certified.woke
Well-known member
צעיר הוכה ברחוב ביפו וסובל משבר בארובת העין; האחראים – שוטרים
ווליד סייף מספר כי עצר בכיכר השעון לאחר הדרבי בבלומפילד כי הבחין במרדכי דוד מרחוק. לדבריו, שוטר דרש ממנו לעזוב את המקום וקילל אותו. כשקילל אותו בחזרה, קפצו עליו שוטרים. בתיעוד של המעצר הם נראים מצמידים אותו למדרכה במשך דקות ומכים אותו.מעצרו של ווליד, בכיכר השעון אתמול; צילום: לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים
יאיר פולדש
לעקוב
21:47 • 10 במאי 2026
ווליד סייף נוהג לרכוב על אופניים ממשחקים של הפועל תל אביב באצטדיון בלומפילד לביתו שבדרום יפו. בדרך כלל הדרך עוברת בשלום, אלא שאתמול (ראשון) היא הסתיימה במעצר אלים, שסופו בשבר בארובת עין שמאל. מעט אחרי משחק הדרבי, נעצר ווליד והוצמד לקרקע דקות ארוכות. על אף שלא התנגד לניסיון לעצרו וצעק פעמים רבות "אני לא מתנגד", בעטו בו השוטרים שהיו במקום. בסיום המופע המשפיל בכיכר העיר הוא נלקח לתחנת המשטרה בדרך סלמה, שוחרר בחלוף כמה שעות, והלך לבית החולים לקבל טיפול רפואי. "לדבריו קיבל אגרופים מהמשטרה", כתב הרופא במכתב השחרור. מהמשטרה נמסר כי ווליד לא נשמע להוראות השוטרים להתרחק, הפריע לפעילות השוטרים והתנגד למעצר – ולכן השוטרים נאלצו להשתמש "בכוח סביר".
ווליד סייף לאחר מעצרו, היום; צילום: תומר אפלבאום
בשיחה עימו ועם אימו ריימונד בביתם שביפו, מתאר ווליד את השתלשלות האירועים. "יצאתי מהמשחק והלכתי לכיוון כיכר השעון לבית הקפה, שם השארתי את האופניים, כי אין איפה להשאיר אותם (ליד האצטדיון, י"פ)", הוא מסביר. "אספתי את האופניים וכשבאתי לכיוון הכיכר ראיתי את כל אוהדי הפועל – ולא הבנתי מה קרה. התקרבתי וראיתי את מרדכי דוד, והמשכתי בנסיעה".
מעצר סופר אלים עכשיו בכיכר השעון ביפו, אחרי המשחק בבלומפילד והגעתו של מרדכי דוד וחבריו לסביבה. לא הצלחתי לצלם את ההמשך - המשטרה הרחיקה אותי ללא כל סיבה נראית לעין, והשוטר המרחיק גם סירב להזדהות
כתבות קשורות
- האוהדים הפכו למטרה העליונה של המשטרה, והקהל של הפועל ת"א הוא רק ההתחלה יותם קורן
- "אתה אוהד הפועל?" מיטב חוקרי המשטרה עסקו במשך שבועות בדבר אחד בלבד יהושע (ג'וש) בריינר
- למרות שהוגשה תלונה על אלימות בדרבי הירושלמי, במשטרה מכחישים שהתקבלה יותם קורן
המעצר עצמו נמשך כמה דקות, שבמהלכן ווליד היה מוטל על בטנו על הכביש. "התחילו להרביץ לי ולתת לי אגרופים כשאני על הרצפה. הידיים שלי היו מקדימה וצעקתי שאני לא מתנגד". בסרטון שצילם "הארץ" בעת המעצר הוא אכן נשמע צועק שאינו מתנגד. את הדרך לתחנה עשו ווליד והשוטרים ברגל לאורך דרך סלמה, כשווליד, שעבר לדבריו ניתוח ברגלו לפני שנה, מתקשה ללכת במהירות. "בדרך הם התחילו לצחוק. ביקשתי ממנו לשחרר קצת האזיקים. תוך כדי הדרך התחילו שני אלה שתופסים בי להגיד לי 'בוא נעלה קצת קצב, נעשה קצת ספורט', להסתלבט עליי".
אימו של ווליד: "אנחנו רוצים לחיות בשקט ובשלום, אבל הרבה דברים השתנו בשלוש השנים האחרונות. זה לא היה ככה"
לפנות בוקר השתחרר ווליד מהתחנה. המשטרה מסרה אתמול כי הוא חשוד בהפרת הסדר הציבורי ובאי-ציות להוראת שוטר, אלא שכנראה שהחשדות נגדו לא היו חזקים דיו כדי להצדיק את השארתו מאחורי סורג ובריח. "במקום שהמשטרה תהיה איתך היא נגדך", הוא אומר. לדבריו, הוא הוכה מפני שהוא ערבי.
גם אימו ריימונד, אשת חינוך, מעידה על התסכול ומספרת שעל אף הקושי בגידול ווליד ושתי אחיותיו כאם חד-הורית, היא הקפידה שיתרחקו מכל עימות, גם עם המשטרה. "אנחנו אנשים ששומרים על החוק ואוהבים את המדינה הזו, עם כל הקשיים שיש בה. אנחנו אזרחים שרוצים לחיות בשקט, בשלווה ובשלום", היא מסבירה. "אבל אנחנו מרגישים שבמיוחד בשלוש השנים האחרונות, הרבה דברים השתנו. זה לא היה ככה, כל מה שבן גביר וסמוטריץ' עושים – מאז הכל השתנה".
עורך דין ווליד כבוב שמייצג את ווליד קושר בין המקרה לתקריות אלימות נוספות שאירעו לאחרונה, ובפרט ליחס של המשטרה לאזרחי ישראל הערבים. "אנו נתקלים לאחרונה במספר מקרים מזעזעים שבהם ננקטה לכאורה אלימות משטרתית ברוטאלית ואכזרית ללא רסן ומעצורים", אמר. "החל מתקיפתו של עו"ד פרקליט בפרקליטות מחוז דרום (סאלח נעמה), לירי לעבר אחמד אל נעאמי שנהרג מירי שוטרים ועד לתקיפתו האלימה של וווליד סייף ביפו". לפי כבוב, בכוונת מרשו למצות את כל ההליכים המשפטיים, לרבות תלונה למח"ש, קובלנה פלילית וכל הליך חוקי שיידרש. "תפקידה של משטרת ישראל הוא להגן על אזרחיה – הא ותו לא", הסביר.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "אתמול, בסיום משחק כדורגל באזור כיכר השעון ביפו, פעלו כוחות המשטרה במקום למניעת חיכוך והפרות סדר בין קבוצות אוהדים. במהלך הפעילות, אדם שהגיע למקום לא נשמע להוראות השוטרים להתרחק, הפריע לפעילותם ונעצר בחשד להפרעה לשוטר והפרת הסדר הציבורי. בניגוד לנטען, המעצר בוצע במהלך פעילות מבצעית לשמירה על הסדר הציבורי ולאחר שהחשוד התנגד למעצר. בהתאם לכך, השוטרים נדרשו להשתמש בכוח סביר לצורך ביצוע המעצר והעברתו לחקירה, שבסיומה שוחרר בתנאים".