עצומה נגד אלימות

s h o o s h a

New member
עצומה נגד אלימות

לבקשתה המיוחדת של ענת שושן אשר שכלה את בעלה בדקירה, הריני להביא את העצומה שהיא מבקשת להחתים ולהעביר אל שרת המשפטים, הגב' ציפי לבני. אודה לכל אחד שיירתם למאבק ויחתום על העצומה המצורפת. עבור שרת המשפטים, הגברת ציפי ליבני כבוד השרה, אנו אזרחי המדינה החתומים על עצומה זו, קוראים לך להעביר חוק בכנסת לפיו נשיאת אולרים, דוקרנים וסכינים למיניהם תהיה מחוץ לחוק. כמו כן, אדם שייתפס כשברשותו אחד מכלי המשחית הנ"ל ייענש אוטומטית בחומרה על פי חוק. לאור התגברות מקרי האלימות בארץ, ובמיוחד מקרי הדקירות ההולכים וגוברים וגובים בכל שבוע קורבנות תמימים ומיותרים, אנו קוראים לך לעשות צעד קיצוני וחד-משמעי על מנת לנסות ולמגר את תופעת הסכינאות ההופכת להיות מכת מדינה ופוגעת באלפי בתים של אנשים חפים מפשע. רק צעד בעל אמירה חזקה שכזו, שאינה משתמעת לשני פנים, עשוי לגרום לכל אותם גורמים חסרי מצפון ומחשבה שאינם לוקחים שום אחריות למעשיהם, לחשוב פעמיים לפני שהם יוצאים מהבית כשברשותם כלי משחית הגורמים בסופו של דבר לאובדן חיי אדם לשווא. והלוא הוכח הרבה יותר מדי פעמים כי אדם היוצא מביתו כשכלי כזה ברשותו, בסופו של דבר יעשה בו שימוש, והנפגעים העיקריים לצערנו ברוב המקרים האלה הם אזרחים תמימים שכל קשר בינם ובין אלימות ופשע לא היה קיים לפני כן. לא ייתכן מצב שבו אזרחים במדינה שנאלצים להתמודד ביום-יום עם פחד מפני פיגועים ותאונות דרכים, יגיעו למצב בו הם מפחדים ללכת למועדונים, לחוף הים ולכל מקום בו הם עלולים להיתקל באנשים חמומי מוח שלא שולטים במעשיהם, וכל זאת בגלל הידיעה שאולי באמתחתם של אותם אנשים נמצא סכין שבמקרה ה"טוב" יגרום להם לפציעות קשות ובמקרה הגרוע מכל יביא קץ לחייהם. אנא עזרי לנו להרגיש בטוחים, ועשי צעד זה על מנת למגר את תופעת הסכינאות המחליאה הזו מן המדינה. בתודה מראש, אזרחים מודאגים את חתימותכם ניתן לשלוח אל הכתובת ענת שושן ת.ד. 8738 נשר 36800 או לפקס -8320291 - 04

atidih1

New member
לבי עם ענת שושן

שלפי התיאורים בתקשורת היו בין בני הזוג יחסים נהדרים ופתאום נגדעו ובצורה כה "תואמת", לפחות את הנכתב בפורום. המקרה שלה הוא הכותרת, השיא של הדברים הנכתבים. בתחילה רציתי גם אני לכתוב אליה מכתב וגם להודיעה על הצטרפותי לעמותה אבל מיד שאלתי את עצמי: שוב עמותה, הרי זו "אנפלציה" בעמותות? מה גם שאני כותב על כך כה הרבה. הרי במקום שאכבד את ענת אני עושה ההפך מכך ועוד באסונה ואני שותף לכל המחול המטופש של העמותות. לא לעמותות אנו זקוקים כי אם למעשים שיבואו בעקבות רעיונות וניסיונות לשנות את המצב שלצערי נשלחים לחלל בזה אחר זה כעב"מים. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
חקיקה

ענת שושן לא הקימה עמותה אלא מנסה להחתים עצומה אשר בה היא קוראת ומבקשת משרת המשפטים לעשות משהו בענין הסכינאות והאסונות שנובעים מהסכינאות. חושבת שזו אחת הדרכים ואנו מחוייבים לתת כתף ליוזמה, וַלא, אנו בהחלט עלולים למצוא את עצמנו כפי שתאר אחד הכותבים באחת ההודעות הקודמות- מדינת אפודים נגד סכינים. יום טוב ושבוע טוב וששק שיהיה לכולנו שושה

