עמדת המפלגה בעניין ההתנתקות.

resh0

New member
עמדת המפלגה בעניין ההתנתקות.

נכון שכרגע ישנו הליך של הכרעה בתוך הליכוד ואנו די שותקים בעניין, אבל היות ואנו מפלגה רצינית, הייתי רוצה שנתנהל ביותר אחריות. מעבר לחילוקי הדעות המדיניים, מצוי הנושא הכלכלי ובנושא הזה כידוע, מתחייבת התנהלות אחראית! היום מסתבר כי סה"כ ההוצאות לנוכח הפינוי (אם יהיה) עומדות על 10 מיליארד ש"ח!!! כאשר סכום זה כולל את הפיצוי למטרונספרים על בתיהם ועיסקיהם, בנוסף להוצאות צבאיות, כך עפ"י הערכות. כדי להכניס דברים לפרופורציה, ברצוני לציין כי מדובר בסכום הכולל שהשקיעו ממשלות ישראל בגוש קטיף מאז 1967!!!! ועדיין לא דובר עם האמריקאים על סיוע ולא נראה לי שצפוי כזה במיוחד, כי מדובר במהלך חד-צדדי. כיצד יתכן שאנו, ששותפים בקואליציה, רואים הצעת לתכנית שהוסכם עליה עם ארה"ב ואיש לא נתן את דעתו על מקורות המימון!!! כמה מיסים נצטרך להטיל על הציבור, כמה רעבים/עניים/מובטלים יתווספו, איך זה שאנו מהווים "חותמת גומי" מחד ומייחסים לעצמנו התנהלות אחראית מאידך? כעת אני פונה דווקא אל "האגף השמאלני" במפלגה: אתם שטענתם לאורך כל הדרך כי "השקעות העתק בשטחים" הן אלו שגרמו לאנשים להיות רעבים ועניים, שימו לב!!! אותם סכומי העתק שממשלות ישראל השקיעו במשך 37 שנים וגרמו לטענתכם לתופעות האלו, הולך להיות מוצא תוך שנתיים-שלוש!!! כיצד זה יפעל לדעתכם כלפי האוכלוסיה, כמה רעבים עניים יתווספו לדעתכם? הצעתי היא שמפלגת שינוי תצהיר כי לא תתמוך אוטומאטית בתכנית, כל עוד לא יימצאו מקורות תקציביים ראויים, לא על חשבון מיסים וגזרות. במילים אחרות: כל עוד האמריקאים לא מממנים את עלות התכנית, על שרי המפלגה וח"כיה להתנגד!!! לדעתי עדיף להוביל מהלך של המשך הקאנטוניזציה הפלשתינית מבלי לפנות ישובים ישראלים, להמתין להתחזקותה של הכלכלה הישראלית, להמתין שהפלשתינים יחסלו את תשתיות הטרור ויכוננו דמוקרטיה אמיתית, אח"כ להגיע להסכמות במסגרת הסכם קבע שיפתור את כל הבעיות יחד, אז ממשלת ארה"ב תזרים כספים רבים כפי שהתחייבה בנאום בוש. בנתים גם נתוודע לדמותו של הנשיא האמריקאי שייבחר, אנחנו בהחלט צריכים ללכת על בטוח, לפחות בתחום הכלכלי.

sheketz

New member
עשרה מיליארד ש"ח זה סכום סביר ביותר

לפינוי רצועת עזה. האמריקאים מצידם נתנו לממשלת ישראל ערבויות בסך של 10 מיליארדי דולארים, וזה יספיק לממן הפינוי עד כמה שהבנתי משגת. כמובן שהלוואות צריך להחזיר ובכל זאת נראה לי שהעיסקה עדיין משתלמת.

resh0

New member
ניסית לחשב את סך העלות למשפחה?

לדעתי זה עשוי להגיע בין 25 ל 75 אלף ש"ח!!! אתה מוכן לשלם? מה תקבל בתמורה? איך אתה יכול להגיד "משתלם" מבלי לדעת את המחיר הסופי, לידיעתך: ישנן הערכות המדברות על 30 מיליון ש"ח, האם גם כאן זה משתלם? האם אינך סבור שלפני קבלת החלטה, יש לדעת את הנתונים האמיתיים?

sheketz

New member
כפי שאמרתי

המחיר של עשרה מיליארד ש"ח שננקב הוא בהחלט סביר, וגם עשרים מילארד נשמע בסדר גמור. בסופו של דבר אני סבור שהתמורה לטווח ארוך אכן משתלמת. ובאמת חילוקי הדעות המהותיים הם ביחס לתמורה ולא ביחס למחיר.

resh0

New member
כמה זה יעלה למשפחתך?

