פאייה

יש מומלץ של משי בפורום השכן של YNET

אם הוד לורדיותו לא ימחוק הודעתי
 

odedee

New member
פאייה של ג'אקומו - לא ניסיתי עדיין

מתכון: פאייה פירות ים רכיבים: ל-8 סועדים: 2 ספלים אורז בסמטי עוף מס´ 2 חתוך ל-8 חלקים 5 פרוסות בייקון חתוך לרצועות דקות 2 בצלים בינוניים קצוצים דק 1/2 כפית זעפרן או כורכום 6 שיני שום מעוכות כוס וחצי סטוק מרק עוף 1 כוס יין לבן 2 כפיות שמן זית חצי קילו שרימפס גדולים, קלופים 1/2 ק"ג קלמרי מנוקים חתוכים לטבעות 16 צדפות מולים ספל אחד אפונה טרייה או קפואה אופן הכנה: 1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול 2. מוסיפים את הבייקון ומטגנים על אש קטנה עד שמתחיל להשחים. 3. מוצאים את הבייקון המטוגן אל מגבות נייר. 4. מכניסים לסיר את חתיכות העוף, ומוסיפים להן מלח, פלפל ואת חתיכות הבייקון. מטגנים כ-7 דקות מכל צד. 5. מוצאים את העוף מן הסיר. 6. מוסיפים לסיר את הבצים והשום ומטגנים עד שהם מתחילים להשחים. רצוי להוסיף תחילה את הבצל ולאחריו את השום. 7. מוסיפים פנימה את האורז ואת הזעפרן. 8. מוסיפים את סטוק העוף וכוס יין לבן. 9. מביאים לרתיחה ומורידים מן האש. 10. מסדרים מעל את העוף, הקלמרי השרימפס והמולים. 11. מפזרים מעל את האפונה והבייקון. 12. מבשלים על אש קטנה ומעת לעת מוסיפים מעט נוזלים, סטוק או מים, עד אשר האורז מבושל דיו, העוף מתרכך והצדפות נפתחות. עם סיום הבישול מניחים לפאייה לעמוד כ-10 דקות מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים הערות: גיאקומו מקור המתכון: 1 פורום תפוז הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה