הפעלת מונה בתחילת הנסיעה חייב או לאערב טוב לכולםםםםםםםםם
מוכן לפינת התלונות על נהגי מוניות או אולי בלי כוונה גם דברים טובים![]()
הפעלת מונההפעלת מונה בתחילת הנסיעה חייב או לא
אתה נכנס למונית אומר לך הנהג נגיד 15 שח או מונה אתה אומר מונה לוחץ ישר 8 שח ועדין לא נסעת מטר. אז א. תשפרו את השרות ב. תתחילו לחשוב על הנוסעים שהם לקוח . ג. אפשר גם לתת לנהגים מדים כמו בשאר חברות התח"צ האחרות. ד .להוריד נוסעים או להעלות נוסעים לא בתחנות של האוטובוסים ה. כולנו אומריםבבקשה|
גם אתם יכולים ו. וזו רק
כאשר את קולטים נוסעים למונית את יכולים להנמיך את מכשיר הקשר. לא כולם צריכים לשמוע את הברברת בקשר. ש. בת שלום.![]()
לרוב מצאתי שהשירות טוב מאד במוניותהפעלת מונה
ובכן כל נסיעה גם אם סוכם מחיר חייבת במונה אבל........... לגיטימי לקבוע מחיר ולבקש קבלה בסוף הנסיעה,כעקרון ניתן לקבוע מחיר מוסכם על שני הצדדים בתנאי שאף צד לא אונס את השני על המחיר,אבל מניסיון יותר טוב מונה, לעינין האדיבות לצערי יש חריגים ויש עשבים שוטים בכל מיגזר ומיגזר וזה קטונטי מלחנך לצערי,אפילו שאני חושב שאם נוסע יעלה למונית ויעיר לנהג על חוצפה או על הופעה מרושלת בעדינות וירד מהמונית ויסביר לנהג בגלל מה הוא יורד אז אין כמו נסיעה אבודה ללמד את הנהג לקח לפעם הבאה. מצד שני אפשר גם לקחת קבלה שבה יש את מיספר המונית ושעת הנסיעה,ולשלוח למישרד התחבורה עם התלונה ותאמין לי הם לא ותרנים בנושא. מקווה אני שתיתקל רק בדברים טובים במוניות ותהנה מנסיעתך. להשכלה כללית אני בשטח מוניות השרות ועד כמה שזה תלוי בי אני מישתדל לתת את כל התנאים לנסיעה נעימה,ואני מרשה לך ליבדוק אותי מתי שרק תירצה תודה ושיהיה לך ערב טוב ונעים![]()
מה שהכי משגע אותי במוניותלרוב מצאתי שהשירות טוב מאד במוניות
שלום רב, המצב עם המוניות בארץ אינו רע במיוחד. בכל זאת ישנן מספר בעיות אופיניות שבהם אני נתקל מדי פעם, כדלקמן: 1. אי-הסכמת נהג לנסוע ליעד המבוקש (ואני לא מדבר על נסיעה מחוץ לעיר או לשטחים) בטענה שהוא נוסע הביתה ורק עצר מטוב ליבו כדי לעזור לי במקרה שאני נוסע ממש לאותו אזור. היו מקרים שעמדתי ברחוב סואן ועצרתי חמש מוניות פנויות ולכולם אותו סיפור, עד שהגיע אוטובוס. 2. אי-הסכמה לעבוד לפי מונה. למשל, נסיון לקחת מונה מדרך יפה מול התחנה המרכזית. יש תמיד תור של מוניות עם מישהו שאוסף לקוחות. הוא שואל לאן וקובע מחיר סופי. אתה אומר שאתה רוצה לפי מונה והוא עונה "לא חביבי - לא אצלינו. אם אתה רוצה מונה, לך לתחנה אחרת". שמעתי, אגב, לא מעט תלונות ממבקרים עסקיים מחו"ל הטוענים שנהגי מוניות בארץ אינן מפעילים את המונה בטענה שהוא מקולקל. כנראה שיודעים על מי לעבוד. 3. מוניות מוזמנות מראש שאינן מגיעות. זה קרה לנו בשני מקרים (מתוך אולי 15 בסך הכל). מזמינים מונית (לא שירות אלא מונית מיוחדת) מירושלים לשדה התעופה לשעה 3 בבוקר, נניח. אישתי שנוסעת עומדת בחוץ הרבה זמן ואין מונית, מתקשרת ובתחנה לא יודעים כלום על ההזמנה ולא יכולים לעזור. כבר מאוחרים והאישה חוזרת הביתה, מעירה אותי, אני מתלבש בדחיפות נוראית ויוצא לנסיעה לילית בלתי-מתוכננת. 