ערב טוב לכל הנוכחים

Aדי

New member
ערב טוב לכל הנוכחים../images/Emo13.gif

כן כן הגיע היום הגיע הרגע... אני רוצה לקנות אופנוע כביש 500-600סמ"ק ואין לי מושג באופנועים! יש לי תקציב של 40K-20K ואפילו אולי אפשר לגרד 50K אז תעזרו לאחיכם מפורום המכוניות? בתודה מראש אם אפשר גם לתת לי אתרים טובים של אימפורמציה (אנגלית/עברית) על אופנועים זה יהיה נחמד :)

Aדי

New member
כמעט שכחתי עוד שאלה קטנה...

אם עדיין לא נסעתי שנה על 500סמ"ק זה יהיה סיפור אם שוטר יעצור אותי על 600סמ"ק?

Aדי

New member
כן אבל...

את הרשיון מעל 500סמ"ק אתה מקבל אחרי נסיעה של שנה בעד 500סמ"ק לא?

mares

New member
הלו? Aדי? את הרשיון מעל 500 סמ"ק

אתה לא מקבל אחרי שנה וגם לא אחרי 10 שנים. את הרשיון למעל 500 סמ"ק תקבל אחרי שתיגש ללמוד (מינינום 8 שיעורים) רק אחרי שעברה שנה מיום הוצאת הרישיון עד 500 סמ"ק ואז גם טסט. ובקשר לעוד שאלה ששאלת, אם שוטר תופס אותך על אופנוע מעל 500 סמ"ק ללא רישיון מתאים: אתה שואל אם השוטר יעשה מזה סיפור. אוקיי, חכה 10 שניות, תנשום אויר ותשאל שוב את השאלה. אני מניח שהשוטר ייתן לך זר פרחים ושתיה חמה.

Luke

New member
קוראים לזה נסיעה ללא רישיון...

סיכון שאתה מוכל ויכול לקחת ? בבקשה..

cagiva

New member
כמה דברים

דבר ראשון מזל טוב על ההחלטה לקנות אופנוע
דבר שני יש לי רישיון על 500 סמ"ק ועל פרטי אני יכול להטיס גם מטוס?...הבנת אותי נכון. אם אתה אומר שנושא האופנועים חדש לך אז זה יהיה מסוכן וטיפשי מאוד לרכב על 600 סמ"ק, הכוח שלהם הוא כמו של פיג´ו 206 חדשה לדוגמה(110כ"ס בערך),רק שהם פי 8 בערך יותר קלים.... תהיי שקול ותתחיל עם GS ותאמין לי שגם זה הרבה מעבר למה שמתחילים צריכים,אני פשוט מבין שהצעה יותר חלשה לא תדבר אליך. אני לא יודע מה עברת עד כה עם אופנועים אבל אני מציעה לך ללכת לאבניר(יבואניי סוזוקי) ולקחת את הGS למבחן,ככה תוכל לחוש את העוצמה שלו ולהבין שאופנוע ומכונית אילו שני דברים שונים לחלוטין רק שתדע שאתה מקבל פניות מעטות בגלל שבשישבת החברה פחות פה. כל טוב אחי ובהצלחה. ה-cagiva

Asterix

New member
כך GS500 במו כל מתחיל ( לא חדש)

ואת הכסף שנשאר שמור ל : 1. ביטוח 2. ביטוח 3. ביטוח 4. תיקונים 5. ציוד 6. ולאופנוע הבא Cheers

Big Max

New member
Aדי יקר!

