"עשה זאת במו ידיך"- מס' 3

KarinDi

New member
"עשה זאת במו ידיך"- מס' 3

לכבוד החג, הפינה מקדימה את עצמה ביום! והשבוע, הפינה נועדה לאנשים שהם כמוני, אנשים של הרגע-אחרי-אחרון, ונתקעו בבוקר החג, בלי מתנה לאורחים או למארחים, גוועלד! מזכירה שוב, שמי שמעוניין/נת להעלות הדרכה להכנת רעיון מקורי, מהיר, מחומרים זמינים. תיכף אני נוסעת ואשמח מאוד אם יהיו מתנדבים להעלות איזו הדרכה כשאני לא כאן!

KarinDi

New member
והפעם- שתהיה שנה מלאת אנרגיה!

ארוחת החג הערב מתקיימת אצלינו בבית והאורחים מגיעים מרחוק, אפילו רחוק מאוד. אי לכך ובהתאם לזאת, הכנתי לכל אורח חטיף אנרגיה אישי ושוקולד קטנטן- צידה לדרך חזרה, לשמור על העירנות. ההדרכה היא להכנת העטיפה לחטיף, ובסוף יש גם התאמות לשוקולד. אפשר כמובן להשתמש בכל סוג של חטיף, אבל חטיף אנרגיה מאפשר לאחל שנה מלאת פעילות, אנרגיה, בריאות וטעם!

KarinDi

New member
החומרים הדרושים

חטיפי אנרגיה- אני בחרתי בטעם תפוחי עץ, אגוזי לוז ושקדים- שיתאים לחג חתיכת בריסטול צבעוני בגודל 10*11.5 ס"מ קישוטים- אני השתמשתי בחותמת של "שנה טובה" ובתפוח מעץ. אפשר להדפיס כיתוב במדפסת, להדביק מדבקות, לצייר וכו'- כיד הדימיון סרגל דבק כלי חריצה (פירוט בהודעה הבאה, אין צורך להיבהל אם אין כזה)

KarinDi

New member
כלי חריצה

מיועד לסמן קווי קיפול ולעשות את הקיפולים קלים, יפים וישרים יותר . יש כלי ייעודי שנקרא "עצם קיפול". אפשר להשתמש בסטיילוס, שהוא מכשיר לציפורניים, שעולה כ-5 שקלים בחנויות יופי למיניהן (זה מה שאני משתמשת בו, ומה שמופיע בתמונה). ניתן להשתמש גם בעט שכבר לא כותב, אבל יש לו חוד. ואפשר גם לוותר על סימון הקווים, ופשוט לשרטט קו חלש בעיפרון, ואז לקפל על הקו. שומדבר לא יקרה, מבטיחה!

KarinDi

New member
שלב ראשון- מסמנים קווים

באמצעות סרגל וכלי החריצה שבחרנו מסמנים קווי קיפול- הקווים לא חייבים להיות מאוד מדוייקים, לא יקרה כלום. התמונה מראה איך לסמן קו, כמובן שמומלץ להשתמש בשתי הידיים, אני גם צילמתי נסמן את הקווים לאורך, כך שאורך כל קו יהיה 10 ס"מ. נמדוד: מההתחלה- 3 ס"מ, נסמן קו. עוד 1.5 ס"מ- נסמן קו עוד 3 ס"מ- נסמן קו עוד 1.5 ס"מ- נסמן קו ואז ישארו לנו בערך 2.5 ס"מ. (בלי בהלה, תיכף תמונה) שימו
! המידות מתאימות לחטיף סטנדרטי, תמדדו את החטיף שלכם לראות שהמידות מתאימות!

KarinDi

New member
שלב שני- מקשטים

מקשטים את המלבן האמצעי, גם כיתוב פשוט יעשה את העבודה! אני בחרתי להשתמש בחותמת, אז אני אראה גם את שלבי השימוש בחותמת- בהחלט אפשר לוותר על שלב זה, אני סתם מנצלת את ההזדמנות להראות עוד רעיונות אז בשלב הראשון מורחים דיו על החותמת כשהיא הפוכה. אני מרחתי דיו לבן

KarinDi

New member
עדיין מקשטים

באמצעות הידיים, חתיכת עץ/קאפה או בלוק אקרילי מצמידים את החותמת למקום בו אנחנו רוצים להחתים

KarinDi

New member
ומסיימים לקשט

ככה זה נראה= החתמתי פעמיים "שנה טובה" ובאמצע הדבקתי תפוח מעץ שקניתי בחנות יצירה ליד הבית

KarinDi

New member
שלב אחרון- ממקמים ומדביקים

ממקמים את החטיף כמו בתמונה, ומדביקים את העטיפה

KarinDi

New member
התאמות

בשביל לעטוף שוקולד סטנדרטי (למשל "ספלנדיד" של עלית ובונבוניירות דומות), נקח בריסטול בגודל 5*10 ס"מ את הקיפולים נעשה כך שאורך כל קיפול 5 ס"מ: מההחלה נמדוד 3.5 ס"מ ונסמן נמדוד עוד 0.5 ס"מ ונסמן נמדוד עוד 3.5 ס"מ ונסמן עוד 0.5 ס"מ ונסמן וישארו לנו 2 ס"מ שוב, הדיוק לא קריטי! שאר השלבים זהים בדיוק להכנת החטיף

KarinDi

New member
וזה הכל!

כמובן שאפשר להשתמש בניירות מדוגמים ומקושטים ולהשקיע בקישוטים, אבל היי, אנחנו ברגע האחרון... אני מתכננת לתת לכל אורח שקית אורגנזה עם כרטיס קטן (אפשר לראות אותם בבלוג שלי), חטיף אנרגיה וכמה שוקולדים. אם הייתי בנאדם שמתכנן מראש ולא אדם של הרגע האחרון, הייתי קונה לכל אחד כוס תרמית, כדי שיקחו קפה לדרך, אבל לצערי אני לא כזו וחשבתי על הרעיון רק אתמול וכבר לא היה זמן. מבטיחה לכם שהפרוייקט הזה מהיר מאוד, הראשון אולי ייקח 10 ד', אבל הבאים בתור יקחו 2-3 דקות מקסימום. זהו, אני הולכת להכין חבקי מפיות לחג, כמו שהראיתי כאן (את הדוגמה שהכנתי נתתי מתנה, ולעצמי עדיין לא הכנתי). שיהיה לכולם חג שמח ושנה נפלאה!!!

KarinDi

New member
את כל ההדרכות

ניתן לראות תחת "הודעות נבחרות" בפס הכחול העליון בעמוד הפורום!

Gabriella2009

New member
נצל"ש

היי אני חדשה כאן, לרוב גולשת כסמויה. ועכישו מקווה להשתתף יותר. נכנסתי להודעות נבחרות והראיתי שיש שם את ההדרכה מס' 2, איפה אפשר לראות את מס' 1? תודה מראש

KarinDi

New member
בהחלט צודקת...

התקלה תוקנה! תודה על ההודעה שמחים לראותך ומקווים לראות אותך פעילה~!

למעלה