עצה לקליה.

ramid

New member
עצה לקליה.

כבר כתבתי בעבר,אך בעקבות העלאת הנושא שוב,חוזר על העצה. סיר טפלון קטן עם ידית ארוכה (כ-40 שקל). כף עץ. בסיר הערבוב קל יותר כי הפולים לא נזרקים החוצה בסיבוב וקל לערבב בצורה טובה יותר. מתחיל באש גבוהה,עובר לנמוכה יותר עד צבע אחיד,ומסיים באש גבוהה לפיצוצים. נעזר במאוורר שמכוון לחלון ששואב העשן החוצה. מקרר בקערת נירוסטה למטה בחצר,מקפיץ את הפולים,המוץ עף והם מתקררים. אני קולה ככה כבר כשנה לאחר שהיה לי קולה אוויר חם יעודי לקפה.התוצאה פה הרבה יותר טובה,וניתן לקלות כמות גדולה יותר. הוספתי תמונות של התוצאה.
 

knappertsbusch

New member
יפה מאוד! מעורר תיאבון... ../images/Emo13.gif

סתם כדי להשלים את התמונה: כמה דקות לכל שלב, בערך ובסך הכול? תודה.
 

ramid

New member
לא מדדתי ממש מעולם

אחרי כשנה של קליה בשיטה זו, כבר יש לי רגש ואני יודע כמה זמן בערך עפ"י הצבע כמות העשן . חוצמזה זה נחמד שכל קליה יוצאת מעט שונה מקודמתה. אני קולה תערובת מוכנה מראש ולא זנים בנפרד. הזמן הכללי כ-15-20 דקות. הקירור בחוץ לא מחושב פה. הכמות שאני קולה ממלאת קופסה של 250 גרם קפה טחון (קופסא של אילי למי שמכיר).
 

Yoss613

New member
באיזה פולי קפה אתה משתמש?

ואיפה אתה קונה אותם? אני שואל כי יש לי חשד שהפולים שקניתי (קולומביה) מרים בטבעם.
 
למעלה