אם אני מבין אותך נכון, אתה מעוניין באופנוע כביש. אם אני ממשיך להבין אותך נכון, יש לך רשיון עד 500 סמ"ק בלבד, וטוב שכך. בל תרוץ לך הדרך. אופנוע 600 סמ"ק ספורטיבי בידיים חסרות נסיון הוא כלי רצח. מומלץ בחום עד הכרחי שתעבור בדרך בקטגוריית ה- 500. מה יש להציע בנושא? 1. GS500 סוזוקי. 2. GPZ של קאווסקי 3. ER של קאווסקי 4. CB של הונדה מביניהם, וע"ס הנסיון שלי, ה- GS או ה- ER מציעים את החבילה הטובה ביותר (ספורטיביים, זולים יחסית לאחזקה וסלחניים). ה- CB רגוע יחסית וה- GPZ אמנם נראה הכי קרבי, אבל מבין כולם, למעט כוח ומהירות סופית, הוא מציע את הביצועים הנמוכים ביותר. אני מבין שאתה לא מוגבל מדי בתקציב (GS או ER חדשים עולים כ- 35K ש"ח). יחד עם זאת, במצב שהשוק נמצא בו היום חבל לקנות חדש! קנה כלים שנת 2000 או 2001 במצב טוב וחסוך לעצמך בלי למצמץ אלפי שקלים. ביתרת הכסף תקנה: ביטוח חובה וצד ג´ (כ- 4000) ביטוח מקיף, אם אתה ממש רוצה (מחירים משתנים, בסדר גודל של אלפי שקלים) מעיל, קסדה וכפפות כמינימיום (ניתן למצוא חבילה טובה ומספקת ב- 3000 ש"ח, אבל הפדנטים בפורום יגידו לך שעם פחות מקסדה ב- 3000 ש"ח, מעיל ב- 2500 וכפפות ב- 500 אסור לך לעלות על האופנוע
) אזעקה (כ- 500+) מנעול דיסק ומנעול שרשרת ואולי הכי חשוב: קורס אופנוען מאומן (1000+ ש"ח) שילמד אותך איך לשרוד עם האופנוע. בברכת נסיעה נעימה, Big Max
ואיך אפשר בלי קצת promotion: אני מוכר את ה- GS שלי, שנת 99, אז אם אתה מתעניין, שלח אלי מייל [email protected]

יוסי®

New member
ה-GPZ בהחלט לא מהווה אופציה אם

זה האופנוע הראשון שלו, אבל לאמר עליו "אבל מבין כולם, למעט כוח ומהירות סופית, הוא מציע את הביצועים הנמוכים ביותר...." זה ממש לא נכון.

Big Max

New member
האמת כואבת

ה- GPZ אולי נראה הכי טוב, אבל מציע מרווח הטייה קטן ביותר (ולעיתים מה שפוגש ראשון את האספלט הוא לא הגששית או הרגלית אלא הפיירינג התחתון), ובנוסף, למרות שני הדיסקים שהוא מתהדר בהם, יכולת הבלימה של ה- GPZ טובה פחות מאשר ה- GS. מבחינתי, במילה "ביצועים" הכוונה להתנהגות בפניות, ובמקרה זה, עקב מרווח ההטיה הקטן ביותר, לא ניתן לפתח מהירות פניה גבוהה ואני מניח שיש פה כמה בעלי GPZ שיאשרו את מה שאני אומר. הייתי מצפה מאופנוע שנראה ה"קרבי ביותר" בקטגוריה, ומציע את המפרט הטכני המתקדם ביותר (ובתג מחיר נאה לא פחות), שיציע גם את הביצועים הטובים ביותר, אך לא כך הוא המצב. Big Max

יוסי®

New member
אממ...... בשתי מילים - לא מסכים....

יכולת הבלימה פחות טובה...? הבלמים שלו אולי יותר חסרי רגש, אבל ברגע שאתה לומד להתרגל אליהם, הם בולמים לא פחות טוב מבלמי ה-GS. המיתלים של ה-GPZ ממש, אבל ממש לא משהו, אבל הם עולים על המיתלים של ה-GS (לפחות זה הקידמי....) - ואם אתה מוריד את החרב התחתונה, אין ל-GPZ בעיה במה שציינת. האמת כואבת? ממש לא - היא פשוט יותר יפה

mitke

New member
מה לעשות שמקס הגדול צודק

עד כמה שהייתי רוצה להטיח לו אמת אחרת בפרצוף, אינו יכול, שכן הGPZ סובל מחוסר מרווח הטיה, אלא אם כן אתה שוקל פחות מ-70 קילו. עם זאת, אני לא מכיר רבים שאכן הגיעו למגבלות האלה של הג´פ"ז...

JonnyBoy

New member
תכין ../images/Emo96.gif, תדליק ../images/Emo120.gif, שב בנוח

ותתחיל לעשות "שעורי בית": היכנס לקישור "מאמרים" בכותרת האפורה בראש הדף, יש שם הרבה תשובות לשאלות שלך, בעיקר איך מוציאים רישיון (אם אין לך) וסקירת האופנועים עד 500 סמ"ק, המכילה מידע רב לעושים את צעדיהם הראשונים על 2... אז ברוך הבא, ובהצלחה!

למעלה