פאקינג חתיכת יער קטן...

וואו! ../images/Emo2.gif איזה יופי !!

ואהבתי מאוד גם את המסר בתחתית הכתבה... אגב, אתמול חזרתי מביקור של כמה ימים בקיבוץ לוטן שליד אילת, ואם מדברים על כבוד לסביבה, שימוש בחומרים קיימים, ללכת עם הטבע ולא נגדו... זה המקום! תוספות לבתים קיימים עושים שם מבוץ. שימוש בצמיגים, בקבוקים, ניירות וכו' לבניית גדרות ומתקני משחקים. בחדר האוכל יש שני פחי אשפה להפרדה למטרת הכנת קומפוסט. פחי האשפה המפוזרים ברחבי הקיבוץ מחולקים גם הם ל: זכוכית, פלסטיק, נייר וזבל. צמחייה שמתאימה אקלימית למדבר. פשוט חוויה. קיבוץ לוטן

siviva

New member
../images/Emo142.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo39.gif ../images/Emo39.gif ../images/Emo141.gif

יצא לך להכנס לגן הפורח שלהם? מקום יפהיפה לאוהבי צמחייה בטח נראה מדהים בתקופה זו של השנה...

כמה מ"ק מים לנפש הם צורכים?

וכמה דונם שטח טבעי לנפש הם משתמשים. אקולוגיה זה לא איסוף בקבוקים, אקולוגיה זו תבונה וחשיבה כמותית.

אקולוגיה זה גם לחיות בשלום...

עם הסביבה, עם האדמה, אחד עם השני. אבל "תבונה" ו "חשיבה כמותית" הם מושגים שכל אחד יכול להתאים אותם להשקפת עולמו, כמוך לדוגמא. יש שטחים ענקיים בערבה. הם שלנו. אין עליהם מחלוקת או סכסוך. יש שם אדמה פוריה, טבע מרהיב, ואנשים שרוצים לחיות ביחד, ברווחה, ובשילוב עם הטבע. אני יודע שאתה מעדיף שאב יגור עם בנו ועם כל ילדיו ונכדיו בחמולה אחת, בבית אחד ויחלקו מכונית אחת. welcome, אם זה מה שמתאים לך - לך על זה. אני מעדיף לחיות אחרת. כמה שיותר דונם שטח טבעי לנפש - לא כמה שפחות. אם עושים את זה נכון - זה הכי טוב בעולם.

התנחלות חקלאית היא אכן פגיעה.

ואני מתנגד להתנחלות שמבוססת על ענף כלכלי שאין לו נתוני יסוד המאפשרים כדאיות אמיתית. אני מתנגד להקמת ישוב שמבוסס על השקעות של קרן קיימת, משרד השיכון וקרן היסוד בתחילה, סובסידיה בהמשך ושמיטת חובות בסוף. ביחוד כפי שציינת שישוב זה אין בו קביעת עובדה במקום בו הריבונות היהודית מוטלת בספק.

אפשר היה להבין את "התנגדויותיך"

אם לא היו מהולות במשנה פוליטית קיצונית. אתה כנראה לא ממש מצליח (או לא ממש מנסה) להתנתק מהויכוח הפוליטי ולהתייחס לדיון הסביבתי. הייתי שמח להמשיך איתך את הויכוח הפוליטי, אך לא בפורום זה המוקדש לנושאים סביבתיים. אי לכך אני מסיים את הדיון איתך בנסיגה "חד צדדית".

טנקים פוגעים באיכות הסביבה.

וגם הכור הגרעיני אינו שמורת טבע, אך אני מוכן לשלם "מחיר אקולוגי", תמורת עצם הקיום. בזמנו כאשר ריבונות ישראל על הנגב הייתה שנויה במחלוקת, נכון היה ליישב שם יהודים חרף הפגיעה האקולוגית ובזבוז המשאבים והממון. אך היום כאשר הנגב אינו עוד בויכוח, אין טעם לפגוע ביתרונות האקולוגיים של השטחים הפתוחים. ואין טעם להמשיך לסבסד את ענף החקלאים, לאחר שהומצאו ספינות הקרור וממילא המזון ההכרחי לאדם מיובא מחו"ל. החשיבה הכמותית הרלוונטית היא המעצבת את דברי ולא שום משנה פוליטית. ולכן למשל נכון לאפשר לתייר לרחוץ בים אך לא נכון להכניס למפרץ כלובי זיהום. אין לכך שום קשר לפוליטיקה, נהפוך הוא, בויכוח איתי מסבירים מתנגדי שנכון ליישב את הנגב "כי בן גוריון אמר". ונכון לאפשר לקיבוצנים לזהם את הים, כי בזמנו הם לכאורה הביאו מעפילים, סוג זה של הנמקה הוא פוליטי גרידא ואני מתנער ממנו. אלא, שכאשר מאן דהוא מתנער ממורשת בן גוריון או סטאלין, מיד קופצים ומצביעים "הצילו הוא פוליטי, ארסי, ושאר גידופים.

