עננה לחמניות טעימות,זהירות ממכרות
2 כוסות קמח מצה רגיל
חצי כוס שמן
2 כוסות מים רותחים
5 ביצים
1 חלמון נוסף למריחה על הלחמניות
רבע כפית מלח
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
בסיר לשים 2 כוסות מים רותחים (באש בינונית)
להוסיף שמן וסוכר ומלח.
בהדרגה להוסיף את קמח המצות.
לבחוש היטב כל הזמן בכף עץ עד שנהפך לגוש גדול.
להוריד מהגז,לתת להתקרר 5 דקות.
להוסיף כל פעם ביצה אחת ולערבב היטב,כל הזמן עם כף העץ.
להכין עיגולים שטוחים בגודל של 5 ס"מ.
להנחי על מגש משומן ולנשאיר רווח בין כל אחד לשני.
למרוח את הלחמיות עם החלמון.
לאפות בין 30 ל-40 דקות בחום בינוני.
הן יוצאות מצויין ורכות מאוד.