נניח שבישראל ישנם כ 750 אלף משתכרים, כמה זה יעלה לכל אחד ואחד, בהנחה שהאמריקאים לא יהיו מוכנים להשקיע דולר אחד? שווה לך? שווה לנו? מה אתה מקבל בתמורה להשקעה הזאת? במילים אחרות: אתה ואשתך תצטרכו לשלם בערך 50 אלף ש"ח!!!! "משתלם"? לא עדיף לדעתך להמתין ליום שיתאפשר מו"ם מדיני ואז להגיע להסכם קבע במימון אמריקאי?

sheketz

New member
מי אמר שיהיה הסכם קבע

או מימון אמריקאי? דרך אגב, כבר משלם יותר מחמישים אלף שקל בשנה מס, אני רק מקווה שהפעם זה יהיה בשביל משהו שנראה בעיני משתלם.

resh0

New member
תוספת עיוני, תוספת על מה שאתה משלם

תוספת על מה שגם אני משלם... ואם המס יהיה פרוגרסיבי, מכאן שאני אצטרך לשלם הרבה יותר! יציעו לך מכונית במחיר 20% מתחת למחירון, תקנה אוטומאטית מכיוון ש"משהו שנראה בעיניך כמשתלם"? לא תעשה למכונית בדיקה, לא תרצה לדעת מהי עלות התיקונים הנדרשים? איך אתה מעלה על דעתך להסכים למשהו שאינך יודע בוודאות את מחירו הסופי??? ואולי עדיף שלא לעשות עיסקה, מאשר לעשות עיסקה גרועה שתתקשה לשלם עליה? לפני שמפלגת שינוי תגיד "אני תומכת", עליה לקבל הבהרות מפורטות שכל המשמעויות, במיוחד כאלו שניתן להגיע לעומדן מקורב מאוד, עניין העלויות. כל עוד מדובר בהימור - מתנגדים!!! אם וכאשר יובאו הנתונים והקריטריונים לפיצוי, כי אז יהיה צורך לבחון את יחס ה"עלות/תועלת" ורק אז להחליט.

sheketz

New member
נדמה לי שכבר יש הערכה

שמעתי כבר שני מספרים - 3 מיליארד שקל ועשרה מיליארד שקל. ואני כבר אמרתי שאני מסכים לעשרה.אם אפשר בפחות מה טוב אבל בינתים אף אחד לא מציע משהו יותר טוב, עיוני.

resh0

New member
למה? ישנן הצעות טובות בהרבה!

קודם כל מדובר בהערכות בלבד, למה? למה שלא ייקבעו קריטריונים ברורים ואז נעשה יחד את החשבון?? התשובה פשוטה!!!! יש להם סיבה להסתיר, יש להם סיבה לטשטש. רק זה מספיק כדי להיות "נגד", כך גם לבטח היית מתנהל בחייך הפרטיים, גם באם אתה מאוד מעוניין בקניית המוצר. 3 מיליארד זה בולשיט!!! מסבנים אותך, מנסים לרמות את הציבור. כרגע ישנו "מחירון" המתבסס על פינוי סיני, עת שהמפונים קיבלו 450 אלף דולר בממוצע למשפחה. 2000 משפחות, 450 אלף דולר, רק זה 900 מיליון דולר שהם כ 4 מיליארד ש"ח! תוסיף על זה את הפיצוי לבעלי עסקים (מוערך בכחצי מיליארד דולר), תוסיף על זה מענקי הסתגלות, תוסיף על זה את ההוצאות הצבאיות (שהעיקריות שבהן זה העתקתם של 2 בסיסים גדולים), ואז תווכח שמדובר בסכומי מינימום של 10 מיליארד ש"ח! אתה אומר: "10 מיליארד זה בסדר"... רצוי שתבין את המשמעויות! בישראל ישנם כחצי מיליון משתכרים שמהם ניתן לגבות עוד מס, יתר המשתכרים הם כאלו שגם כך מתחת לסף המס. המשמעות היא שהסכום הזה יתחלק בים המשתכרים!!! אתה יודע כמה ייצא לכל אחד? כמובן שישנה אפשרות לפרוס את זה לתשלומים, אבל אז נצטרך להוסיך אל-כך עוד ריביות... "מסכים"? ההצעה הטובה יותר היא להמשיך את תהליך הקאנטוניזציה של הפלשתינים ובכך להמשיך את מיזעור שיעור הטרור באמצעות הגידור. אז הפלשתינים יגיעו למצב שבו אין עוד תוחלת לטרור ובהעדר כזה, יבינו כי מוטב להם לחסל את התשתיות ולבצע רפורמות דמוקרטיות אמיתיות, הכל כדי לקבל מדינה עצמאית בגבולות זמניים לצד מו"ם על הסדר הקבע, הכל במימון אמריקאי!!! לא עדיף? מעבר למחלוקת על התכנית עצמה, חייבים לציין שהתכנית "חלולה"!!! אף אחד לא יודע את תוכנה המדוייק, בטח שלא יודע את העלויות וכיצד יגייסו את הכספים. סתם שאלה: נניח שהיו אומרים לך: "אתה תומך בהתנתקות"? היית אומר: כן! ואז היו אומרים לך: "ואם יתברר שעליך לשלם 100 אלף ש"ח כדי לממן את ההתנתקות", האם היית נשאר בתמיכתך? הדרישה של תומכי מפלגת שינוי ממבחריהם בממשלה ובכנסת פשוטה! בדקו את התנאים, הציגו את התנאים, הכריעו לפי נתונים מדוייקים, לא הערכות, בשביל זה אתם בממשלה.