הקטנת הצריכה, זו אקולוגיה

וניצול בוטה של משאבי המים והקרקע ע"י חבורה קטנה של מקורבים, היא בסתירה לאקולוגיה. במדינה שחונה כשלנו, יש להזהר בניצול ייתר של משאבי המים, בעולמנו בעל מגבלת דלק מאובן ואויר נקי, יש להמנע מהתפלת מים. יש להעדיף פעולות וצורות חיים בהן ניצול משאבי הטבע ליחידת בית אב היא קטנה יחסית. והחשוב הוא כמה שיותר שטח טבעי לכלל העם, ולא לאותם הקרובים להשקפה הפוליטית.

הליויתן

New member
יאיר שלום וחג שמח

אתה כותב לא מעט דברי טעם,רק שהם נבלעים מתעכלים ואובדים בארס אותו אתה מזרים(לא,זה כבר לא טפטוף) מעניין בין היתר לציין,שעדיין לא יצאה ממך ולו הצעה חיובית אחת,רק הכל נגד 56 למדינה,די כבר עם הקיפוח המפגר הזה תתבגר

בעד הקמת אוניברסיטה כללית באילת

מזה שנים ארוכות במקביל לתמיכתי בהעברת הנמל לאשדוד, וסגירת קצא"א המיותרת והמסוכנת, ובמקביל התומך בכלכלה חופשית וביטול הסובסידיות המענקים לענפי כלכלה מיותרים, אני תומך בהקמת אוניברסיטה כללית באילת אשר הסטודנטים הלומדים בה הם שיספקו את כוח האדם הזוטר לענף התיירות. אני נאבק למען האוניברסיטה, ולמען הגבלת גודל העיר לכושר הנשיאה הסביבתי. במקצועי אני כלכלן ומהנדס ייעול, וגישתי האקולוגית נובעת מחשיבה כמותית, ולא מענף הביולוגיה, או רגישות לסבלו של החתול ואיסוף סוללות ריקות. אתה כותב על "הצעה חיובית". איני יודע מה הוא המבחן לערך חיובי ומה הוא שלילי. האם התנגדות להזרמת מליארדים מכסי משלם המסים להרחקת שדה התעופה מאיתנו, היא "חיובית?, שלילית?. האם התנגדות לעבודה זרה במלונות היא חיובית? והתנגדות לשעבוד פועלים זרים בענף החקלאים היא לפתע "שלילית"?. האם התנגדות לקזינו, להטבות, לסמים, לזנות, היא שלילית? או חיובית? האם התנגדות להזרמת שפכי אדם למפרץ היא חיובית", והתנגדות לשפכי כלובי דגים במפרץ היא "שלילית"?. האם התנגדות לפריצת נתיב לכביש מיותר היא חיובית, והתנגדות לפריצת נתיב למסילת ברזל מיותרת והרסנית היא שלילית? קרה ונולדתי דווקא לעדות אשכנז, אך גם יהודים שאינם שייכים לקבוצת "יפי הבלורית התואר" יקרים לליבי. ואף שאני זכיתי ואיני מקופח באופן אישי, כואב לי לראות כיצד הפרה של יוסקה ומוטקה מטילה צואתה על מעל מאה דונם ואילו בעיירת הפיתוח הסמוכה משפחת אמזלג לא מסוגלת לאסוף את סכומי העתק כדי לאפשר להם קצת דשא פרטי להניח את השמיכה של התינוק. כואב לי לראות כיצד מעקלים את הרהיטים למשפחת אוחנה בשל חוב של עשרים אלף שח, כאשר בקיבוץ ממול החוב הממוצע למשפחה עומד על מליון וחצי שח, ואיש אינו מתכוון להחזירו, עשו "פריסת חובות". תמיכה ברופורמה אגררית וחלוקה צודקת של משאבים נובעת מאהבת האדם, ולא מארס. אכפתיות כלפי בוזגלו ומסעודה הנה מעשה חיובי. וכמוה גם ההתנגדות לגזל ולעושק המבוצע ע"י האוליגרכיה של בעלי האחוזות.

הליויתן

New member
שים רגע בצד את בוזגלו ומסעודה

וקבל המלצה לספר שאולי יפקח קצת את עיניך: "עריסת חתול" מאת קורט-וונגוט בתור אוהב אדם ומאמין בתבונה (כפי שמעיד עליך הכרטיס האישי),אני מניח שתוכל אולי להפיק מהספר כמה תובנות....... ולידיעתך,מכסת החלב בהולנד המפותחת,ניתנת בהתאם לגודל השטח עליו יכולה הפרה של ואן אייק לחרבן........ כמו כן הייתי שמח לקרוא הגדרה (מספרית ומנומקת)לגודל הנכון עיר אילת לדעתך מבחינת כושר הנשיאה של הסביבה........ נראה אותך גם צועד חיובית
חג שמח

לא אשים אותם בצד, הם העיקר והיעד.