רות 2

New member
יש בעצומה זו יותר מידי

חורים על אף שמטרתה .. חיובית וחשובה מאוד זה אומר שכל בעל חנות לכלי בית יהיה מחוייב להוציא רשיון להחזקת כלי נשק כמו בעל חנות לנשקים זה אומר שכל בית ספר כמו רבים בחול יהיה מחוייב למיכשור מיוחד בכניסה.. זה אטמר שאם אכנס לחנות לקנות כלי מטבח ובינהם סכיני מטבח ..יחייב אותי מיד להוציא רישיון עלמנת לצאת את החנות לבית.. זה אומר שגם אלה הקונים והמחזיקים להגנה עצמית שוקר גז מדמיעחייבים יהיו ברשיון ואף הם יהוו סכנה לציבור רק מעצם נשיאת כלי נשק אלו היתי מעדיפה לחתום על עצומה אשר מקשיחה בעונשיה על אלה העושים שימוש בכלים אלו שלא להגנה עצמית...

רות 2

New member
אני מצטערת אם אני

נשמעת צינית אבל בחייך אולרים היום .... ניתנים לעיתים כמתנה לילד בר מצווה אלה שיש בהם כל מיני ..לטיולים השלובים בתוכם לא רק\סכין אפילו מברג ומזלג..... ואותה אישה שבעלה היכה ואו איים עליה מה תעשה עם על הסכינים בבית ?... אין לזה סוף.... העצומה זקוקה לשינוי בתוכן עלמנת שתהה תוצאה רצינית והתיחסות רצינית....

סייגים והגיגים

מאבקכם ראוי להערכה ואין כל ספק שמניעיכם ראויים אך לדעתי שלי, שום חקיקה לא תעקור כשלעצמה את האלימות ועצם הזקקות הציבור לתחליף ל"כח עליון" כלשהו (כדוגמת חוק) שימנע אלימות מעיד על הבעיה עצמה. הדבר היחידי והכמעט בלעדי שיעקור אותה הוא חינוך, חינוך, חינוך. ליבי עם אלו שאיבדו את יקיריהם באופן ניבזי זה של סכינאות פושעת וניקלית ואין לי מילה ולא חצי מילה של סנגוריה לומר על הסיכנאים, אך לעניות דעתי מאבקכם מופנה לערוץ לא אפקטיבי והאינסטינקטיביות הזו שלה הותנו רבים מאזרחי המדינה, לרוץ אל המחוקק בכל בעיה מעידה על חולשתה של החברה שלנו. אני אישית מתנגד לחקיקה שתאסור עלי לשאת בתיק האוכל שלי תפוז או שניים כשעימם אולר לקולפם בו ואיני רוצה להפוך עקב נשיאת אולר זה בכיסי או בתא הכפפות של ריכבי לעבריין. שומה על מכתבכם שיעבור לשרת החינוך ולא לשרת המשפטים. אם תופעות חברתיות/התנהגותיות היו משתנות באפקטיביות ע"י חקיקה היה מצבנו ניפלא אך לא זה המצב. חינוך חינוך חינוך ועוד פעם חינוך, רק הוא יצליח להתחיל ולמגר את החולי הנורא הזה ומי שמצפה לאיזה יצירת פתרון אינסטנט מצפה למיקסם שוא וחבל על השענות על חזיונות תעתועים בדוגמת חוקים כאלו או אחרים. יש צורך בתשתית חינוכית שתיתמֶך מערכתית למשל ע"י אמנה חברתית שתכלול את הממונים על ערוצי הטלויזיה השונים, משרדי הפרסום ושאר מעצבי התרבות שלנו שקצרה כאן היריעה מלמנותם. את שואלת אותי ? לצערי זהו מאבק אבוד למרבה הטרגדיה וחוק לא ישנה מאום מלבד הכבדה על מערכת המשפט ועצפפה של חדרי המעצר, בעוד שהמשתחרר משם יהיה רק בקיא ומקצוען יותר ברזי הסכינאות והפשע.

