ערבים לחוזה שכירות

ערבים לחוזה שכירות

האם חשוב שיהיו 2 ערבים או מספיק 1? ואם אפשר להסתפק בערב אחד - מה צריכה להיות הכנסה שלו בערך? האם במיקרה של שוכר רק עם ערב אחד להתעקש על ערבות בנקאית? שכירות 3600.

שדמת

New member
עדיף 2

אני מסתפקת בערב אחד אם אני רואה שהכנסת השוכרים גבוהה והם (או אחד מהם) עובד/ים הרבה שנים באותו מקום, כך שהחשש שחשבונם יהפוך להיות מוגבל בתקופת השכירות קטן.
אם הכנסת השוכרים גבוהה - לא אכפת לי מה הכנסת הערבים, העיקר שתהיה הכנסה כלשהי שאפשר לעקל (כלומר לא קצבה של ביטוח לאומי אלא משכורת), ושהוא יהיה קרוב משפחה קרוב (כלומר אדם שלשוכרים אכפת ממנו).
אם הכנסת השוכרים נמוכה, או אם אין להם הכנסה משמעותית (למשל סטודנטים), אז אני מתעקשת על שני ערבים עם הכנסה גבוהה מספיק (לרוב הורים), כי מבחינתי הערבים משלמים במקרה הזה את שכר הדירה.

חשוב לבדוק שחשבונות הבנק של הערבים (והשוכרים) לא מוגבלים, לבקש לראות תלושי משכורת שלהם ופנקס צ'קים, ולבדוק שפנקס הצ'קים שייך לאותו חשבון שרשום בתלוש המשכורת.
אני לא מבקשת ערבות בנקאית אם יש ערבים. אם אדם רוצה לשכור בלי ערבים כלל - אז אפשר לבקש ערבות בנקאית במקום, אבל האמת שאני מעדיפה לא להסתבך עם מקרים כאלה (ערבות בנקאית היא תמיד נמוכה מהעלות שתהיה למשכיר במקרה של קטסטרופה).

חשוב לראות תלוש משכורת גם כדי לדעת איפה הערבים עובדים, ולעדכן את זה בכל שנה (אם מאריכים את השכירות), כי במקרה של בעיות - הערבים יסננו אותך אם תתקשרי ישירות אליהם, והפתרון הוא להתקשר למקום העבודה.
חוץ מזה, במקרה של הוצאה לפועל - המשכורת זה הדבר שהכי קל לעקל.
הכל מניסיון מר.

ערבויות שכירות

בנוסף לנאמר כאן , כשמקבלים צ'ק , רצוי לבדוק אותו באתר של בנק ישראל - מוגבל /לא מוגבל .
אני ממליץ לדרוש צ'ק בטחון מצד שלישי של השוכר (הורים , משפחה , מעביד )
במקרה של שוכרים בעיתיים , ישנם סימנים מקדימים ,צריך לזהות אותם ולנתק מגע !

למעלה