מסעודה ובוזגלו הם היעד והם המטרה. הם ולא צואת הפרה של ואן אייק ההולנדי, או של הקיבוצן השמאלני. ההגדרה של כושר הנשיאה הסביבתי לגבי אילת אינה חד ערכית. יש את המדד של יכולת האלמוג להתחדש, של הים להתנקות. ובתחום זה יש מומחים הטוענים שכבר בשנות השמונים חצינו את הקוו האדום. יש את המדד הכלכלי של יכולת חדר המלון השולי לפרנס באופן סביר את עובד הענף, בלי צורך בסבסוד והטבות על חשבון משלם המסים בעפולה. וכאן נחצה הגבול לפני כעשר שנים. יש את מדד התשתיות, בעיקר יכולת ניצול מי הביוב, וגם כאן חצינו את הגבול לפני כשש שנים ומפלס מי השופכין הולך ועולה, והמאגרים גדלים. ומבחינת הפגיעה בשל זרימת הטין אל הים, כתוצאה מעודף הבניה, נכון היה לעצור את הרחבת שטחי הקרקע המצופים, (מונעי החלחול והאטת הזרימה העילית), ולא לבנות בניה רוויה וכבישי מערב 7 ושחמון. ואילו אחד מראשי העיר לשעבר טען באוזני בלהט, שלפי עבודות שנעשו עבורו בנדון, מגבלת כושר הנשיאה הסביבתי של אילת היא שישים אלף נפש תושב באילת, אני לא ראיתי מחקר זה, ולדעתי הוא מוטה כלפי מעלה. הנתונים ומסקנות המומחים עשויים להיות שונים ובלתי מדויקים, ולעסוק ברבדים ומדדים שונים, אך החשוב הוא עצם ההתייחסות לנושא, עצם הערנות לקיום מונח "מגבלת כושר הנשיאה". מתוך זהירות מפני תופעת "רעיית הייתר". וכמו בנושא הכלובים, גם בתחום זה כל שאני מבקש הוא "להקשיב למומחים", ולבצע סקר סביבתי לפני, אני מדגיש "לפני" ולא אחרי שמקימים פרויקט נוסף. ויש לבצע סקר כושר נשיאה סביבתי באילת לפני שמאשרים הקמת נושא נוסף שיביא בעקבותיו עוד עובדים ועוד מייצרי שפכים. ובניגוד לדבריך נגדי, טענתי הבסיסית היא שיש להתעלם ולא לעסוק בפוליטיקה, משמע יש ליישב את הנגב ואת אילת רק אם הדבר מביא תועלת לאדם ולסביבתו בטווח הארוך, (כן לבוזגלו ומסעודה), ולא מתוך סיסמאות ישנות של פוליטיקאים עתירי שררה. או מתוך אהדה למי שגישתו הפוליטית תומכת בסזון.

אזהרה אחרונה - פומבית!

אם אינך מסוגל לדקלם את משנתך ללא שימוש במילים "שמאלן" "בולשביק" וכיוצ"ב, תורחק לצמיתות מפורום זה. מספיק זה מספיק. לא יהיו אזהרות נוספות.

jdafni

New member
צנזורה אאוט

אני בהחלט תומך בהסתייגות מביטויים גזעניים או פוגעים אחרים והנ"ל לא בורר בביטויים מסוג זה, עד כדי כך שלפעמים אני חושב שהוא משתמש בהם כאמצעי מאתגר ולא תמיד לעניין. למרות זאת, ולמרות שאינני מסכים לרוב לדעותיו, אני חושב שהוא תורם רעיונות חדשים, שלפחות חלקם אם ייושמו עשויים להביא לשיפורים של ממש באיכות הסביבה ותרבות חיינו. אני רוצה להציע שה"צנזורה" תתבטא במחיקת המילים הפוגעות והחלפתן בסימן כלשהו שיביע את מורת רוח העורך (ושלי)

../images/Emo26.gif מחיקת הודעות ../images/Emo36.gif

עם כל הרצון לשמור על דיון פתוח, ליברלי ומעניין, אני נאלץ בפעם השנייה למחוק הודעות משום היותן פוגעות, גזעניות או פשוט לא רלוונטיות למהות הפורום. יאיר בן משה, והגולשת המשתמשת בכינוי "ישלי ישלי", אנא שמרו על תקנון הפורום, ולא פחות חשוב, על תרבות הדיון והמנעות מגלישה לוויכוחים פוליטיים לא רלוונטים. יש במה לוויכוחים מסוג זה, אך לא בפורום שלנו.

Boaz RL

New member
למרות שאני לא מסכים עם רוב דבריו

וסגנונו , אני נהנה לקרוא את ההודעות שלו . והוא אחת הסיבות שאני מבקר בפורום .

למעלה