למרבה הצער

מערכת החינוך במתכונתה הנוכחית לא מסוגלת לעקור את האלימות מהשורש. בלי משים היא עושה בדיוק להפך- שופכת שמן למדורה. בשביל חינוך ראוי למניעת אלימות (ולכל הדברים האחרים) אנחנו צרכים מערכת חינוך אחרת שנושבת בה רוח חדשה. די, עבר זמנה של הצורה החינוכית שלמרות שינויים ועידכונים עם הזמן, הלכה באותו כיוון מאז קום המדינה. במקום ללמד אנשים לציית למערכת ולהיות בורג במכונה בלי שמץ אינדיבידואליות (חינוך שמשום מה הדור הזה של התלמידים לא מוכן עוד לקבל על עצמו ופורק עול, גם בצורה אלימה) הגיע הזמן ללמד אותם להיות בני אדם שלמים ומועילים לעצמם ולאחרים. חינוך שמקדש את השכל ומזניח את הרגש הוא חינוך שסופו להיכשל, כי חינוך הוא קודם כל הקניית דפוסים רגשיים נכונים. ואנשים עם אנטיליגנציה רגשית נמוכה, הם אנשים שמטבעם נוטים הרבה יותר לאלימות (הם לא מכירים שום דרך אחרת להשיג את שלהם מלבד כוח, הם לא רואים את האחר).

atidih1

New member
דברים יפים אבל אומרים אותם

שנים. חינוך איננו, מדוע לחזור על המנטרה הזו. במקום זאת אני מציע, לחפש ולתת רעיונות, איך להתגבר או לפתור את הנתק שבין הציבור לבין מי שחייב לתת תשובה לדברים דוגמת אלו שאנו מוצפים בהם יום יום ומזה שנים. יש להתחיל בהקפדה על נורמות בכל שטח שניתן. לשאול במכתבים ולפרסם אותם, ח"כים ואישי ציבור, מדוע לא עונים על מכתב זה או אחר, מדוע לא מחוקקים חוקים שחובה להשיב על דברים (כולל מהמתפרסמים באנטרנט) בנושאים שפורסמו. יש להתייחס לסוגים רבים של אלימות בפוטנציה, כמו ונדליזם באוטובוס, ברחוב, במגרשי הכדורגל כאשר הללו עוברים ליום השני כאילו החלפנו עמוד בספר. אפשר להמשיך מכאן ועד הודעה חדשה והעיקר, לא עמותות ועצומות - הללו רק מרדימים את הנושאים כאילו אם מדברים משמע עושים והרי היינו בכל הסיפורים האלה. עתידי המנחם

anat1410

New member
קצת הסברים לגבי העצומה מענת שושן

קודם כל תודה לכל המגיבים. אני רוצה להסביר לכם מעט לגבי העצומה והמטרה שעומדת מאחוריה. אני מסכימה שאיסור כללי על נשיאת סכינים ואולרים היא בעייתית, אבל חשוב לי שתבינו שהעצומה היא עדיין לא הצעת החוק. לאחר שנאסוף מספיק חתימות (וכבר יש הרבה), נקבע פגישה עם ציפי ליבני ונדון בפרטים הקטנים. העצומה הזו היא רעיון כללי שאנחנו מנסים להעביר נגד תופעת הסכינאות. אני לא יודעת איך אתם מרגישים, אבל אני מאסתי לחלוטין מלשמוע שבכל שבוע מישהו נרצח בדקירות סכין בעקבות ויכוח על שטות. ושימו לב, התופעה הולכת ומחמירה ומגיעה כבר לבתי הספר היסודיים. אני,על אחת כמה וכמה בתור מישהי שנפגעה אישית מהתופעה הזו ואיבדה את בעלה, לא מוכנה יותר לשבת ולשתוק ולתת לתופעה הנוראה הזו להמשיך ולהתפשט. אני לא יכולה להסביר לכם במילים כמה זה נורא לאבד מישהו כל כך קרוב, בטח ובטח שלא בכזו דרך נוראה ועל כלום. זה הורס את החיים וגומר את הנשמה. ולא רק שלי,אלא של כל המשפחה. אני באמת מקווה בשבילכם שלעולם לא תצטרכו לדעת מה זה, אבל תבינו, תופעת הסכינאות יכולה היום לפגוע בכל אחד!!! בנוסף למאבק הקשור לעצומה, אין ספק שצריך לטפל גם בחינוך. ואכן אני ואנשים נוספים מארגון משפחות הנרצחים מתכוונים להתחיל לפעול גם במישור הזה, בכיוון של הרצאות בבתי ספר. לסיום, אני לא עמותה, אני לא מבקשת תרומות ואין פה שום ענייני כספים מעורבים. אנחנו פשוט רוצים לגרום לשינוי ולשים סוף לתופעה המחליאה הזו ולהפסיק את המצב שבו חיי אדם נלקחים כל שבוע ועל כלום. אם המאבק הזה לא נראה לכם מספיק חשוב, צר לי, ואני מקווה שלעולם לא תצטרכו להתמודד עם העניין הזה בעצמכם... תודה בכל מקרה על התגובות, ולאלו שתומכים - על התמיכה

