ערכים חריגים בבדיקות דם

שג1

New member
ערכים חריגים בבדיקות דם

שלום, הופניתי עקב בעיה של כאבים כרוניים בצד הירך לבדיקות דם ויצאו שם ערכים חריגים שאולי קשורים לבלוטת התריס ורציתי לדעת מה זה אומר ואם את יכולה להפנות אותי הלאה בעניין הזה. עד הבדיקת רופא יש לי כמה ימים ואני די דואגת : Antinuclear Ab Adults=positive C.R.P=0.8 Rheumatoid Factor Quantit=42.1 Lymphocytes %=51.1 Neutrophils %=38.5 AST (GOT)=142 ALT (GPT)=75 אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני שנה אחרי לידה, עייפה שזה זוועה גם אחרי שנת לילה, צמחונית. אי לא יודעת אם זה קשור לבלוטת התריס, לכבד, לצמחונות , למה זה קשור הערכים החריגים האלה? מה זה? תודה.

יש לך מכלול של בעיות אוטואימוניות

שלום לך, אכן הנוגדנים החיוביים מצביעים על קיומה של מחלה אוטואימונית. היא קשורה לבלוטת התריס רק במובן זה שגם מחלות של בלוטת תהריס הן הרבה פעמים אוטו-אימוניות ומלוות תופעות אחרות. עם התוצאות הללו הייתי מבקשת הפניה לרומטולוג. רצוי להשלים את הבדיקה עם רמת קורטיזול בקר לפחות.

שג1

New member
מה זה אוטואימוני?

מה זה רומטולוג? מה זה קורטיזול בקר? הופניתי הלאה לבדיקות דם נוספות + אולטרסאונד כליות עם אבחנה של בעיה בתפקודי כבד + משהוא שנראה כמו בעיה של החיבורים של הרקמות בגוף.

רקמת חיבור

לא אוכל לתת לך תשובות מאד נרחבות אבל, אוטואימוני זה אומר תהליך של מערכת החיסון כנגד הגוף עצמו. יש אנשים שמועדים לפתח תופעות כאלה והרבה פעמים הן פוגעות בפרקים וברקמות חיבור. הן גם פוגעות בבלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס, הלבלב, בלוטות יותרת הכליה ועוד... הביטוי לכך אצלך הם הנוגדנים החיוביים. רומטולוג זה מומחה לפרקים, הם בד"כ מתמחים במחלות האלה כי הביטוי הבעייתי והסימפטומטי הוא הרבה פעמים בפרקים.

למעלה