עצומה: להחרים את החלפת שעון הקיץ המוקדמת מדי

• פותח הנושא noa_f
  • פורסם בתאריך

ButtercupA

New member
מקפיצה

..... ......... ............ ............... ................... .....................

RiddlerWoman

New member
איך מקפיצים בכלל ?

או שרק מנהל פורום יכול ? אחרי שנה נזכרתי לשאול.

ButtercupA

New member
הקפצה של הודעה= 10 תווים בתוכן

(עד "גיל של 72 שעות, אחר כך לא קופץ אלא אם פותחים הודעה חדשה ומנהל יכול לשרשר אליה והיא מקבלת "חיים חדשים") כל אחד יכול להקפיץ ככה, או עם תגובה ממשית להודעה. מנהל פורום לא יכול להקפיץ אחרת- רק עם תגובה, אבל הוא יכול גם למחוק אותה...
אז אולי זה נראה כמו קסם.

RiddlerWoman

New member
מנסה להקפיץ ../images/Emo13.gif

..... ......... ............ ............... ................... .....................

shani2

New member
עצומות

תוהה אם יש איזושהי עצומה מכל אלו שחתמתי עליהן בשנים האחרונות שאכן הזיזה למישהו שם למעלה.

RiddlerWoman

New member
ואני תהיתי

אם הרשימות של העצומות למינהן הם גם מקור למידע לשליחת כמו מיני דיוורים פרסומיים.

noa_f

New member
כן, אבל היום יש חוק נגד ספאם

שעל פיו, אם את מקבלת ספאם ולא נרשמת לדיוור ישיר מאותו האתר - את יכולה לתבוע מיידית על כל מקרה. הקנס בחוק הוא 1000 ש"ח למקרה ואת לא צריכה להוכיח נזק. וחוצמזה, באתר הספציפי שקישרתי אליו - צריך להזין שם בלבד. לגבי יכולת ההשפעה של עצומות: אני גם חושבת שהוא אפסי, אבל החתימה במקרה הזה היא לא משהו מסובך ואם יצא מזה משהו - רק הרווחתי. זה מין מינימום של מאבק אזרחי

mykal

New member
אני מתנגדת בתוקף,

אני לא סובלת את שעון הקיץ. אני מסכימה שיקצרו את היום עוד יותר. כשקצת מחשיך אז גם טיפה מצטנן ויותר נעים. וענין החיסכון בחשמל ממש שקרי, כל המשרדים כל הקניונים כל המקומות הציבוריים דולקים אורות יומם וליל. ולא קשור לשעות אור וחושך.

אור2221

New member
ומה על הבטיחות

מבחינתי, זה ההבדל בין לצאת מהעבודה בחושך או באור, לנהוג בחושך או באור, ללכת במקומות שאולי לא מוארים כל כך בחושך או באור. זה הבדל מאוד משמעותי, גם מבחינת מצב הרוח. בבתים פרטיים וודאי שיש חסכון בחשמל, אני מסכימה איתך שבבניינים ציבוריים ומשרדים לא.

mykal

New member
גם בהרבה מאוד

בתים פרטיים, מדליקים אור ביום, כי הבניה בארץ לא 'חכמה' במובן של להשאיר מרחבים פתוחים לאור טבעי. עכשיו הסתכלתי, ואפילו אצלי בבית יש לפחות שני מקמות המצריכים תאורה יומית בגלל בנינים שמסתירים ומחשיכים, שלא לדבר, על סגירת אויר ואילוץ לשימוש עודף במזגן, (חשמלי כמובן.) לגבי הנהיגה--אומר כך, ששעת לפנות בוקר ושעת בין הערבים הן השעות המסוכנות מאוד לנהיגה, הרבה יותר מאשר חשכה מוחלטת. לגבי מצב רוח, אז זהו אישית אני אוהבת חושך ואוהבת קור, לגבי קור מעדיפה על פני חום.

noa_f

New member
כי את אוהבת לקחת את הילדים שלך לגינה בחושך...

mykal

New member
לגינה חשוכה לא!

אבל הנכדים היו כאן בקיטנת סבתא כיפית. ומכין שיש טיילת על חוף הים שלנו. אז כן לקחתי אותם כשהיה חשוך והשמש לא 'שרפה' את המוח, ונהנו מאושת הגלים, ואפילו לקחתי איתי סנדויצ'ים, ואכלו שם. ויש פארקים מוארים באחד האמשים יצאנו לטייל על הכרמל רק בחושך. השמש לא אוהבת אותי ממש כמו שאני לא אוהבת אותה. ואגיד לך, שאם זה היה שעתיים קודם אז היו הולכים לישון בשעה סבירה ולא באמצע הלילה. דרך אגב, היו הרבה משפחות כאלה שיצאו לטיולים ליליים. באויר סביר.

ButtercupA

New member
למשפחות עם ילדים קטנים זה מאוד משמעותי

למשפחות שבהן הורים חוזרים אחר הצהריים וזה ההבדל בין להיות עם הילדים בחושך או באור.

mykal

New member
תראי מה שכתבתי לנועה.

האור הוא לא רק אור זו עסקת חבילה, לחום ולחות ושמש קופחת. גם הורים עובדים סובלים ממזג אויר כזה.

אור2221

New member
אבל זה ההבדל בין שעת ערבים בשש לבין חושך בשבע

לא מדובר על ההבדלים בין 2 בצהריים לשמונה בלילה. בשעה שש-שבע אין שמש קופחת, אבל עדיין יש אור. חוץ מזה, רוב אזרחי ישראל לא מסכימים איתך, והסיבה היחידה שמחילים שעון חורף זה בגלל המפלגות הדתיות, למרות שבמאמר מאלף ב-YNET של הרב רוטנברג מסתבר שאין שום צידוק דתי.

noa_f

New member
הסיבה היחידה היא העסקנים של המפלגות הדתיות

לא בגלל "הדתיים". יש הרבה מאוד דתיים שלא תומכים בהחזרת השעון כ"כ מוקדם בשנה. יש עוד בעיה, עכשיו זו התקופה שבה הימים מתקצרים במהירות גם ככה והחזרת שעון החורף מוסיפה על זה "בום" רציני של חשכה מאוד מוקדמת. החזרת השעון בסוף עונת המעבר, תהיה פחות טראומטית, כי אז הימים פחות יתקצרו.

mykal

New member
כל שהתיחסתי הוא לשעות המעבר,

ועליהם בכל מקרה לא ניתן לדלג, בין בשעון קיץ ובין בשעון חורף.ואלה הן שעות נהיגה מסוכנות ולאו דוקא החושך. ולי בתחושות שלי אין מאמרים משכנעים. חם לי מאוד, והשמש המאירה ונותנת אור מחממת לי הנשמה.

למעלה