פאב העוגן,שער פלמר

פאב העוגן,שער פלמר

באשמורת השלישית של הלילה ירד אצלנו גשם, אמנם לא מטחים עזים, עדיין היה נחמד להשכים קום ולהריח ניחוח משכר של גשם, אלו ימים של בין כסה לעשור וגם אני ערכתי הבקר חשבון נפש עם עצמי, אמנם לא בבית-מדרש אלא בבית-מרזח אבל הפרט הזה זניח, כל אחד והאלוהים שלו.
משום מה העורך דין שלי עקר למשרד בבניין ישט ברחוב העצמאות בעיר התחתית, המעלית שהובילה אותי למשרדו היתה ככ ישנה וככ צרה, מעלית של פעם, מעלית ללא מראה, מעלית שכמו ולקוחה מסרטי הפילם-נואר, מעלית שיצאתי ממנה ונכנסתי למשרד העורך דין לא הייתי מופתע אילו הייתי נתקל שם בסמואל ספייד האורגינאלי.

רק משקולת-נייר למסמכים ומאוורר תקרה שחג מלמלעלה היה חסר לעיצוב בכדי להשלים לי את הסרט שרץ לי בדמיון.

שעה קלה לאחר מכן עדיין בשעת בקר מאוחרת, למען האמת:1130 , תכננתי לאכול כריך טוב אצל גבי בעצמאות, מוסד ותיק שלאחרונה השתדרג גם מבחינה דקורטיבית וגם תמהיל לקוחותיו השתנה, איכשהו בדרכי לגבי נכנסתי לפאב "העוגן" פאב ותיק ותיק, שוכן בשער פלמר, ישבתי על הבר והטבעתי את יגוני בטיפה המרה(סתם, האמת שדווקא הייתי במצב רוח מעולה) , הבר עצמו עשוי ממהגוני, או שבעצם אני טועה ונגר כבר לא אהיה בגלגול הנוכחי, על כל פנים שתיתי כמה חצאים של "סטלה" מהחבית וביקשתי כריך רוסטביף, הכריך הותקן לי במהירות יחסית, כריך רוסטביף מושלם עם רוטב פסטו, עשוי כטוסט , קריספי, מילוי טוב וכל מה שגבר מבקש על מנת להתנחם בשעה מוקדמת שכזו, על כל חצי ליטר בירה ביקשתי בסמיכות צ'ייסרים של "הנסי" אני אוהב את הקוניאק הזה כליווי לבירה שלי, אמנם זה משקה צרפתי , אבל תתפלאו הקוניאק הזה תפס חזק באמריקה ודווקא אצל הראפרים ושחקני הכדורסל הכי ידועים ומפורסמים, כנראה להנסי יש תדמית של מותג יוקרתי ואותם כהי עור אוהבים להתהדר בין השאר בלגימה של הקוניאק הספציפי הזה.

יש שיגידו שאלכוהוליסטים חייבים את הטיפה המרה על הבקר, אז אני איפשהו באמצע, אולי זו רד הדחקה והכחשה פנימית שלי ואולי אני קצת אלכוהוליסט, גם אם כן אז זה בסדר מבחינתי(אוהבים אותך סמואל)

אני מעריך מקומות שפעילים עשרות שנים ושומרים על הקיים, המקום מנוהל על ידי אב קשיש עם מגבעת בהירה ומקטרת של פופאיי דה סיילומן(ככה לפחות חשבתי שקוראים לפופאיי כשהייתי ילד)מי ידע אז אנגלית?
אז הסיילומן הזה והבן שלו מנהלים את הפאב, מאידך צרם לי לראות שחסר שם האווירה של יורדי הים המחוספסים, מלבדי ישבו שם שני עורכי-דין מחוייטים שבהפסקת הצהריים שלהם שתו לשכרה ונגסו בכריכים תוצרת המקום, ניכר שלמוסד הותיק הזה יש קהל קבוע בבקר וקליינטורה אחרת בלילה, בבקר זה יותר קשישים שאף היום נכנסו ובירכו בחתימה טובה,
המקום מתפאר בריהוט של קו-אונידין, דהיינו כל מיני חפצים מהים:
גלגל הצלה ועוגן קטנטן ותמונות ממוסגרות של ספינות-מפרש ואוניות סוחר.

