עריכת HDV

edwood

New member
עריכת HDV

שלום, יש פה אנשים שעורכים וידאו HDV? רציתי לדעת אם מחשב עם 2 ג'יגה זיכרון ומעבד 2.33GHz,1333,4MB XEON יספיק לי לעבוד בצורה חלקה על תוכנת פרמייר 3 תודה

Yoninissan

New member
אמור להספיק...

מומלץ שההארדיסקים יהיו מהירים ושהכרטיס מסך יתמוך ב openGL ויהיה לו הרבה RAM.

edwood

New member
למה אני שואל את זה?

כי באתר הרשמי של אדובה הם מציינים שצריך מינימום Xeon® (dual 2.8GHz processors for HD ולי יהיה "רק" 2.33GHz הכרטיס מסך שלי יהיה: 256MB nVidia Quadro FX3500 Graphics Card הארד דיסק שלי לדגימת וידאו יהיה: 500GB SATA 3.0Gb/s,7200 RPM Hard Drive with 16MB DataBurst Cache אני מקווה שיהיה בסדר...

גונדרי

New member
נצל"ש לנושא ה HDV

חזרתי מארה"ב ובחיקי מצלמה חדשה
... קניתי את ה canon XH A1 בובה רצינית!! האמת היא שרציתי לקנות את הפנסוניק HD החדשה - HVX200 אבל יש לה כמה פאקים בסיסיים שאי אפשר להתעלם מהם.... מדובר, לדעתי, במוצר חצי אפוי (הסיבה העיקרית היא שאפשר להקליט HD רק על כרטיסים -לא על קלטת, והכרטיס הכי גדול שיש היום בשוק יכול להכיל....שימו לב.... 16 דקות חומר..... מה לעזאזל אני אמור לעשות עם 16 דקות חומר? בכל מקרה הcanon מצויינת, ולפני שאני ניגש לעריכה אני חייב להבין כמה דברים. 1. על המצלמה בפירוש כתוב שהיא בפורמאט HDV ... ולא HD. הגודל הוא אותו גודל (פריים שגובהו הוא 1080 פיקסל) פורמאט הדחיסה אינו שונה.... הפורמאט הוא AVI (כך נאמר לי בחנות) ולא MPEG עלוב כמו במצלמות מהדור הקודם. אז מה ההבדל? מה זה HDV? 2. עוד משהו שמאוד הפריע לי היא העובדה שכאשר אני מצלם עם מצלמות DV-CAM (כמו ה 450 למשל) ואני משתמש בקלטות MINI DV , הקלטת מספיקה לי רק ל 40 דקות, מפני שה DV-CAM הוא איכותי יותר ותופס יותר מקום על הקלטת. לעומת זאת במצלמת ה HDV, כאשר גודל הפריים כפול מגודל פריים של DV-CAM, קלטת ה MINI DV מספיקה ל 60 דקות כמו בצילום SD פשוט.... מה זה אומר? האם ה HD עובר קימפרוס מהגיהנום? מישהו יודע? אה.... ולגבי השאלה שניצלשתי עליה.... הנה לינק

menimm

New member
HDV = MPEG2 בקצב של 25MBPS

HDV עובר קימפרוס, לא הייתי אומר מהגהנום...אבל עובר קימפרוס רציני ביותר. המצלמה השניה שראית, זו שמקליטה על כרטיסים, מקליטה בפורמט שנקרא AVCHD והוא אפילו דחוס יותר - אבל אומרים שיותר יעיל, בניגוד ל- HDV שדחוס ב- MPEG2, הפורמט השני, AVCHD דחוס ב- MPEG4 או דומה..

פייפן

New member
צר לנו לצנן קצת את ההתלהבות שלך,

1) HDV עובר קימפרוס גדול של MPEG2 עם GOP של 15 פריימס, כלומר בקיצור יש לו פריים אחד אמיתי על כל 14 פריימים שמחושבים בשיטות שונות. 2) קצב הכתיבה שלו על הקלטת הוא זהה לזה של הDV ולכן קלטת תכיל כ 60 דקות 3) DVCAM אינו יותר איכותי מDV ,הוא זהה מבחינת הקימפרוס שנעשה בכל פריים ופריים עצמאית 4) קלטת מספיקה רק ל40 דקות כי הכתיבה על הסרט קצת אחרת 5) הקימפרוס של HDV פוגע באיכות הקול, כי כבר לא "נשאר מקום" ולכן בגדול, סאונד של DV איכותי יותר מ HDV 6) עם כל זאת, תתחדש, תהנה ותעשה סרטים טובים !!!!!

edwood

New member
וואי

וואיי, מסקרן אותי המצלמות החדשות האלה ספר קצת חוויות צילום איתה... למה השימוש? אירועים וכאלה או סרטים ? עוד לא הבנתי מה ההבדל בין HD ל - HDV מישהו מוכן לסדר לי את הראש? תודה

למעלה