באמת מסבנים

אבל משני הצדדים. ברור שתקדים פינוי סיני לא יחזור, הפיצויים לא יהיו באותו גובה. התארגנות טובה והליכה לקראת המפונים (מה שלא היה בסיני) יכולה בו זמנית לחסוך למדינה כסף ולעזור למפונים לשקם את חייהם. במקרה חריג זה אפשר בהחלט לגלגל חלק מהעלויות לשנים הבאות (בדרך כלל זה לא רצוי, אבל כאן מדובר בהוצאה חד פעמית) למשל ע"י ערבויות מדינה למשכנתאות שייקחו המפונים על בתים חדשים.

המספרים מוטים ומטעים

מאמר ארוך בידיעות אחרונות מפרט לגבי עלויות הפינוי. הסכום המרבי אותו מחשבים באוצר הוא 3 מיליארד שקלים, וגם זה בהנחה מאד מאד מרחיבה. בהתחשב בעובדה שהוצאות הבטחון השנתיות באבטחת התושבים מגיעות לחצי מיליארד שקלים בשנה, הרי מדובר בחסכון רציני תוך שנים ספורות. המאמר גם מתייחס לעובדה שמרבית הפעילות בעזה מסובסדת ע"י המדינה - החל בבתים ובמשקים שנבנו, ואיתם גם סבסוד החשמל, המים, ושאר התשתיות. בגוש קטיף ישנם 1500 בתי אב ומשקים, בהנחה שעלות הפיצוי תהיה בסביבות ה200 אלף דולר למשפחה, מדובר על 300 מיליון דולר פלוס מינוס. אנחנו לא הולכים לקנות למתנחלי עזה בתים ברמת אביב, וגם לא בחיפה או בי-ם.

resh0

New member
פאניקה?

ישנו תקדים סיני, תקדים קיבלו המשפחות בממוצע כ 450 אלף דולר. הוסף על-כך את הפיצויים עבור נטישת העסקים, הוסף לכך הוצאות עבור שילובם של המפונים (אם יהיו). הוסף על כך את ההוצאות הצבאיות. ההודעה הזאת הוצאה בפאניקה!!!! הממשלה הרגישה שהציבור מתחיל להבין את המשמעויות הכלכליות של הכניעה לטרור ולכן היא מנסה לבלבל אותנו תוך הצגת פיצויי מיקרו שאין בינם לבין המציאות שום קשר. וכעת שאלת תם: אתה נוכח לכך שאני לא יודע את המשמעויות הכלכליות, אבל גם אתה לא יודע בדיוק!!! זורקים לאוויר סכומים בשקלים ובדולרים, מיליונים על מיליונים. איך אתה יכול לתמוך ללא ידיעה מדוייקת??? טענתי היא שהתנהלות אחראית מטעם המפלגה מחייבת שקודם כל ייקבעו הקריטריונים לפיצויים, אח"כ חישוב סך העלויות, אח"כ להחליט! כך היית נוהג בחייך הפרטיים, מדוע שנתנהל שונה עם מדינתנו?

זוכר את החישוב שלי?

איך אתם קפצתם, בלי להכנס לוויכוח על המספרים בעזה, הרי גם אם ניקח את הערכות שלך ונכפיל ב 25 (בערך מספר המתנחלים הכולל) נגיע לסכום של 75 מילארד שקל בהנחה הסבירה שביו"ש הפינוי יעלה קצת יותר (יש יותר עסקים, אדמות וכו...) נגיע להערכה הראשונית שלי של 20 מילארד דולר.

כשאמריקא מבטיחה זה לא מחייב אותה לק

לדעתי גם אם אמריקא תגיד שהיא תתחייב לשמור על יציבות והיא תשלם רציתי להזכיר לציבור היקר שני דברים 1. מי אמר שהממשל הבא יסכים לשלם 2. בהסכם השלום עם מצרים כשאנו החזרנו את הנפט ארצות הברית הבטיחה שהיא תבנה לנו שדות תעופה לאחר שהחזרנו את הנפט ארצות הברית שינתה את דעתה ואמרה שהשתנו הזמנים כשנתניהו החזיר 400 מחבלים בזמנו הוא קיבל הבטחה מהנשיא לשיחרור פולארד אך בסוף הקונגרס לא אישר תכלס אנחנו החזרנו מחבלים ובתמורה לא קיבלנו אלא הבטחה שלא קוימה גם עכשיו הבטחה לא מחייבת שהיא אכן תתקיים

למעלה