עתיקות בחרוצים

מצב
הנושא נעול.
עתיקות בחרוצים

עתיקות בחרוצים
שלוש עתיקות של דן שזרוקות באיזור מושב חרוצים בשרון. ראשונה: דן 1065, "מרכבים" יוני 1963, שלדה 623436. רישוי אין, בערך 36-850

ולקינוח - פנינה אמיתית

דן 916 - מאחור
ולקינוח - פנינה אמיתית
הרבה לפני שהחלה לפעול עם יונייטד (ב- 1977), הפעילה דן אוטובוסי תיירים משלה, תחת הלוגו "דן תיור". האוטובוסים האלו שימשו לא מעט גם לנסיעות עירוניות. והנה דן תיור 84, בתמונה שבה אפשר לראות (בקושי) את הסיסמה היצירתית כל-כך - "סע בדן תיור". ה- 84 הוא אוטובוס של "הארגז", שלדה 592202. מס' הרישוי אמור לנוע סביבות 36-700.

דן תיור 84, חזית

ולקינוח - פנינה אמיתית
הרבה לפני שהחלה לפעול עם יונייטד (ב- 1977), הפעילה דן אוטובוסי תיירים משלה, תחת הלוגו "דן תיור". האוטובוסים האלו שימשו לא מעט גם לנסיעות עירוניות. והנה דן תיור 84, בתמונה שבה אפשר לראות (בקושי) את הסיסמה היצירתית כל-כך - "סע בדן תיור". ה- 84 הוא אוטובוס של "הארגז", שלדה 592202. מס' הרישוי אמור לנוע סביבות 36-700.
דן תיור 84, חזית
שימו לב לסמל הישן של הארגז, שהיה בשימוש עד 1963 לערך.

dovk

New member
אוך, אני זוכר אותם...

ולקינוח - פנינה אמיתית
אוך, אני זוכר אותם...
היו להם מושבים מרופדים, עם גב קצת יותר גבוה, מושבים נוחים במיוחד, והרבה מהם נסעו בקו 50... איך השתדלתי תמיד לנסוע איתם, גם אם הייתי צריך ללכת ברגל כמה תחנות כי ה- 50 היה "אקספרס" (קיים עדיין)?

אכן קיים, ועדיין כאקספרס!

אוך, אני זוכר אותם...
היו להם מושבים מרופדים, עם גב קצת יותר גבוה, מושבים נוחים במיוחד, והרבה מהם נסעו בקו 50... איך השתדלתי תמיד לנסוע איתם, גם אם הייתי צריך ללכת ברגל כמה תחנות כי ה- 50 היה "אקספרס" (קיים עדיין)?
אכן קיים, ועדיין כאקספרס!

dovk

New member
זה הפנינה!

דן 916 - מאחור
זה הפנינה!
האוטובוס הזה זה טייגר (רואיל טייגר, בסדר,) מאוד מוקדם (אולי אפילו מארק I?) ונראה שלם למדי... נו איפה החבר'ה שרוצים לדחוף מוזיאון של דן? צריך להביא את התמונות שלו לאנשים ולעניין אותם! ואכן, כל הכבוד לצילומים ולהשקעה!

זה סימן 2, דגם 1959

זה הפנינה!
האוטובוס הזה זה טייגר (רואיל טייגר, בסדר,) מאוד מוקדם (אולי אפילו מארק I?) ונראה שלם למדי... נו איפה החבר'ה שרוצים לדחוף מוזיאון של דן? צריך להביא את התמונות שלו לאנשים ולעניין אותם! ואכן, כל הכבוד לצילומים ולהשקעה!
זה סימן 2, דגם 1959

dovk

New member
(אני מתבייש לשאול...):

זה סימן 2, דגם 1959
(אני מתבייש לשאול...):
איך מבדילים, בטייגר ישן, בין מארק I למארק II? אני זוכר שבלוח השעונים במארק II זה כתוב איפהשהו מסביב למד המהירות, אבל בכולם? ובמארק I?

אמנם הצבע כבר דהוי

זה לא עץ, זה אוטובוס
דן 916 מסתתר בתוך עץ תות - רישוי 36-695, "מרכבים", נובמבר 1959, שלדה 591053
אמנם הצבע כבר דהוי
אבל נראה לי שהאוטובוס שחבוי בעץ הוא היה בצביעה של חרדל עם ירוק זית. יו כמה זמן לא ראיתי כאלה

מצב
הנושא נעול.
למעלה