atidih1

New member
רק לא זה

אני מבין ללבה של ענת וודאי היא קוראת בפורום כאן אבל מילותיה "...אין ספק שצריך לטפל גם בחינוך..." זו החטאה בגדול של המלחמה בפשע כי כך אנו אומרים וכותבים אין סוף. כמה פעמים צריכים לומר ולהוכיח ששני הדברים הבסיסיים בכל חברה מתוקנת ונאורה כמו חינוך ונורמות הללו אינם אצלנו - ויהא מצבו של האומר אותם בכל מצב - הללו אינם. לכן, בין השאר, יש לטפל באלימות בפוטנציה כמו בונדליזם באוטובוסים, מגרשי הכדורגל, זוהמה ברחוב והללו "פסיק" מהחוליים הקיימים. השאלה איך אז לשם כך חייבים להתחיל: הרבה כותבים כאן, למה למשל לא יכתבו מכתבים לשרים וח"כים עם העתקים לאנטרנט ובהם שאלות שיהיו חייבים תשובה עליהם שאחרת ימשיכו גם למבקר המדינה בתלונה שאין עונים למכתבים. גם לעיתונים (אלה שמצליחים להיכנס אליהם) ובהם גם שאלות למה לא עונים. להפעיל משפטנים ולמצוא נקודות אחיזה משפטיות ששר, ח"כ או רשות לא עונים וכל הדברים עד כאן "שלפתי" תוך כדי כתיבה. אבל לא עצומה או משהו דומה כי היינו כבר הרבה בסרטים הללו. זה כמו לומר "לא יפה" או "תתבייש" - באמת לא יפה ובושה לנהוג כמו בגן ילדים. עתידי המנחם

שילה1

New member
ענת-לבי לך!ובנוסף-הרצאות בבתי ספר

נתנותץ באיזור שלך על ידי אנשי מקצוע,ושוטרים קהילתיים. וקיים חוק כנגד אחזקת סכין,עם הגדרה מובהקת מהו סכין.יש לאכוף חוק זה,ובחומרה! אלא שאין די בכך! בבתי הספר האלימות לוקחת חלק תוך התעלמות האחראים,בשל עקרון ה"מוניטין" של המוסד החינוכי,והתעלמות מטעמי נוחיות. את התופעה הזו יש לשנות,ומיד.

anat1410

New member
מענת שושן

שוב שלום לכולם, אני רוצה ברשותכם שוב לענות לחלק מהתגובות שנכתבו כאן. אני יודעת שטיפול בחוק נגד נשיאת סכינים היא לא הדרך היחידה כדי להפסיק את התופעה הזו. אין ספק שצריך לטפל בתופעה הזו בעוד כמה מישורים. אבל תבינו שצריך להתחיל מאיפשהו. וכפי שהסברתי בתגובה הקודמת שלי, כשנגיע לפגישה עם שרת המשפטים נדון איתה על הרבה דברים בעייתיים. אני רק מבקשת מכם שתתמכו בעצומה ותצטרפו אליה, כי רק בעזרת רעש ציבורי מספיק חזק נצליח לעשות את זה. אתם לא צריכים לעשות כלום מלבד לחתום על העצומה ובכך להביע תמיכה במלחמה שלנו נגד העניין הזה. העצומה היא יוזמה של ארגון משפחות נרצחים ונרצחות, כשלכל אחד מאיתנו סיפור מזעזע וכואב, וכל אחד מאיתנו נפגע מאלימות סתמית ואכזרית שגדעה חיי אדם על כלום. יש הרבה דברים שעומדים על הפרק, ואנחנו רק מבקשים מכם שתביעו תמיכה ורצון כמונו למגר את התופעה הזו. כמו שכתבתי לפני כן, כל אחד מכם עלול להפגע מדבר כזה, וכל מה שאנחנו מנסים לעשות פה הוא למנוע את הכאב הנוראי הזה ממשפחות נוספות. אם זה לא נראה לכם מספיק חשוב, לנסות להציל חיי אדם, אני לא מבינה מה כן...

