ערב טוב, אשמח לעזרתכם במידע

Luli Who

New member
ערב טוב, אשמח לעזרתכם במידע

הילדון עבר את המבחן חלק ב' .
העירייה כאן נותנת אך ורק אופציה ללימודים מלאים כיוון שיש כאן בית ספר מיוחד למחוננים. אין אופציה ליום בשבוע.
לילד שלנו זה מאד לא מתאים - אך ברור לנו שהוא מחפש נואשות את המשהו אקסטרא ולכן חשוב לנו למצוא עבורו פתרון.

נאמר לי מאדם שבנו מחונן שאין כזה דבר ויש תוכנית של משרד החינוך אך לא ממש ידע לתת פרטים נוספים, איפה ניתן לקרוא מידע מדוייק יותר אן למי אני יכולה לפנות כדי לשנות את רוע הגזרה.

לכן אודה לכל סוג של עזרה שתוכלו לתת לי החל במידע, הפניה, שמות, אתרים או טלפונים.

תודה רבה מראש !

נטלי22

New member
לא כתבת מאיזו עיר אתם, אבל לפחות אצלנו

בפתח תקווה, יש אפשרות ללכת ליום שליפה במרכז למחוננים ביהוד, על בסיס מקום פנוי, למרות שקיימת כיתת מחוננים של לימודים מלאים בעירנו.
אני יודעת שיש לא מעט הורים מהשכבה שעולה עכשיו ל-ו שבחרו בדרך הזאת.

אני לא יודעת מה הפרוצדורה המדוייקת, כי אנחנו נלחמנו בכיוון ההפוך (הבן שלנו הופנה ליום שליפה כי לא היה מקום בכיתת מחוננים בגילו), אבל ממליצה לכם לפנות לאגף למחוננים ולבקש הסבר לגבי אפשרות המעבר ליום שליפה בעיר הסמוכה אליכם.
פרטים נוספים ודרכי התקשרות תוכלו למצוא כאן:
[URL]http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Gifted/Misgarutlimud/KabalatTalmidim/mavr.htm[/URL]

אני מניחה שההסעות ליום שליפה תהיינה על חשבונכם, מכיוון שהבחירה לצאת מהעיר היא בחירה שלכם (אנחנו קיבלנו בזמנו, לאחר מאבק קצר, הסעות מטעם העירייה ליום שליפה, מכיוון ש"נאלצנו" לצאת מהעיר, בהיעדר מענה הולם לילד שאובחן כמחונן).

לעניות דעתי שווה לשקול שוב את כיתת המחוננים. אני רואה באופציה הזאת המון יתרונות ומעט מאוד חסרונות. כל הדברים שחששנו מהם לפני המעבר לכיתה פשוט לא היו קיימים.

שיהיה בהצלחה בכל מקרה

mikilk

Active member
ברכות

האם שללתם מראש את כיתת המחוננים? אפשר לדעת למה? אנחנו דווקא מאוד היינו שמחים אם היה באזור שלנו, אני חושבת שיש בכיתת מחוננים ייתרון עצום לעומת יום שליפה שלעיתים רק מקשה על הילד ויוצר פערים ותחושות לא קלות.
אני ממיצה לפנות לרכז המחוננים במשרד החינוך באזורכם על מנת לבדוק את נושא יום השליפה.
תוכלי להיעזר ברשימה זו http://cms.education.gov.il/Educati.../KabalatTalmidim/MefakchimMechozihim.htm 

בהצלחה!

אני חושבת דווקא שאופציה של כיתת מחוננים

עדיפה על יום שליפה. יש הרבה דברים לא נעימים סביב יום שליפה, החל מקנאה של שאר ילדים בכיתה הרגילה, זה שצריך להשלים חומר לימודי כשבית הספר ממש לא עוזר, וכמובן שיעמום ב-5 ימים בשבוע בבית ספר רגיל. למה שללתם כיתת מחוננים?

למעלה