4. עצירת מוניות בחריקת צמיגים במקום לא נח - מיד אחרי צומת, לפני פניה, באמצע מעגל תנועה, וכו', ללא איתות, כדי להוריד או לאסוף נוסע. זה דבר שקורה לעיתים קרובות מאד - אני נתקל בתופעה זו כמעט בכל נסיעה שלי בכבישים. וזו תופעה מיוחדת לישראל. במקומות אחרים בעולם הנהגים מסרבים בכל תוקף להעלות או להוריד נוסע במקום שבו תיגרם הפרעה לתנועה או שהפעולה אינה חוקית. כאן יש נטיה של נהגים להתחשב במיוחד בנוסע המעונין לעלות או לרדת מקום לא מתאים ולא להטריח אותו בעוד 10 מטר, וציבור הנהגים משלמים את המחיר. 5. הורדת נוסע רחוק מהמקום שאליו מעונין להגיע. אני גר באזור שתיירים פוקדים והיו כמה מקרים שניגשו אלי תיירים קשישים מחו"ל העומדים עם מזוודות ושואלים כיצד להגיע לבית הארחה מסוים. המקום נמצא במרחק של כ-200 מטר עם הפרש מפלסים של כ-20 מטר והתייר מסביר שהגיע במונית שהוריד אותו שם ואמר שזה המקום, מבלי שניסה לוודא שאכן כך. התוצאה היא שאני מבלה כמה דקות והרבה מאמץ להעביר את המזוודות למקום הנכון ולנסות לשפר את תחושת התייר כלפי ישראל. ברוב המקרים גם לא מדובר בתיירים יהודים אלא בגויים אקדמיים שהוזמנו ע"י עירית ירושלים להשתתף בסדרת ימי עיון וכו' המתקיימת באמפיתאטרון הצמוד לבית ההארחה. 6. נהג מציע תוך כדי נסיעה מיוחדת המשולמת על ידי לעצור עבור נוסע נוסף - "לא חבל להשאיר אישה עם ילדים ברחוב...". אם אני מסכים, גם אני וגם הנוסע משלמים על אותה נסיעה (פעמיים) במקום שהתשלום יתחלק ביננו על החלק המשותף של הנסיעה. בדרך כלל הנהג מרכז את כל המאמצים ותשומת הלב בנוסע החדש ולוקח אותו קודם לאן שהוא רוצה ואחר-כך לוקח אותי לאן שאני רוצה. לפעמים זה אפילו עולה לי סכום נוסף במונה. למדתי כבר לקח וכבר מסרב שהנהג יקח נוסעים נוספים ואיני מתחשב בכל הנסיונות לתת לי להרגיש כמו אדם רע ומלתי מתחשב בבריות. אבל, כמו שציינתי בהתחלה, אלה יוצאים מן הכלל. נסעתי הרבה פעמים במונית עם הרגשה טובה. הנהג מסכים להפעיל מונה, לא מפעיל רדיו חזק, לא מעשן, נוסע למקום הנכון בדרך ההגיונית ביותר בהתחשב בתנאי כביש, אפילו מציע לי לבחור חלופות למסלול, עוזר להכניס ולהוציא מזוודות, ומדבר בידידות. ובסוף גם לא מצפה לתשר כמקובל בחו"ל. העשבים השוטים ממש הם אולי רק 5% או אולי אף פחות אבל אין סוף לחוכמות שלהם... התופעה של עצירה במקומות לא מתאימים הוא אוניברסלי ועושה רושם שאין אף נהג מונית בארץ המקפיד בנושא. אני מאד מודה לך על ההתענינות הכנה אצל נוסעי המוניות. שבת שלום ויישר כח! דוד דרורי
ערב טוב לכולםםםםםםםםם
תלונותערב טוב לכולםםםםםםםםם
שבוע טובערב טוב לכולםםםםםםםםם
ככל הזכור לישבוע טוב
בקשת תלונות, אז יש. נהג מונית נוסע בנתיב שמאלי ולפני הרמזור חותך ימינה, במקרה טוב עם איתות וברוב המקרים ללא איתות ועוצר להוריד נוסע בדיוק במסלול של כניסה ימינה. משם, לאחר הורדת הנוסע ועיכוב כל התנועה ימינה חותך שמאלה על מנת להמשיך ישר ולעצור לאחר הרמזור בתוך תחנת האוטובוס הממוקמת אחרי הרמזור. מי שרוצה, יכול לספור כמה עבירות תנועה יש כאן. אני מבחין בתופעה זאת ליד קניון חיפה בדרך כלל אילו המוניות מטירת הכרמל לחיפה.
