עשיתי חיפוש לגבי מרק עדשים

אוסיש

New member
עשיתי חיפוש לגבי מרק עדשים

המתכונים שמצאתי מכילים אבקת מרק (עוף,בצל...). אני רוצה לעשות מרק עדשים לעוללית שלי, אפשר לדלג על האבקות מרק למינהן ולהסתפק במלח ושאר התבלינים?
 

Ayuda

New member
רצוי ואפילו עדיף!!

אין שום צורך להשתמש באבקת מרק בטח לא לעולליתך. אפשר להשתמש בציר עוף או בלי. ציר העוף מעשיר את טעם המרק אך ציר ירקות יהיה נפלא גם כן. להכנת ציר ירקות כל שעלייך לעשות הוא להרתיח מספר ירקות לבשלם עד ריכוך לסנן ולצמצם הנוזלים. (בצל ,גזר,שורש סלרי,שורש פטרוזליה,פטרוזליה,שמיר וכו') בציר אין צורך במלח או תבלינים. להעשרת המרק כדאי לטגן מעט בצל ועם זה לא צריכה להיות העיה לך או לעולליתך. בהצלחה.
 

אוסיש

New member
תודה רבה.

ציר הירקות לא ישנה את טעם המרק? כי מדובר במרק עדשים?
 

nani nani

New member
לדעתי..

את יכולה לוותר בהחלט על האבקת מרק ואם אין לך ציר גם על ציר, פשוט תצטרכי לבשל את זה יותר זמן.. אני טוחנת חלק מהעדשים כדי להוסיף לסמיכות. ציר הירקות לא ישנה את טעם המרק אלא רק יוסיף לו טעם עשיר יותר
 

shimonm

New member
מתכון: מרק עדשים כתומים מהביל

חומרים: שקית עדשים כתומים קטנה 10 שיני שום מעוכים קלות בצל יבש גדול אגוז מוסקט יין לבן יבש 4\1 כוס 4\1 כוס שמן זית משובח פלפל שחור גרוס מלח אופן ההכנה: מנקים היטב את העדשים מלכלוך, ומשרים במים קרים(לא חובה להשרות) קוצצים את הבצל לקוביות קטנות מטגנים את הבצל עד להזהבה נאה מוסיפים את שיני השום עד שיטפשט ריח נעים של שום במטבח. ממלאים את הסיר (24 ס"מ גבוהה) עד לשלושת רבעים. (אפשר להחליף את המים בציר ירקות, אבל לא חובה, כן חובה למלא במים מסוננים). מסננים את העדשים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מבשלים על אש נמוכה עד שהעדשים יתרככו ואף יחלו להתפורר. ברגע שמתקבל מרק סמיך ומהביל, מגרדים מעט אגוז מוסקט מוסיפים את היין. מטבלים במעט פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם. בתיאבון shimonm
 
למעלה