עשיתי מי שפיר, וגם שיניתי כינוי

מתנושני

New member
עשיתי מי שפיר, וגם שיניתי כינוי

הכינוי הקודם שלי היה ענתוש , וכמעט לא כתבתי איתו הודעות. אבל אני מרגישה צורך לשתף אותכן בחוויה חיובית וטובה בדיקור מי שפיר שעברתי אתמול. מי שפיר אצלי , זו בדיקה קריטית - אני נשאית של X שביר , ובכל הריון יש 50% שהעובר יהיה חולה (פיגור קשה) - ובכל פעם שאני צריכה לעבור את הבדיקה מפלס החרדות והבכי שלי עולה על גדותיו - כ"כ גבוה שאני אפילו לא מצליחה לכתוב על זה בפורום. אני מטופלת ותיקה במרפאה הגנטית בבלינסון וגם ביחידת האולטרסאונד שם. הגעתי לשם אתמול בבוקר - נחתתי במרפאה הגנטית, שם קיבלה אותי אלן היועצת הגנטית שלי, עם המון הכלה, סבלנות וחיוך מבין - ועברנו את כל התהליך של הקבלה. אח"כ עליתי (עם בן זוגי היקר כמובן, שבלעדיו לא יכולתי לעבור שמינית מכל הסיוט הזה), ליח' האולטרסאונד. חדר ההמתנה היה מלא בנשים , הצוות התרוצץ ממקום למקום. אך עדיין איריס המזכירה היתה עם חיוך, סבלנות ואפילו מילאה את בקשתי שדר'/פרופ' משיח יעשה לי את הדיקור (אדם מקצועי, שלו ועדין). כאשר ניכנסתי לחדר הבדיקות היו שם פרופ' משיח , האחות (שכחתי את שמה , אבל בדיקורים הקודמים היא היתה מלאך עבורי) ורופא מתמחה. אני קצת נילחצתי מזה שהרופא המתמחה הוא זה שידקור, אבל עצם העובדה שידעתי שאני בידיים טובות הרגיע אותי . ואז התחיל הדיקור - מוסיקה מרגיעה, הכל נעשה בשלווה , מסך עם צילום העובר שלי מול העיניים, מילים מרגיעות - והופ אני שומעת פתאום שכבר דקרו אותי , ובכלל לא הרגשתי - ומבחנה אחת יוצאת ועוד אחת ועוד אחת ועוד אחת. וזהו נגמר ובכלל לא הרגשתי שהתחיל. זו פעם שישית שדוקרים אותי בבדיקות הריון (סיסי שיליה או מי שפיר), אבל זו פעם ראשונה שלא הרגשתי כלום, שהכל עבר חלק מבחינה זו. אז עכשיו יש לי את זמן המנוחה, וזמן ארוך מאוד של לחץ שהשד יודע אם מרוב לחץ אני לא אשתתק. חשבתי שזה נכון לשבח ולהודות לצוות בקמפוס רבין על החוויה הזו - שנכון שזו רק ההתחלה ומכאן כבר תלוי בגנים שלי , אבל לא פשוט להעניק חוויה חיובית וטובה בתוך סיטואציה כ"כ מלחיצה.

מחזיקה לך אצבעות

ולמרות שלא כתבת הרבה סיפורך "תפס" אותי. אני מניחה שיש לך המתנה לא קצרה לתשובות, ואני מחכה איתך ומייחלת לטוב.
לצוות על הטיפול הנעים והמקצועי.

נייטי

New member
בהצלחה! איזה יופי לשמוע על

כזה יחס טוב. מקווה איתך לתוצאות הטובות.

מיליתו

New member
מחזיקה לך אצבעות

לתוצאות תקינות. האם יש אפשרות לבדיקת פיש ולתוצאות מהירות?

מתנושני

New member
תודה לכולן, איזה תגובות חמות...

התשובה הכי מהירה שאני אקבל היא תוך שבועיים , אם זה בן והוא תקין. אם יש איזהשהוא סימן שאלה או שזו בת אז התשובה היא תוך 6 שבועות (אני אהיה בשבוע 23). אז מה שנשאר לי לקוות שזה בן (ונראה כך ע"פ U S ) ושיהיה תקין

נייטי

New member
מתנושני - התכוונת לד"ר ראובן משיח

שהוא מומחה אולטרסאונד? או לפרופ' משיח שהוא מומחה פוריות? אם התכוונת לד"ר משיח - אין לי ספק שהוא מדהים ושבזכותו היתה אוירה טובה בדיקור. אני חייבת לו המון.

