פוקצ'ה מעולה!

rominacucina

New member
פוקצ'ה מעולה!

מתכון לתבנית 30*40: 250 גרם קמח לבן רגיל 250 גרם קמח דורום 150 גרם תפוח-אדמה מבושל (בדרך כלל תפוד בינוני) 8 כפות שמן זית 25 גרם שמרים טריים כפית גדושה מלח כפית שטוחה סוכר כ-300 מ"ל מים פושרים עגבניות שרי, זיתים מלח גס, אורגנו יבש הכנה: מערבבים בקערה גדולה את הקמחים, תפוח האדמה (מעוך כמו פירה), שמן הזית, השמרים המומסים ב-100 מ"ל מים פושרים, המלח והסוכר. ממשיכים להוסיף לאט לאט את המים עד שנוצר בצק רך ודביק. (כמובן שאפשר להשתמש במיקסר ואז קצב הכנסת המים פחות משנה, במיקסר השימוש בוו לישה). לשמן בנדיבות את התבנית בשמן זית, ולשפוך אליה את הבצק. הבצק אמור להיות מאוד דביק (תעזרו בידיים עם השמן כדי לסדר אותו בתוך התבנית). להוסיף למעלה עגבניות שרי חצויות (עם הפנים כלפי מעלה) וזיתים שלמים, קצת מלח גס ואורגנו יבש. מתפיחים כשעה ואופים 30 דקות ב200 מעלות
 
למעלה