ערב טוב! שאלה לגבי התפטרות

מצב
הנושא נעול.

FuCk1Ng A

New member

במידה ואני מעוניינת להתפטר ממקום עבודתי (מסיבות אישיות, ללא קשר לעבודה עצמה) - ובהנחה שלא הוחתמתי על אף חוזה עבודה וגם לא הוסבר לי אף נוהל לפני תחילת עבודתי, האם זה חוקי להתפטר בלי לתת הודעה מוקדמת? או שלפי החוק, בין אם יש חוזה ובין אם לא, אני חייבת לתת תקופת הודעה מוקדמת כלשהי? אם אתפטר מעכשיו לעכשיו, האם למעסיקיי יש עילה כלשהי לתבוע אותי? אודה על תשובה. ערב נעים.

שיר ורד

New member
חובה לתת הודעה מוקדמת

במידה ואני מעוניינת להתפטר ממקום עבודתי (מסיבות אישיות, ללא קשר לעבודה עצמה) - ובהנחה שלא הוחתמתי על אף חוזה עבודה וגם לא הוסבר לי אף נוהל לפני תחילת עבודתי, האם זה חוקי להתפטר בלי לתת הודעה מוקדמת? או שלפי החוק, בין אם יש חוזה ובין אם לא, אני חייבת לתת תקופת הודעה מוקדמת כלשהי? אם אתפטר מעכשיו לעכשיו, האם למעסיקיי יש עילה כלשהי לתבוע אותי? אודה על תשובה. ערב נעים.
חובה לתת הודעה מוקדמת
בהתאם לחוק הודעה מוקדמת להתפטרות ופיטורים. גם העונש על אי מתן הודעה מוקדמת קבוע בחוק והוא, ניכוי שכר השוה לשכר שהיה העובד זכאי לקבל אילו עבד בתקופת ההודעה המוקדמת. בדרך כלל, אין עילה לתביעה משפטית מעבר לקנס הנ"ל, למעט מקרים נדירים בהם יכול הצד התובע להוכיח כי הצד השני פעל שלו בתום לב בהתפטרותו ללא הודעה מוקדמת ובכך גרם נזק משמעותי לצד התובע. דומגא למקרה כזה, עובד דורש ממהעסיק להעלות את שכרו וכהשמעסיק מסרב העובד מתפטר ללא הודעה מוקדמת ועזביתו המיידית של העובד גורמת לנזק חמור ובר הוכחה למעסיק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה