עשיתי תותבות חלקיות בשיניים טוחנות

פאץ1

New member
עשיתי תותבות חלקיות בשיניים טוחנות

כבר פעם שניה, בפעם הראשונה לא הסתגלתי, וגם הפעם, חזרתי הביתה הורדתי אותם וזהו, מה עושים איך מסתגלים, כל כך קשה לאכול איתם, כל כך קשה שיש גוף זר בפה. אני עומדת לפני עקירת 3 שיניים קדמיות וגם שם אצטרך תותבות חלקיות, השתלת שיניים לא באה בחשבון, כי אין לי עצם, ואני לא מוכנה לטיפולים מורכבים וכואבים. האם יש עיצה או פיתרון נוסף בשבילי ?

פאץ1

New member
../images/Emo140.gifמוכנה ומעוניינת לקבל ../images/Emo140.gif

תגובות גם ממטופלים, לגבי הסתגלות לתותבות חלקיות, ותותבות בכלל.

coolmood

New member
הסתגלות לתותבת חלקית נשלפת

שלום פאץ', כדאי לקבל קצת פרופורציה - לא להתרגל לתותבת לאחר חצי שעה לא נחשב לבעיית הסתגלות... קשה למצוא פתרונות אם את אינך מוכנה לנסות ולתת לתותבת סיכוי... חצי שעה, או יום ורבע, או שבוע - לא נחשבים לסיכוי אמיתי. תותבת נשלפת היא לא פתרון אידאלי, אבל את צריכה להבין שאם זה המצב אליו הגעת, ולא היתה ברירה אלא לעקור את השיניים, את חייבת לגלות גמישות כלשהי ולנסות להתרגל לפתרון הטיפולי. בדקי עם רופא השיניים שלך (או רופא אחר) את האפשרות לניתוח להוספת עצם וביצוע שתלים. יתכן שניתן לבצע מספר מועט של שתלים שיעגנו תותבת-על, כפתרון שיהיה לך נוח יותר. בכל מקרה, כעת פני לרופא שלך, התאימי את התותבת החדשה שבוצעה כך שתהיה לך נוחה (הימנעות מהתותבת בימים הראשונים עלולה להביא לחוסר התאמה שלה בהמשך) ונסי להסתגל אליה. זו האופציה הראשונה במעלה שתיתן לך פתרון מיידי לחסר השיניים... אם את לא רוצה לעבור השתלות ולא מוכנה לתת לתותבות סיכוי של יותר מחצי שעה - האופציה היחידה שנותרה היא ללכת בלי שיניים. לא להיט גדול, את בטח יודעת...

למעלה