שילה1

New member
ענת יקרה-הנושא חשוב ועל כך אין בכלל

ויכוח.רק ברגע זה צופה בתוכנית העוסקת בסכינאות. אלא שלא מאמינה בעצומות שכאלה. מאמינה במעשים-ומכירי כאן יודעים שעומדת מאחורי דבריי. כלומר:מסכימה איתך ערקונית,רק לא כל כך עם הדרך. ואף על פי כן-מאחלת לך הצלחה רבה.

s h o o s h a

New member
למה עצומה?

העצומה, אולי אין בידה ובכוחה להביא לשינוי אבל עצומה, לדעתי, מותירה נושאים בתודעה ובמודעות. ענת תסתובב ברחבי הארץ ותחתים אנשים. אנשים יזכרו על שום מה ולמה. רווח! האם חתימות של עשרות, מאות או אלפים יביאו לשינוי במצב? האם יגרמו לשרת המשפטים או אחר לנקוט בצעד לחקיקה? ואם כן, האם חקיקה תביא לשינוי? אין לי תשובה חד משמעית, אבל ברור לי שהצעד בו נוקטת ענת ואשר אליה חָברוּ עוד נפגעי אלימות היא נכונה ואני באופן אישי תומכת בצעדיה.

עקרון ההנעה

ענת יקרה, אני חושב שעצם הופעתך בפורום ואולי גם בבמות אחרות, חשובה ומועילה. אני מקווה שמשפחות נוספות שנפגעו כמוך מהטרור הזה (ובכוונה ציינתי טרור), לא ירפו גם אחרי האסון הנורא שנחת עליהם ויפגינו בכל במה אפשרית. לדעתי אין כמו לשמוע מצד ראשון והאפקט שזה מותיר גדול לאין שיעור. תראי רק מה קורה בעקבות מעשה טרור של מחבלים. העיתונים יוצאים בכותרות, הטלוויזיה משדרת ללא הרף, משפחות של נפגעים מתראיינות בכל הערוצים, צה"ל פועל בשיטת הסיכול הממוקד, בתי מחבלים נהרסים, ובצדק, אחרת לא נוכל לחיות כאן, אבל מה עם הטרור האחר? זה שבתוכנו? גם הוא ראוי לחשיפה, גם לו אסור להניח ולו לרגע, אחרת פשוט לא נוכל להמשיך לחיות כאן. ולגבי העצומה. אני אחתום עליה, למרות סימן השאלה הגדול והנכון כשלעצמו שהשאירו חברי המגיבים. אז נכון שכבר שבענו מעצומות ונכון שהיא אינה מקיפה ויורדת לפרטי פרטים. אבל כפי שציינת, אין כאן עדיין הצעת חוק וכאשר ידונו בו (בחוק) בהיררכיות הגבוהות יותר, ניתן יהיה לצפות שהוא יקרום עור וגידים. העצומה הזו היא בעצם סטרטר, משהו שאמור להניע. עכשיו יחתמו עליה, מחר ידברו עליה בבית, ברחוב, ובעבודה. מחרתיים יגבשו דעות של בעד ונגד, בעוד שבוע תהייה אולי תוכנית טלוויזיה בגינה ובעוד שבועיים היא תעלה למעלה וידברו עליה בבית המחוקקים ובממשלה וכך הלאה וכך הלאה. מה שאני רוצה בעצם לומר שהכוונה פה היא לעורר, להעלות את הדברים על פני השטח, לא לתת לנושא לגווע וכאן החשיבות של מה שנקרא עצומה. פרטי הפרטים לא חשובים כרגע, מה שחשוב הוא המסר התקיף של לא עוד. ובנוסף, כפי שאמרו קודמי. צריך לפעול מהשורש, צריך חינוך, צריך שוטרים בקהילה, ומעל לכל צריך הרתעה, שיפוט מהיר ללא פחד וללא מורא וללא... עסקות טיעון נוחות. המשך שבוע שקט ורגוע בכל המישורים.

