פאי פקאנים של רוני ונציה - עזרה

גילית.

New member
סליחה איפה ניתן למצוא את המתכון ל

לפאי פקאנים של רוני ונצייה? גילית
 
מתכון - פאי פקאן של רוני ונציה

פאי פקאן מנצח של רוני ונציה רכיבים: בצק: 2 כוסות קמח 1/3 כוס סוכר 175 ג"ר חמאה בקוביות 1 חלמון 3 כפות מים קרים מלית 45 ג"ר חמאה חתוכה לחתיכות 1 ו-1/3 כוסות סירופ תירס בהיר "קארו" (יש בחנויות מזון טבעי, מעדניות וכו´) 2/3 כוס סוכר חום 1 ביצה 3 חלמונים 1 כף ברנדי 1 כפית תמצית וניל 150 ג"ר אגוזי פקאן קצוצים 250 ג"ר אגוזי פקאן חצאי פקאן יפים תבנית פאי קוטר 24-25 ס"מ משומנת(רצוי עם תחתית נשלפת) אופן הכנה: . מערבבים בפוד פרוססור קמח+סוכר, מוסיפים חמאה ומערבבים עד קבלת בצק פרורי. 2. בקערה קטנה טורפים חלמון +מים קרים מוסיפים בהדרגה לתערובת בפוד פרוססור עד שהבצק מתאחד ומפסיקים. מעבדים מע לכדור ומצננים כ-30 דקות 3. מחממים תנור ל-180 מעלות 4. מרדדים הבצק לעיגול ומרפדים התבנית והשוליים בבצק. (אם יש חורים סותמים אותם עם בצק) מלית: 1. ממיסים החמאה בסיר קטן על אש ביננוית עד שמזהיבה. 2. יוצקים החמאה לקערה בינונית, מוסיפים סירופ תירס, סוכר, ביצה וחלמונים, ברנדי וחלמונים. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. הכנה: מפזרים האגוזים הקצוצים בתבנית המרופדת בבצק ומיישרים. מעל האגוזים הקצוצים מסדרים את חצאי הפקאנים בעיגולים בצפיפות מהעיגול החיצוני (שולי התבנית) עד שכל הפאי מכוסה בעיגולי אגוזים. יוצקים בזהירות את המלית מעל האגוזים באופן אחיד ומיישרים אופים את הפאי בתנור כ-45 דקות עד שהמלית יציבה. מצננים על רשת 20 דקות. אם קשה לשחרר את הפאי אפשר לחמם התבנית מעל אש כמה שניות להמסת המלית שנדבקה.
 

גילית.

New member
סליחה איפה ניתן למצוא את המתכון ל

לפאי פקאנים של רוני ונצייה? גילית
 

r66

New member
פאי פקאן / רוני ונציה

פאי פקאן מנצח של רוני ונציה רכיבים: בצק: 2 כוסות קמח 1/3 כוס סוכר 175 ג"ר חמאה בקוביות 1 חלמון 3 כפות מים קרים מלית 45 ג"ר חמאה חתוכה לחתיכות 1 ו-1/3 כוסות סירופ תירס בהיר "קארו" (יש בחנויות מזון טבעי, מעדניות וכו´) 2/3 כוס סוכר חום 1 ביצה 3 חלמונים 1 כף ברנדי 1 כפית תמצית וניל 150 ג"ר אגוזי פקאן קצוצים 250 ג"ר אגוזי פקאן חצאי פקאן יפים תבנית פאי קוטר 24-25 ס"מ משומנת(רצוי עם תחתית נשלפת) אופן הכנה: . מערבבים בפוד פרוססור קמח+סוכר, מוסיפים חמאה ומערבבים עד קבלת בצק פרורי. 2. בקערה קטנה טורפים חלמון +מים קרים מוסיפים בהדרגה לתערובת בפוד פרוססור עד שהבצק מתאחד ומפסיקים. מעבדים מע לכדור ומצננים כ-30 דקות 3. מחממים תנור ל-180 מעלות 4. מרדדים הבצק לעיגול ומרפדים התבנית והשוליים בבצק. (אם יש חורים סותמים אותם עם בצק) מלית: 1. ממיסים החמאה בסיר קטן על אש ביננוית עד שמזהיבה. 2. יוצקים החמאה לקערה בינונית, מוסיפים סירופ תירס, סוכר, ביצה וחלמונים, ברנדי וחלמונים. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. הכנה: מפזרים האגוזים הקצוצים בתבנית המרופדת בבצק ומיישרים. מעל האגוזים הקצוצים מסדרים את חצאי הפקאנים בעיגולים בצפיפות מהעיגול החיצוני (שולי התבנית) עד שכל הפאי מכוסה בעיגולי אגוזים. יוצקים בזהירות את המלית מעל האגוזים באופן אחיד ומיישרים אופים את הפאי בתנור כ-45 דקות עד שהמלית יציבה. מצננים על רשת 20 דקות. אם קשה לשחרר את הפאי אפשר לחמם התבנית מעל אש כמה שניות להמסת המלית שנדבקה.
 
מעשה בפאי פקאן - סיפור שאחרי שבת

בוקר טוב לכולם
לפני פחות משבועיים, סיפרתי כאן על ההצלחה שבהכנת פאי הפקאן הנפלא הזה ועל העובדה שה -
לא השאירה לי ולו חתיכה אחת מכל מה שנחטף במקום העבודה. אחרי נדנודים רבים, הוחלט שנעשה את העוגה לחברינו היקרים אשר עברו לדירת-ביניים ומתלוננים כי אינם יכולים לאפות ולבשל הרבה - ואצלם אוכל לטעום מן העוגה. אחרי מחשבות נוספות, הוחלט שנעשה את העוגה בשתי תבניות קטנות: האחת תובא אחר כבוד לחברים, השניה תובא אחר כבוד להורי ה -
ואז אוכל להנות משני העולמות ולטעום מן העוגה פעמיים. כשהתחלנו להכין אותה, הסתבר שבקלות היא נכנסת לשלוש תבניות קטנות (חד פעמיות עגולות קטנות, כאלו שנמכרות 3 בשקית אחת): * אחת הובאה להורי ה -
, שם אכלתי את העוגה חמה עם כדור גלידה; * אחת הובאה לחברים, שם טעמתי ממנה בשנית, הפעם ללא גלידה, אך כן חמה; * התבנית השלישית נשארה אצלנו (יש
) - וגם ממנה כבר טעמתי. בקיצור, סופ"ש פקאני עבר על כוחותינו. אני שוב ממליץ בחום על העוגה הנפלאה והפשוטה הזו
שבוע טוב, ארנון
 
למעלה