טחג

New member
גם אני

גם אני מכירה את היועצת הגנטית אלן ואת ד"ר משיח (לפני שבוע כשהייתי שם לסתם US היה כתוב לו ד"ר על התג) והם באמת נחמדים ומקצועיים. אצלנו בהריון הקודם פרופ' מייזנר ראש המחלקה היה בהשגחה על המי שפיר והוא גם מאד השתדל לתת אווירה טובה ונעימה. באופן כללי אני מעדיפה את בילינסון על פני בית החולים שבו חוויתי את האובדן הראשון בגלל היחס והאנושיות שם. ולך מתנושני - שיהיה המון בהצלחה בבדיקות. מחזיקה לך אצבעות
ומקווה שתצליחי לעבור את זמן ההמתנה לבדיקות בלי להשתגע

Tנקר בל

New member
../images/Emo45.gif לתוצאות טובות

איזו התנסות שלווה לבדיקה מאוד מלחיצה (בוודאי אצלך היא מלחיצה פי כמה מאשר אצל אשה רגילה). אני מקווה לתוצאות טובות. אגב - בעבר כתבת שאת נשאית של פרה-מוטציה, אני אשמח אם תסבירי לי כאן או במסר, למה נקבע שהסיכון הוא 50%, כי לפי מה שאני למדתי הסיכון הוא נמוך בהרבה.

מתנושני

New member
מילכוד הפרה מוטציה של X שביר.

תודה על כל האיחולים , מקווה שהכל באמת יהיה בסדר. מסבירה כאן את הנושא של פרה מוטציה ב X שביר, כי מבחינתי זו שליחות שכל אחת תעשה בדיקות גנטיות. אז קצת גנטיקה.... בכל גן יש קוד גנטי אשר חוזר מספר פעמים . ב X עד 50 חזרות של הקוד הגנטי - הגן הוא יציב ויעבור בדיוק אותו דבר גם לעובר. בין 50-200 חזרות הגן הוא כבר לא יציב במעבר לדור הבא, כלומר העובר יכול לקבל כבר למעלה מ- 200 חזרות שזה פיגור , ככל מספר החזרות עולה כך הפיגור הוא יותר עמוק. לי יש 100 חזרות , כלומר הגן שלי הוא מאוד לא יציב - ולכן הסיכוי שעובר יקבל את הגן עם הפרה מוטציה ולא יהפוך אותו למוטציה מלאה הוא מאוד לא סביר. וכבר היה לי בעבר עובר עם למעלה מ- 500 חזרות
. המוטציה גדלה בד"כ רק ע"י האם - אם האב הוא נשא בטרום מוטציה מירב הסיכויים שהוא יעביר בדיוק את מספר החזרות שיש לו. אבל לכל כלל יש יוצאים מהכלל , ואצלי במשפחה לאבי יש 70 חזרות ואני קיבלתי 100 - מה שמראה עוד יותר את אי יציבות הגן. ולכן זה 50% תקינות של עובר מבחינתי - או שמקבל את ה X התקין או את ה X החולה.

Tנקר בל

New member
עכשיו זה מסתדר לי

קודם כתבת שבכל הריון יש סיכון של 50% שהעובר יסבול מפיגור קשה, וזה סתר את המידע שהיה לי על התסמונת. לאחר ההסבר שלך אני מניחה שהתכוונת לסיכון של 50% לנשאות של הגן הפגום. גם אם העובר עצמו לא יסבול מפיגור, הוא ימשיך לשאת את הסיכון המפחיד לדור הבא. הבנתי אותך נכון?

רונאסטל

New member
קודם כל בהצלחה!!!! ../images/Emo57.gif

לא כל כך הצלחתי להבין את ההסתברויות וההכפלות. כי לך בעצמך יש 100 חזרות ואת בסדר, זה תמיד משתכפל? לא זוכרת מה יצא לי (לא זוכרת מספר, רק זוכרת שאמרו לי שזה תקין). ושוב, בהצלחה ושהזמן יטוס מהר מהר

מתנושני

New member
עוד קצת הסברים....

כשהגן לא יציב כלומר בין 50-200 חזרות, זה לא רק מכפיל. יש סיכוי מסויים שהעובר יקבל את הטרום מוטציה (אצלי קלוש מאוד), אבל מירב הסיכויים שמספר החזרות יגדל - הוא יכול לגדול ב- 20 חזרות או ב- 400 חזרות . עד כמה שידוע לי אין חוקיות בנושא הזה. הדבר היחידי שאפשר להגיד שככל שיש יותר חזרות בטרום מוטציה הגן פחות יציב ולכן הסיכוי שיהיו יותר חזרות אצל העובר רק גדלות. מכיוון שהגן אצלי נחשב ללא יציב , הסיכוי שעובר יקבל בדיוק את מספר החזרות שיש לי נמוך מאוד, ולכן אני מקווה ומחזיקה מליון אצבעות שיקבל את הגן התקין שלי. הסיפור עוד יותר מסתבך עם בנות, אבל נראה לי שזה רק מסרבל את הדיון , בעיקר שככל הנראה יש לי בן. אשמח לעדכן אתכן ושהכל יהיה בסדר.

נעמ ונת

New member
האם

במחלקה הגנטית דיברו אתכם על PGD? בכל מקרה הרבה-הרבה הצלחה במי שפיר !!!

מתנושני

New member
מה זה PGD ? לא דיברו איתי מעולם

על זה. אשמח אם תשלחי לי מסר או כאן על הנושא הזה. תודה

למעלה