אבן, נייר ומספריים, המנצח וכו' 123

הבעיה המהותית איננה כלי הנשק, כלומר לא הסכין דווקא. הבעיה היא אוירת "הפתיל הקצר", ה"כבוד" האישי ומאידך חוסר הכבוד לאחר (כולל לכלב). מעשית לא ניתן לבדוק את כליו של כל אדם וגם אם יעשה כך וימצא בהם סכין (ומה על וריאציות - מספריים, מברג וכו'), איך ניתן להפוך את נשיאת אלו לעבירה? לכל היותר ניתן למנוע הכנסת חפצים העלולים לשמש כנשק למקומות ספציפיים, כמו נמל תעופה או בית המשפט וכו'. כמוכן, לפני היות הסכינאות תופעה רווחת, האם לא היו תקיפות אלימות באבנים ובמקלות ושאר חפצים קהים, בהם הקורבנות כמעט איבדו את חייהם ולפעמים איבדו אותם ממש? העילות הרי לא השתנו - הסתכלת עלי לא יפה, צחקת על השפה שאני מדבר בה, שמת עין על חברה שלי וכו'. על בקבוקים שבורים דיברנו? ומה עם בקבוק שלם? כלי הנשק המאולתרים זמינים לכל דורש, הן בתכנון מראש והן באופן מזדמן. החוכמה היא ליצור תרבות המכבדת את האחר, כי בזה שאתה מכבד אחרים , אחרים יכבדו אותך. לא הכוח מביא כבוד אלא כיבוד מביא כבוד, וזה מתחיל בדיברה "כבד את אביך ואת אימך", עובר דרך "ואהבת לרעך כמוך" וגומר ב"את השנוא עליך לחברך לא תעשה". חינוך מתחילת הדרך ועד סופה, ולצערי החינוך שאנחנו מעניקים לילדינו, החל בעיתונות הכתובה (הנייר מהרשימה שלמעלה), עובר דרך תכניות האקטואליה הסותמות את פי הדוברים ללא מי שינהל דיון רציני באמת(פופוליטיקה, נסים משעל וכו'), מתעצם במגרשי הספורט (משרד החינוך, התרבות והספורט..."וירושלים"...) וכלה בדוגמה אישית של בכירי שלטון שחומקים מדין אבל רומסים את כבודו של האזרח החלש בהחלטות גחמניות ופופוליסטיות. אם נדרש שינוי, שבסופו יפחית גם את האלימות והסכינאות, הרי הוא במישור התרבותי והנורמטיבי. כל עוד נלך לכיוון רפובליקת בננות, תמשיך המאשטה להיות הכלי הדומיננטי.

atidih1

New member
אם אני פותח את העיתון בבוקר

וקורא על תלישת אוזן מאישה כאשר זה המשך אלימות כה "טבעי" מאתמול, שלשום וכך הלאה, אז לא רק שאני מתמלא בתסכול ודיכאון על שטרם מצאתי עוד תשובה מעשית גם אם קודמיה לא הניבו תוצאות, אלא שיותר מכך צר לי שכאן ממשיכים בברבורים וטרם הפנימו שיש להתמקד באיך לצאת ממעגל הקסמים של הדברת וממנה לאיזה רעיון גם אם טרם התקבל. מסקנה: יש להתמקד בשניים שלושה עיקרים שיביאו לכך שהאנטרנט יהווה את התשובה לבמה הנעדרת כיום מהציבור, שהיעדרה הוא הביטוי הכי נכון לנתק בין הציבור לבין מי שמופקד על בטחונו - תרתי משמע בכל ההיבטים - וכן, הרכב הקולטים לבמה. אני רוצה להאמין, שלפחות, אני מנסה ואמשיך כך על אף מנותקים כרונים מהמציאות. עתידי המנחם

למעלה