוא ייתחשל וילמד. ואני מתה מפחד!!! גם אתן מרגישות כך? מה עשיתן כדי להקל על המעבר? ומה עושים אם מגלים שהמסגרת לא מתאימה לילד? איך מוצאים תחליף בתחילת שנה וכשעובדים?

לימיצ

New member
אני כ"כ מבינה אותך..

ליבי בת שנה וחצי וב1 בספטמבר תיכנס לגן. התלהבנו מאד מהגן, הגננתצ בסדר, והסייעות עשו רושם מצוין. זה היה לפני חצי שנה, כמו שסיפרת. היום המצב בדיוק אותו דבר... הגן עצמו מדהים, הגננת בסדר, והסייעות עושות רושם נחמד. ליבי כבר רצה, מדברת, נרדמת לבד ואוכלת לבד, אבל זה לא הופך את הפחד שלי ליותר קל. מה שעשינו בשביל קצת להוריד את רף ההיסטריה, זה להביא את ליבי לחצי שע ביום לזמן גינה. ככה הגננת קראה לזה, אני חשבתי שזה כלום זמן, אבל זה עבד. על כולנו. גם אני נרגעתי טיפה, גם ליבה כבר מכירה קצת את החצר וטיפונת א הנפשות הפועלות, ואפילו הילדים שנמצאים שם עכשיו בקייטנה קצת יודעים מי החדשה שמגיעה. וליבי לא לבד חדשה שם. רשמתי אותה עם הבת של השכנה שלי, וגם ילד שהיה איתה עם המטפלות כל הזמן בגינה חדש שם. יש לי חופש בשבוע הראשון של ספטמבר, ואני אהיה איתה ולידה כמה שנצטרך. גם לאחר מכן. כשהייתי איתה בגן ניסיתי כמה שיותר להתרחק ממנה, לראות אם היא מסתדרת (בהתחלה היא רצתה רק אותי אח"כ השתחררה..), וגם שלחתי אותה עם המטפלת, כדי שתבין שלא רק אמא איתה שם. אני מאחלת לך שיעבור בשלום ושתרגישי מצוין ושהתחושות שלך יעלמו מהר.

ליאתיש

New member
נשמע שהגננת משתפת פעולה

והזמינה אתכם ל"זמן גינה" וכו'. האמת היא שאני לא פניתי למטפלת בבקשות. ואולי הפחד מדבר מגרוני והמשפחתון עדיין נהדר כפי שהיה... אני יודעת שהם נפרדים מקבוצה של ילדים בני 3 שהיו איתם שנתיים - ויורדים שוב לקבוצת תינוקות זוחלים סביב גיל השנה... אולי לא בא לה להתחיל מהתחלה? אולי היא שחוקה? ואולי פשוט נדמה לי. ברור לי שמה שנותר הוא פשוט לקפוץ למים ב 1 לספטמבר. גם אני מתכננת שבוע חופשי להיות רק איתו בהתאקלמות. ועדיין - מתה מפחד!!! ועברתי את זה כבר עם הבן הגדול - ויודעת שזה עובר - ועדיין אני משקשקת.

למעלה