ערב טוב לכולן/כולם, אשמח לעזרה לגבי אזכרה במוצ"ש

במוצ"ש הקרוב יש אצלי בבית אזכרה לאמא שלי. אני מגלה שאני בלחץ אטומי.
גם בגלל שהיכולות שלי לעבוד כמה שעות ברצף ירדו מאוד וגם בגלל שזה מוצ"ש.
מה אתן מציעות לי להכין לברכות שהכל ומזונות?
מה אתן מציעות לי להכין מעבר לברכות למשהו ברמה של ארוחה קלה?
(בעבר תמיד התחלתי מסלמון גדול, אבל לא נראה לי מתאים. לא למוצ"ש ולא לזמן שאנו נמצאים בו.
הייתי מעדיפה אוכל-אצבעות או מנות-קוקטייל שניתן לשים על צלחת ולהסתובב).
תודה לכל עזרה.
נ.ב. אולי גם אני אכין איזשהו מאפה מוכן כמו טורטיות ועליהן -מה? משהו כמו פיצה?
יש למישהו מתכון לטורטיות קלות מקמח כוסמין?
 
נערך לאחרונה ב:

shira1960

Member
כמה מוזמנים? אני מניחה שהכיוון חלבי/דגים? מטעמי קורונה, אתם מגישים מזנון וכל אחד לוקח לעצמו או שאתם מעדיפים מנות מוכנות על שיפוד או בכוסות שוט וכו'?
 
כמה מוזמנים? אני מניחה שהכיוון חלבי/דגים? מטעמי קורונה, אתם מגישים מזנון וכל אחד לוקח לעצמו או שאתם מעדיפים מנות מוכנות על שיפוד או בכוסות שוט וכו'?
תודה שירה. כ-15-20 איש צפויים להגיע, כמחציתם מבוגרים שאוכלים בעדינות וכמחציתם צעירים במלוא תאבונם.
הכיוון חלבי. אולי אכין גרבלקס - סלמון מעושן - רק בשביל חמשת המכורים. כל השאר בני עדות המזרח...:)
מזנון וכל אחד לוקח לעצמו. כמה שיותר פשוט, הפעם, יותר טוב. תודה.
 

michalgad

Member
אני בעד להזמין קייטרינג חלבי איכותי . לא להגזים שלא יצא יקר . מקסימום להכין מנת מאכל שאהוב על המשפחה, אולי משהו שאמא אהבה לאכול/להכין. חבל על הכוחות שלך ועוד ערב פסח.
 

shira1960

Member
תגידי, יכול להיות מצב להגיש רק נשנושים (פירות, פירות יבשים, אגוזים, עוגיות, עבאדי, קפה תה) בשביל הברכות? סליחה אם זה לא במקום, אני מגיעה ממשפחה אשכנזית /אמריקאית ואצלינו עושים אזכרה בלי אוכל או שיוצאים למסעדה כי זה נוח

אם לא, אז אולי משהו כזה:
*מרק בכוסות קטנות
*לחמניות ביס, אולי כמה מטבלים
*פשטידות חתוכות למנות, או אפויות במיני מאפינס. נגיד 2-3 סוגים.
*ירקות חתוכים ומוגשים בכוסות אישיות
*סלט על שיפוד כמו קפרזה או סלט יווני
*קינוחים, פירות, אגוזים
 
אני בעד להזמין קייטרינג חלבי איכותי . לא להגזים שלא יצא יקר . מקסימום להכין מנת מאכל שאהוב על המשפחה, אולי משהו שאמא אהבה לאכול/להכין. חבל על הכוחות שלך ועוד ערב פסח.
תודה מיכל, אבל לא ילך במשפחה שלנו. ייקח לי שבועות למצוא קייטרינג שהם יאכלו אותו. מאוד מהדרים בכשרות, גם חלבית.
תגידי, יכול להיות מצב להגיש רק נשנושים (פירות, פירות יבשים, אגוזים, עוגיות, עבאדי, קפה תה) בשביל הברכות? סליחה אם זה לא במקום, אני מגיעה ממשפחה אשכנזית /אמריקאית ואצלינו עושים אזכרה בלי אוכל או שיוצאים למסעדה כי זה נוח

אם לא, אז אולי משהו כזה:
*מרק בכוסות קטנות
*לחמניות ביס, אולי כמה מטבלים
*פשטידות חתוכות למנות, או אפויות במיני מאפינס. נגיד 2-3 סוגים.
*ירקות חתוכים ומוגשים בכוסות אישיות
*סלט על שיפוד כמו קפרזה או סלט יווני
*קינוחים, פירות, אגוזים
הבסיס יהיה הנשנושים לברכות, ולא צריך לבקש סליחה. תודה לך על המאמץ. הכוסות או השיפודים לא יתאימו. חשבתי על מאפינס אבל אני צריכה מתכונים משובחים בלי בצל כי יש שם כמה שלא אוכלים. יש לך מתכונים פשוטים ללחמניות ביס?
 
תודה מיכל, אבל לא ילך במשפחה שלנו. ייקח לי שבועות למצוא קייטרינג שהם יאכלו אותו. מאוד מהדרים בכשרות, גם חלבית.

הבסיס יהיה הנשנושים לברכות, ולא צריך לבקש סליחה. תודה לך על המאמץ. הכוסות או השיפודים לא יתאימו. חשבתי על מאפינס אבל אני צריכה מתכונים משובחים בלי בצל כי יש שם כמה שלא אוכלים. יש לך מתכונים פשוטים ללחמניות ביס?
דווקא בלחמניות ביס לא הייתי משקיעה. עדיף לקנות.
 
