עצה על הזרקת דקא

tkatzt

New member
עצה על הזרקת דקא

בעלי מזריק לי כבר יומיים דקא ואני ממש סובלת הזריקה והחומר מאוד כואבים לי ולאחר מכן המקום כואב כמה שעות יש לכן עצה איך למתן את הכאב? אני לא יודעת איך אמשיך להזריק עוד שבועיים סובלת מאוד תודה, תמר

מיקה95

New member
איך מזריקים

אני אישית מאוד לא אהבתי זריקות ומחטים. הייתי בוכה מזה, צורחת עד שהגיעו הזריקות שמחייבות אותי. בעלי היה מאוד עדין. קודם כל, כדאי להזריק בבטן - הכי פחות כואב. שיתפוס לך חלק מהבשר ובחלק הזה שיזריק. תנשמי עמוק - דרף האף במיוחד שהוא מחדיר את החומר. נכון, החומר שורף מאוד אז שיעסה לך את המקום לאחר ההזרקה - לי זה מאוד עזר. ב-ה-צ-ל-ח-ה

תמצית

New member
ככה תשרדי את הדקא

תקררי את המקום לפני ההזרקה, תזריקי ואז תתקררי שוב. לפני שידעתי זאת נשאר לי סימן נוראי ואח"כ רק נקודות קטנות. בהצלחה, מזאת שסיימה אתמול 22 ימי הזרקה של דקא....

tkatzt

New member
תודה רבה רבה רבה

עשיתי את זה וממש עזר. מודה מקרב לב

מצטרפת להמלצה של תמצית לגבי קרור ובנוסף,

אני גם מזריקה לאט, ואם מתחיל לשרוף לי אני מחכה שניה ואפילו מנסה לעסות קצת כדי שהחומר יתפזר לפני שאני ממשיכה. אני מזריקה בבטן. בהצלחה

3קטנה

New member
אותן המלצות בעצם

זאת זריקה תת עורית מוכנה, המחט יותר מוצלחת מהמחט של הדקא, והחומר לא שורף כמו החומר של הדקא. מחטאים את איזור הטבור, צובטים קפל קטן במרחק של שני ס"מ מהטבור (למעלה/למטה/לצדדים) ומזריקים. ואז הולכים לבן הזוג עם פרצוף מסכן ומבקשים פינוקים (מגיע לנו
)

איה35

New member
מה הסיבה שהולכים על פרוטוקל ארוך ולא על קצר?

ולמה בכלל משמש הדקא, כי אני עד היום רק על קצרים עם גונל וכל מיני חברים שלו, כמו ציטרוטיד ולובריס...

תיאורטית, הפרוטוקולים הארוכים יעילים יותר

מכיוון שהם מדכאים את המערכת ההורמונלית כולה (ולא רק את הLH ומנגון הביוץ פרופר, כמו שעושה הצטרוטייד), מה שמאפשר מניפולציה מוחלטת של המערכת באמצעים תרופתיים, וסטטיסטית מביא לתוצאות טובות יותר. הדיכוי הזה הוא מה שעושים הדקא, הסופרפקט ושות'. מצד שני, כמו שכתבתי כאן לא מזמן, כל האבחנות התיאורטיות האלה לא ממש מקדמות אף אחת מאיתנו. אין אף פרוטוקול "נכון", יש רק פרוטוקול ש*מתאים* למטופלת זו או אחרת. אם הפרוטוקולים הקצרים מתאימים לך, זה מה שחשוב. אגב, אני יודעת שכתבתי תשובה מאוד סכמטית ובלי הרבה בשר, כי לצערי אין לי הרבה זמן הערב
, אז אני מזמינה אותך לקרוא את התשובה על השאלה שלך במאמר השאלות הנפוצות ב"הורים בטיפולי פוריות". הנה הקישור. המון המון
עתליה

איה35

New member
תודה על התשובה, רק שאלה קצרה

נוספת, ראיתי את התשובות בפורום הורים בטיפולי....וזה לא עמה לי על השאלה, האם זה אמור להעלות את כמות הזקיקים? כלומר מה הסיבה שלוקחים דקא, זה מתאים לבעיה ספציפית..? תודה, איה.

סטטיסטית בפרוטוקולים ארוכים יש יבולים גדולים

ביחס לאלה שמתקבלים בפרוטוקולים קצרים, אבל זה לא אומר שהמטרה היא להעלות את כמות הזקיקים, אלא שכמות זקיקים גדולה יותר היא תוצר של התהליך השונה שמבצע הדיכוי ארוך הטווח, כמו גם של העובדה שנשים שמקבלות דקא ארוך הן לרוב אלה שממילא סביר יותר שיגיבו היטב. מבחינת הסיבה, דקא לוקחים כאמור כדי לדכא זמנית אך אבסולוטית את המערכת ההורמונלית, שזו חשיבה שונה לגמרי מזו שבאה לידי ביטוי בפרוטוקולים שלך. אגב, הדקא דווקא אינו נמנה על התכשירים המותאמים לבעיה ספציפית, אלא מהווה חלק קונבנציונלי מפרוטוקול קונבנציונלי וסטנדרטי. מקווה שעכשיו זה ברור קצת יותר... עתליה

שמפניה77

New member
עתליה יקירה

אני חייבת להוסיף, שאומנם זה נכון שסטטיסטית בפרוטוקולים ארוכים יש כמות גדולה יותר של זקיקים. אבל זה כ"כ תלוי בגוף המטופלת, אני יכולה להעיד שאצלי הטיפול האחרון היה קצר עם דקא והיו בו הכי הרבה זקיקים שהיו אי פעם מכל הטיפולים הקודמים, והיו הרבה. (סתם שלא יהיו ציפיות, כי יש כאלו שבפורוטוקול ארוך מגיבות פחות טוב מקצר, אני מכירה כמה כאלו)

עוד משהו שעובד בשבילי עם הדקא

בנוסף לכל הדברים שהוצעו: להוציא את המזרק מהמקרר כרבע שעה לפני ההזרקה עצמה וגם, כשדוחפים את המחט - לא בזוית של 90 מעלות אלא 45 מעלות (אין צורך למדוד עם מד-זוית
, פשוט להחזיק בשיפוע ולא לגמרי במאונך לבטן)

למעלה