אפילו אשה ממש מבוגרת נכנסה ושתתה כוסית ועל הדרך סיפרה לגילי שהיתה עליהם כתבה מפרגנת ב"כלבו"המקומון החיפאי,
נחמד לפתוח שבוע במקום מנדטורי שאני לא מרבה להיכנס אליו למרות שאני חולף לידו המון פעמים







 

pix37

New member
מעניין - אז אני נשאר בדעת יחיד כנגד העוגן

לא הייתי שם הרבה אבל בפעמים שהייתי המקום הרגיש לי כמו המון תפאורה עם מעט מאוד תוכן.
סוג של בוא נעשה פאב של ימאים בלי ימאים - עם מנות סטנדרטיות מינוס מתומחרות גבוה מידי (במחיר ששום ימאי אמיתי לא יכול לעמוד בהם) הקטע של האבא והבן נחמד אבל לא באמת תורם במשהו לאוירה או להרגשה.

בקיצור - אני לא התחברתי (אבל זה רק אני)
 

horseradish

New member
האמת שאני לא כל כך אוהבת לשבת שם בערב

כמו שכתבתי לסמואל, אני נהנית בעיקר לשבת שם בשישי בבוהריים.
אם לא ניסית, ממליצה לך לנסות לפחות פעם אחת.
 
פיקס, אתה מתפרץ לדלת פתוחה

כאמור, אמנם תלויות שם ספינות -מפרש, אולם חסרה שם הרוח החיה והפועמת שתנשב ותניע את הפאב.
זה אולי טוב כגימיק לצעירים החיפאים שבטעות מעלולים לחשוב שככה נראה פאב אמיתי של יורדי-ים,
מסכים שלא זול שם, אגב, המון ימאים שבעבר נהגו לשבת ולשרוץ כל היום אצל ראובן ממעיין הבירה מדירים את רגליהם כיום משם בגלל המחירים שהאמירו ומעדיפים להיפגש בצוותא בבנארה .
אפשר חשבון בבקשה?
שני חצאי סטלה+שני צ'ייסרים הנסי+כריך רוסטביף=180
השארתי 200 ויצאתי.
למשל בבראון אורן הברמן תמיד מפנק אותי בכמה צ'ייסרים של הנסי חינם אין כסף.
אני לא רואה מתי אחזור לעוגן בפעם הבאה, אולי בגלגול הבא
 

pix37

New member
מחירי האלכוהול בכל הארץ מופרעים לחלוטין

וזה מעצבן בלי שום קשר ספציפי לפאב העוגן.

אני בהחלט אוהב מקומות שמצ'פרים אותך באלכוהול כאשר המפתח המועדף עלי הוא משקה חינם אחד על כל שלושה בתשלום - אבל עם המחירים היום זה הולך ונהיה נדיר יותר ויותר
 

horseradish

New member
תודה על הדיווח!

ממש כיף לקרוא
כולל התיאורים שגרמו לי להיזכר בסצנות מתוך סרטי פילם נואר בלשיים...
פאב העוגן הוא כיף אמיתי, בעיקר בבוקר. יוסקה, אבא של גילי, הסיילומן הראשי, בן 87 כמעט - עדיין נוסע כל בוקר באופניים עד עתלית וכוחו במותניו. הכי אני אוהבת להגיע בשישי בבוקר, מתי שיוסקה גם מבשל ועושה את הדג המלוח הנפלא שלו, זה עם השמנת החמוצה וחתיכות התפוח הירוק שמוסיפות נופך מרענן. גם יצא לי לאכול מעין תבשיל אוסובוקו לבן ביין לבן שהוא עשה וזה היה תאווה לחיך. אגב, בימי שישי יש פרלמנט של ותיקי הימאים שבאים לשבת עם יוסקה, אז אולי תמצא את האווירה שאתה מחפש. לפעמים באים אנשים מחו"ל במיוחד לכאן לבקר את יוסקה וזו תמיד חוויה לדבר איתם.
נ.ב - מאוד מזדהה איתך בעניין של הטיפה המרה על הבוקר. בשבילי לשתות אלכוהול לפני ארוחת הצהריים עושה את ההבדל בין עוד יום בשגרה לבין יום חופש
 
למעלה