אהלן.
גם לי אין נסיון בברכות (לשמחתי). אם אנחנו רוצים דברים קטנים לברכות, לא קנויים אבל טעימים, מה לגבי: תמרים, ירקות חתוכים (גזר, סלרי- מקלות) עם דיפ, קרקרים טעמים (אפשר לקנות, יש המון סוגים טובים בימינו), שוקולד מריר (טראפלס, קל להכין לבד)?
 

shira1960

Member
דווקא בלחמניות ביס לא הייתי משקיעה. עדיף לקנות.
מה שאורני אמרה. הייתי קונה לחמניות

למען האמת, הייתי קונה הכל. אני מבינה שיש לך כל מיני מגבלות כשרות וזמן ופסח וכל זה.

אישית הייתי מוותרת על ממש אוכל ומגישה קרייקרים ולחמניות, מטבלים, מרק בכוסות קטנים, פירות, פירות יבשים, אגזים.
 

michalgad

Member

אולי מכאן יבואו לך רעיונות
 
אני יחד עם מי שכתבו מעליי משהו קליל בלי ממש ארוחה, כמות כזו של אנשים שחצי מהם ממש אכלנים זה מורכב מאוד במיוחד כשזה במוצ"ש.
גבינות, מטבלים קרקרים כמה לחמים טובים, ירקות חתוכים, כמה סוגי זיתים.
אז רוצה להוסיף משהו אפשר באמת איזו פשטידה או שתיים שתחתכי מראש, עדיף ממאפינס שלוקח יותר זמן להכין בגלל החלוקה למנות קטנות.
אופציה נוספת אולי בורקסים? אם מתאים לך בתפריט, צעירים אוהבים בורקסים יש היום בסופר בורקסים פילו ממש מוצלחים בכלום עבודה בתנור מוכנים להגשה.
קליל ומעט עבודה.
 
מצאתי לך באתר של קרותית מתכונים למאפינס מלוחים. אני מעולם לא הכנתי אותם אבל זה אתר טוב המתכונים נראים שווים
 
מצאתי לך באתר של קרותית מתכונים למאפינס מלוחים. אני מעולם לא הכנתי אותם אבל זה אתר טוב המתכונים נראים שווים
תודה רבה עדיקים. אני מכירה אותו, באמת אתר טוב. אלך להסתכל שם על מאפינס כדי שיהיו לי כמה בסטוק. תודה
על המאמץ.
 
תודה רבה לכל מי שכתב ועזר, ולו גם במחשבה.

קיבלתי טלפון אתמול מבן דודי שהזהיר אותי נמרצות שלא להכין שום אוכל, בכלל.
כיוון שהוא נגיש גם למקומות בכשרות מהודרת, הוא לקח על עצמו לקנות ביום שישי
את כל המאפים, מתוקים כמלוחים, ולהביא אותם אתו לאזכרה. חייבת להודות שמיד
נרגעתי. מסתבר שהמאפים זה מה שהיה בבסיס הלחץ. זה לא בגלל הפסח, כי
בשנים עברו התארגנתי יפה. השנה ההתארגנות היא פשוט למעלה מכוחותיי.
יודעת שיכולתי לאפות כל השבוע, אבל - לא יכולתי לאפות כל השבוע. אני שייכת לצד
הבשלני, לא האופה. וכל מה שאפיתי בחודשים האחרונים היה פרגיות יוחננוב
(תודה רבה מיכל) ודפי אורז ממולאים בתרד פרווה או בתפוחים ואגוזים. והם לא אוהבים דפי אורז.
משמע: הייתי צריכה לחשוב, להיזכר, לחפש, ללכת על קל כי זה מוצ"ש ולהתרכז. וואלה, לא יכולתי.

אני אצרף לזה את מרכיבי הכיבוד הקליל שהזכרתן, וכיוון שכל המשפחה שלי בריאה
על ירקות, אקנה גם ירקות מיני וגם אכין סלט ירקות גדול וסלט ירוק גדול. וחשבתי גם
שביום שישי אבשל בטטות ותפו"א (ואולי אחשוב על עוד ירקות שיכולים להתאים),
אחתוך לחצאים, ובמוצ"ש אשפוך על כל חצי כף או שתיים טחינה מתובלת, אפזר צנוברים,
ואכניס לתנור. זה גם לא דורש זמן רב כי זה בעצם מוכן.

אז שוב תודה רבה, ושיהיה רק בשמחות.
 
נערך לאחרונה ב:

shira1960

Member
יפה מאד, ושמחה שנרגעת ושמחה שבכוונתך להוריד הילוך. (וגם אם תוותרי על תפוחי האדמה, גם אז יהיה בסדר ויהיה מכובד ויהיה מספיק אוכל).
 
יפה מאד, ושמחה שנרגעת ושמחה שבכוונתך להוריד הילוך. (וגם אם תוותרי על תפוחי האדמה, גם אז יהיה בסדר ויהיה מכובד ויהיה מספיק אוכל).
על תפוחי האדמה וויתרתי, אבל בטטות - יש כבר שקית מלאה במקרר. תודה רבה שירה.
 
שמחה לקרוא שקיבלת עזרה ושנרגעת, הכי טוב ככה, כל הכבוד לבן דודך.
אם את בעניין ירקות אפויים את יכולה להכין אנטיפסטי, אפשר לאפות בשישי לאחסן במקרר ולהגיש אותו בטמפרטורת החדר- כרובית, חציל, פלפל, קישוא, בצל, כרוב ובעצם כל ירק שרוצים. אני שמה ממש מעט שמן אפילו תרסיס ומעט מלח גס.
 
למעלה