עתודה בתקשורת....

mickeym

New member
עתודה בתקשורת....

ידידה טובה שלי מעוניינת ללמוד תקשורת בעתודה... למישהו יש מושג מה לומדים ומה עושים בזה אח"כ? האם זה גל"צ, דוברות, ומה הסיכוי להשתבץ במקצוע? תודה... מיקי

bodas18

New member
תשובה

בוגרי תואר ראשון בתקשורת לא משובצים בגל"צ... לשם מגיעים עם ויטמין P... פרוטקציה! השיבוץ במקצוע הוא וודאי - זו התחייבות של העתודה. אממה?... השיבוץ הוא לא תמיד בקשר ישיר למקצוע.. רק לדוגמה, ואני כל-כך אוהב את הדוגמה הזו: בוגר תואר בביולוגיה שמשובץ כתברואן ראשי... חחח... סתאם... בהצלחה!

avi21

New member
זה הדוגמא הכי טובה ?

בוגר תואר בביוטכנלוגיה שמשובץ בחיל הרפואה בתור....... כותב איפיונים טכניים של מכשור רפואי ובינהם ..... כסאות לרפואת שיניים ושאר ירקות.....

odedee

New member
למה?

למה זה נשמע לי כל כך מוכר... היא מעוניינת ללמוד תקשורת אבל אין לה מושג מה לומדים ומה עושים בזה אח"כ. כלומר, אין לה שום מושג מה זה בכלל תקשורת ולמה זה טוב, אבל היא כבר החליטה שהיא רוצה ללכת לעתודה וללמוד את זה שם? לעולם לא אבין את הגישה הזו. רבותי, עתודה או לא עתודה, המקצוע שלומדים באוניברסיטה ילווה את רוב האנשים לאורך כל חייהם. לפני שמחליטים (או אפילו חושבים) שרוצים ללמוד משהו, נא לברר מה זה המקצוע הזה, ורק אז להחליט אם באמת רוצים ללמוד אותו. לכו תשאלו באוניברסיטה, תשאלו את ההורים, את החברים של ההורים, את המורים שלכם... קשה להחליט? לא בטוחים? אז נא לא להפגע, אבל עתודה זה לא בשבילכם. לא יקרה כלום אם תעשו צבא כמו רוב האנשים וכשיהיה לכם יותר ברור מה אתם רוצים ללמוד, רק אז תצטרפו בחדווה לאקדמיה. ואם אכן רוצים ללמוד את המקצוע הנדון, רק אז צריך האדם לחשוב בינו לבין עצמו אם הוא רוצה ללמוד אותו במסגרת העתודה. פה חברי הפורום כבר יכולים לתת עצות רבות ומגוונות ולהצביע על היתרונות והחסרונות. אבל זה שלב למתקדמים. נא להתחיל בהתחלה ולא באמצע, זה לטובתכם.

פלטרון

New member
צודק ../images/Emo45.gif + שיבוץ במקצוע לא מובטח

חוץ מזה, כמדומני לימודי תקשורת אינם מבטיחים שיבוץ במקצוע. אם אני זוכר נכון, קיבלתי בזמנו הודעה מהעתודה, שבאופן רשמי הוחלט שכל מי שלומד את המקצועות הבאים : ..... ( לא ממש זוכר, אבל דובר בעיקר על מקצועות המדע , ההנדסה, משפטים ורפואה , ואולי ( אני לא זוכר - זה היה מזמן ) גם ראיית חשבון הצטרפה לשם. בכל מקרה - אני די בטוח שתקשורת לא הייתה רשומה שם . אגב - שאלה לשואלת המקורית : מה שעודד רשם לך הוא ממש נכון. תסבירי לי בבקשה - מה הדחיפות ללכת לעתודה ? מה הסיבות שלך ? ( אני שואל כי בזמן האחרון שמנו לב שיש נהירה מאסיבית בלתי מוסברת למסלול - אז סתם הייתי רוצה לדעת מה הניע אותך לחשוב כל-כך חזק בכיוון של המסלול ? ) תודה פלטרון

mickeym

New member
קודם כל אני לא כותבת, אני כותב....

דבר שני, אני כבר מזמן הייתי נעול על רפואה...
אבל ידידה שלי חושבת ללכת לכיוון של תקשורת, והיות ואני סיפרתי לה שאני הולך לעתודה, וגם היא קבלה את הדפים, היא החליטה לשאול... היות ואין לי שום מושג מה עלומדים ומה עושים עם זה בצה"ל, שאלתי אותכם ידידי המלומדים... זהו בערך... מיקי

פלטרון

New member
מתנצל על הטעות ...

ועדיין שואל את אותה השאלה : למה באמת כל-כך חשוב לך ללכת לעתודה , כאשר היא אפילו לא יודעת מה היא רוצה ללמוד ומה עושים עם זה בצבא וגם באזרחות ? לא שואל מתוך רצון להוכיח נקודה - אלא ממש מעניין אותי לדעת מה המניעים שלה . פלטרון

mickeym

New member
זה לא כל כך חשוב לה....

אבל היא שאלה אותי לגבי זה, לא היה לי שום מושג לגבי מה לומדים ולכן שאלתי אתכם... אני לא חושב שמישהו טיפש מספיק כדי ללכת למסלול מחייב כמו עתודה רק בגלל שהוא קרא איזו חוברת על זה... ואולי אני טועה...
מיקי

TANYA K

New member
שיבוץ במקצוע-לא מובטח

אני ממש מצטערת להרוס לכם, אבל בתור מי ששירתה בלשכת גיוס אני יכולה להבטיח לכם שלא מובטח לעתודאים שיבוץ במקצוע [ראו דוגמאות קודמות
], אפילו במקצועות כגון רפואה,משפטים וכו´. המקצוע אותו אתם לוקחים בעתודה אמנם הכרחי לצה´´ל כרגע, אך אף אחד לא מבטיח שביום חזרתכם לשירות לאחר מספר שנים זה בדיוק מה שיצטרכו. אז המלצה שלי- לקרוא חוזה עתודה שוב למי שיש, ואל תתפתו כשמבטיחים לכם קבע ומשכורות גבוהות, כי במקרה של שיבוץ שלא במקצוע שרכשתם-הכול מתבטל ואתם סדירניקים כמו כולם.

למעלה