ערב טוב

יתכן ואת צודקת ..........

אבל זה רק בתיאורייה למה כל דרווין היה תאורייה אחת גדולה שבזמן שהוא הגיע למבחן לגבי מה שהוא מציג את עצמו שמה הוא גילה כמה בעצם הוא רק דיבורים וממרות אבל בתכלס הוא ממש לא מחובר למה שהוא מייצג.... אז בעצם כל התאורייה שלי נשארת בתוקף במיוחד שאני יודע שזה האמת אבסלוטית אצלי

ברוך הבא

למחלקה לאישפוז בכפי'ה. המחלקה מתמחה בטיפול בנפש כואבת,פריקת מתחים,התייעצות,שיתוף ברגשות,העברת מידע יבש... ייתכנו תופעות לוואי במהלך הטיפול,כגון: כאבים חזקים באצבעות. צריבה בעיניים בשל שעות של בהי'ה במסך וקריאה בעיון רב של כל שירשוריו עייפות כרונית עקב קריאה בשרשורי הפורום עד השעות הקטנות של הלילה התקפי צחקוקים בלתי נשלטים בעת נסיעה באוטובוס או באמצע התפילה בשל היזכרות בשרשור משעשע. אנא,שים לב: תרופה זו נרשמה לטיפול במחלתך,בחולה אחר היא עלולה להזיק,אל תיתן תרופה זו!!! יש לבדוק היטב אם הינך מגיב לשרשור הנכון בכל פעם. יש להרכיב משקפיים אם הנך זקוק להם. אזהרה: השימוש בטיפול ממכר!!! ההתמכרות היא על אחריותך בלבד.
קראתי בעיון את התקנון והנני מאשר את הסכמתי לטיפול חתימה__________

ועכשיו

אחרי שחתמת... נכנס לחדר מוריד מכנס תכף הרופא מגיע לעשות זריקה... בצד ימין יש לך ערכה של כובע ומימי'ה ותלושי מזון בצאתך לנשום אוויר אל תשכח לקחת אותם איתך.

אז אני מבינה

שאיתן לא הכין אותך נפשית אליי האאאאאא
חחחחחחחחחחחח.... חן חן שב"ש..

חתיך חרדי?

נשמע לי סוג של אוקסימורון. אבל אחרי הכל, הכל יחסי. כך אמר אלברט, ואנחנו לא מתווכחים עם האיש הנחמד שחורץ לשונו למצלמה.

זה לא הזקן

זו החניוקיות שלא נחשבת לאסטטית אליבא דצו האופנה. ודווקא היו פילוזופים מזוקנים, ר"ל.

וזהו אפלטון האגדי

בימים יפים יותר. ובזקן הזה הוא מולל שעה שניסח את הפסוק הלזה: "הבערות היא השורש והגזע של הרֶשַע." .

ציפי81

New member
מהי בערות? אליבא דמי?

מזכיר לי את הנושא של מבחני IQ. אם תעשה אותם לאפריקאים מהג'ונגל, ברור שהם יקבלו 70 או אפילו פחות. אבל אם אדם שיש לו IQ 150 יאלץ להסתדר בג'ונגל - האפריקאים יסתדרו פי כמה יותר טוב ממנו. מסקנה: מבחני ה-IQ אינם מסוגלים למדוד את רמתו השכלית של כל אדם בעולם, אלא רק בחברות מסויימות. באותה מידה, אם איינשטיין היה נכנס לישיבה הוא היה מאבד את ידיו ורגליו בתחילה (אם כי אין לי ספק שהיה קולט מהר מאוד את העניינים...). לכן, השאלה היא מה אתה מכנה בערות.

סומבודי

New member
אם נשפץ קצת את הזקָן המאובן

סבורני שבערות משולבת ביהירות היא שורש וגזע הרשע. בערות לא מוכרחה להימדד באמות מידה אבסולוטיות, אלא אף מקומיות. גם בקרב האוכלוסיה האפריקנית, רבים סיכויי האוון לצמוח מתוך בערות יהירה. זאת ועוד, בערות אפשר שתימצא גם בקרב אנשי ידע וחכמה, אם השכילו רק בתחום אחד, ולא נתנו דעתם על עניינים נוספים.

מסכן הבנאדם

כולה נכנס להגיד ערב טוב איך נכנסתם לו כבר לשערות של הזקן...

את נוקטת

בדוגמאות דמגוגיות שלא ממש קשורות לנדון. אנחנו מדברים על אדם חושב בעולם המערבי המודרני. הג'ונגל האפריקאי והתלמוד הבבלי (ששייך לסקטור די מזערי באוכולוסיה) לא ממש רלוונטי כאן. איינשטיין גם לא שלט מן הסתם בכל מכמני הפסיכולוגיה המודרנית וגם לא בגיאולוגיה של כוכב שבתאי. אבל זה לא משנה. הוא היה פיזיקאי ומתימטיקאי גאוני, מבריק בתחומו. אני מאמין שהוא כן שלט במקרא, ובשאר תחומי היהדות הנגישים גם לאדם חילוני. אפלטון, אגב, כן שלט באופן מוחלט בכל תחומי המדעים שהיו מוכרים בתקופתו. וכמוהו גם אריסטו. זאת שאלה גדולה שהרבה מהפיסולוספים התחבטו בה: האם כדאי להשקיע זמן בטעימה מכל תחום מתחומי המדע, או שמא להשקיע את מירב הזמן בהתמחות בתחום ספציפי אחד . מה שמייחד אדם אינטליגנטי הוא בזה שהוא מודע היטב לקיומם של התחומים בהם אינו שולט. לאדם נבער, מאידך, אין בכלל תודעת קיום לכל תחומי המחשבה הללו. ויעויין עוד בחוברת שיצאה בהוצ' משרד הבטחון: הסוציולוגיה של הבערות מאת שטיינזלץ ופונקלשטיין.

למעלה