עץ זית- שאלה

gabester

New member
עץ זית- שאלה

מה הטיפול האוטמטיבי לעץ זית? האם הוא מריך הרבה מים ? האם קור בסביבות 0 מעלות מסוכן לו? העץ בן 12 שנה. תודה

סודA

New member
טיפול בעץ זית

gabester לילה טוב, טוב היה לדעת באיזה זן מדובר והאם זה בעל? בכל מקרה, הטיפול בעץ זית הוא די פשוט, גיזום אחרי המסיק, בעיקר כדי לפתוח לאור את מרכז העץ וכדי להוריד ענפים שמגיעים לקרקע .כדאי גם להנמיך את הצללית כדי שיהיה קל למסוק. ובנוסף, הורדת "חזירים" , הענפים הפרזיטים שבתחתית הגזע, צריך לעשות באופן שוטף. בגמר נשירת עלי הכותרת, כדאי לתלות לוחיות צהובות, דביקות 1-2 לעץ, כדי שיהוו מלכודת לזבוב הזית, שהוא המזיק העיקרי של הפרי . לזבוב הרשע הזה, 3-6 דורות בשנה. תלייה מוקדמת יותר של הלוחות תזהם אותם בעלי כותרת. יש מזיקים נוספים, אבל בס"ה מדובר בעץ עמיד, לא מציע להכנס לסחרחורת ריסוסים. לגבי השקיות וטמפרטורות, זה תלוי בזן. מה שבטוח הוא שמה ששורר בגליל התחתון והעליון, עושה טוב לזית. לי יש מטע זית סורי, בעל. ללא השקייה כמובן. בהצלחה

gabester

New member
....

מדובר בעץ בן 12 שנה בגובה מטר החי בעציץ. אין לי מושג מאיזה זן או האם הוא בעל. כל אשר אני רוצה לדעת כמה להשקות והאם בצניחת טמפרטורות אני צריך להכניס אותו הביתה. תודה רבה

סודA

New member
נאו יו אר טוקינג../images/Emo11.gif

אין צורך להכניס ולא להרבות בהשקיה, פעם בשבוע זה מספיק.

צפנתי

New member
העציץ יש להזהר מאד מהתייבשות....

לצמח בעציץ, גם אם הוא בוגר ומבוסס, ונראה כמו עץ ששתול באדמה, לא יכול להגיע בשורשיו למאגרי מים עמוקים או רחוקים והוא מוגבל מאד, וסכנת התייבשות הוא קריטית מאד.

טסונמי1

New member
מיסכן העץ בן 12 ועדין בעציץ--------

זה כאילו שהיית נועל מידה 38 כשיש לך כף רגל של 40

טסונמי1

New member
במחשבה שניה אני לא אתפלא אים הוא

פיצח את העציץ מילמטה והשורשים מיזמן כבר באדמה.......

למעלה