יש לי שאלה....ככל הזכור לי
נהג חייב להפעיל מונה ואם הנוסע מסרב להפעיל מונה אז התעריף נקבע ע"פ מחירון של משרד התחבורה שהנהג אמור להחזיק במונית. רמאות נפוצה בענין המונה היא הפעלת תעריף שבת באמצע השבוע או תעריף לילה ביום וכו' לכן מומלץ לשים לב לאות המסמלת את התעריף בעת הפעלת מונה
כן, אם הזמנת את המונית בטלפוןיש לי שאלה....
האם קיים דבר כזה שנקרא "תוספת קריאה טלפונית" (כלומר מתקשרים ומזמינים מונית לאותו רגע? אני חייבת לציין שבתור אחת שנוסעת לא מעט במוניות עדיין יש לי תחושה תמידית שמרמים אותי: עם תוספות למחיר סירוב להפעיל מונה קביעת מחיר מופקע בטענה ש"אין לי את הטבלת תעריפים" וכאשר מפעילים מונה, מתמרחים עם הזמן בכוונה (לא עוקפים, נוסעים לאט ועוד ועוד) האם למישהו יש את התקנות המעודכנות ביותר בנושא??
ובאותו עינייןכן, אם הזמנת את המונית בטלפון
אז יש תוספת של 3 ש"ח.
בדיון ההוא יש הודעות מטעותובאותו עיניין
דיון מפורום אחר (הועלה לפורום ב 17.11.2003)
תגובה לבזבזשבוע טוב
בקשת תלונות, אז יש. נהג מונית נוסע בנתיב שמאלי ולפני הרמזור חותך ימינה, במקרה טוב עם איתות וברוב המקרים ללא איתות ועוצר להוריד נוסע בדיוק במסלול של כניסה ימינה. משם, לאחר הורדת הנוסע ועיכוב כל התנועה ימינה חותך שמאלה על מנת להמשיך ישר ולעצור לאחר הרמזור בתוך תחנת האוטובוס הממוקמת אחרי הרמזור. מי שרוצה, יכול לספור כמה עבירות תנועה יש כאן. אני מבחין בתופעה זאת ליד קניון חיפה בדרך כלל אילו המוניות מטירת הכרמל לחיפה.
תגובה ל-TAXI37תגובה לבזבז
היי ערב טוב לך בזבז יקר שלי,נוסע בנתיב שמאלי וחותך ימינה,לא יפהההההההההה!!!!!!!!!!!! אבל: חוקי מדינת ישראל מרשים למונית לעצור לשם הורדת וקליטת נוסעים בכל מקום,עם הישתדלות מקסימלית לא להפריע לתנועה,ותוך היתחשבות מירבית במצב התנועה. לצערי כמו שכבר אמרתי קטונתי מלתקן את העולם הזה שניקרא נהגי מוניות!!! אבל בא איתי וניהיה טיפ טיפה מביניםטיפ טיפה מחייכים למציאות שגם כך קשה עלינו,(ותאמין לי לא קל להיתפרנס כנהג מונית) כמו כן ניקח את עצמנו בתור דוגמא הרי מה עשה שם הנהג אם לא הוריד נוסע אשר ביקש ממנו להוריד אותו שם,(ולא נתחיל בוויכוח מה נולד קודם) אז בסך הכל עם קצת סבלנות וקצת אורך רוח הכל יבוא על מקומו בשלום,עוד 5 דקות בחיים זה ממש כלום
אמרו כבר לפניי ובטח יגידו גם אחרי: יותר טו לאבד רגע בחיים מאשר חיים ברגע !!!!!!!!!
וגם בשביל להיות הוגן לגמרי אגיד לך שאני מת'א ולא בדיוק מכיר את המקום שאני יכול להגיד לך בדיוק מה קורה שם. שיהיה לך חיים נעימים וטובים יקיר חביב שלי ולא יהיה לך צרות יותר גדולות בחיים מאשר נהג מונית שחותך אותך,תיסתכל על החיים והסביבה מתוך חיוך ותיראה הכל ניראה בטל בשישים לאומת שימחת חיינו
טקסי37![]()
ערב טוב גם לך cmrתגובה ל-TAXI37
צר לי לראות שהינך מקבל בקלות ראש את אשר דווח בזבז חיתוך מנתיב שמאלי לשוליים הימניים או עצירה על הנתיב הנים מסוכנים מאד. עם כל הקושי בעבודה על הכביש אי שמירה על חוקי התנועה מסכנת את ציבור משתמשי הדרך ובמיוחד את ציבור הנוסעים במונית. גם היום ראיתי מקרה כזה כאשר מונית עמדה ברמזור בנתיב השמאלי כאשר מימינה משאית, עם קבלת האור הירוק ברמזור המונית חתכה את נתיב המשאית ועצרה להעלות שני נוסעים. המשאית היתה צריכה לעצור בחריקת בלמים וצמיגים על מנת לא לפגוע במונית. אני מתפלא על ציבור הנוסעים שממשיכים לנסוע איתכם.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.