עם איזה בעל מקצוע כדאי להתייעץ לפני קנייה?

עם איזה בעל מקצוע כדאי להתייעץ לפני קנייה?

אנחנו שוקלים קניה של בית דו-משפחתי שנמצא ממש בהתחלה של תהליך הבניה. לפני החתימה על החוזה אנחנו רוצים להתייעץ, אבל לא לגמרי ברור לנו עם מי. אני מניחה שמעצב/ת פנים זה הכרחי, כדאי גם עם אדריכל? עם עוד בעל מקצוע כלשהו? תודה
 
בהנחה שמדובר בבית מקבלן

מומלץ לפנות בשלב מוקדם למעצב\ת פנים, שיוכל להעביר לקבלן את תכניות השינויים ע"פ רצונכם. אתם מוזמנים ליצור קשר.
 

מירי172

New member
התייעצות עם מעצב/ת פנים, אני לא רואה

צורך במישהו אחר בינתיים. מעצב/ת יכולה לראות את מבנה הבית, היכן ימוקמו נקודות האינסטלציה וחשמל חשובים, כמו-כן גם מה יהיה סדר גודל החדרים והחללים הציבוריים.והתנועה בהם. אחרי שהבית יהיה מוכן, מומלץ להביא גם חברה שעושה בדק בית, כדי לוודא שאין הפתעות לא נעימות שלא ניתן לראות. שיהיה בהצלחה.
 
השאלה היא

אם יש טווח גמישות במיקומי פתחים, קומות, מיקום על המגרש - או שזה קבוע. אם השינויים הם בחלוקה הפנימית ובמיקומים בתוך הבית בלבד, צריך מעצב פנים. ממליצה לכם ליצור קשר בטרם הרכישה - לבחינה מקצועית של המפרט הטכני והחלוקה המקורית של הקבלן. יהיו לא מעט טיפים שיכולים לחסוך לכם הון לא קטן בטרם החתימה על החוזה. בהמשך - לחלוקה התפורה לצרכים שלכם, בחירת חומרים, ריצופים, חיפויים וכלים סניטריים, תכנון מטבח והעמדת ריהוט ובהתאמת תכניות החשמל, אינסטלציה, מיזוג - לחלוקה המתאימה. בהצלחה!
 
תלוי מה אתם רוצים?

יעוץ לליווי בבחירות של ריצופים חיפויים וכו - אזי מעצבת שינוי "קירות" -מעצבת ושיפוצניק אשמח להציע את עצמי
 
למה צריך גם שיפוצניק?

את השינויים עצמם יעשה הקבלן, אנחנו רק רוצים שייעצו לנו מה כדאי לשנות.
 

פיטנגו4

New member
נכנסת לפורום עיצוב פנים

מה חשבת שיענו לך?
לשם יעוץ, אני הייתי פונה לאדריכל רשום, בלי שמץ של ספק. אולי, כתוספת, גם למעצב פנים. וגם למעצב נוף. אבל אדריכל הוא הכתובת מבחינתי.
 
ייעוץ לפני רכישת נכס

שלום, בשעה טובה ! החלטתם על רכישת נכס,כדאי מאוד להתייעץ עם מעצב פנים. מעצב הפנים יישב עם התכניות העדכניות ויראה אם יש מקום לשינויים,יוציא תכניות מתאימות ויעזור מול הקבלן המבצע. מניסיוני הרב בשידרוגי דירות/בתים חשוב מאוד לבוא לקבלן עם איש מקצוע שיעזור לכם וילווה אתכם, הראייה המרחבית של מעצב פנים עושה את הבית שונה, מיוחד ומעוצב. בבית דו משפחתי הייתי מתייעצת גם עם אדריכל נוף בשלב שני. כיוון שהמעטפת קיימת השינויים יכולים להיות רק בפנים ולכן מספיק מעצב פנים טוב ומקצועי. אשמח לעזור, אורית פינס - מעצבת פנים,יועצת פנג שואי והום סטיילינג. טל' - 052-2446811 www.oritpines.co.il [email protected]
 

פיטנגו4

New member
זה לא נכון!

כתבת "כיוון שהמעטפת קיימת השינויים יכולים להיות רק בפנים" זה לא נכון! לא רק בפנים! אפשר לרצות להזיז פתחים, לשנות אותם, לשנות מיקום שער כניסה, להוסיף פרגולה, שינוי מפלסים במגרש, ועוד ועוד. - בקיצור, יש הרבה אפשרויות לשינויים שקורים בחוץ, לכן, צריך אדריכל שיגיש תוכנית שינויים.
 

lank

New member
שימו לב

מדובר על בית בתהליכי בנייה. כמובן שאפשר לעשות הרבה שינויים , אפשר גם להרוס הכל ולהתחיל מהתחלה- אבל הכל עניין של עלות וזמן. בכדי לבצע שינויים חיצוניים , יש לעצור את הבנייה , להגיש תוכנית שינויים ( תוכנית מעודכנת ) , להכין תוכניות עבודה חדשות ( כולל תוכנית מהנדס ) ורק אז להמשיך בבנייה. לשינויים פנימיים אין צורך בכל זה. אפשר לעשות הכל , השאלה מה אתם רוצים...
 

פיטנגו4

New member
בתיאוריה - עוצרים. בפועל - לא

לא עוצרים כלום אלא משנים מה שרוצים, בהנחה שאלו שינוים שיעברו בועדה. כך אוספים הרבה שינויים, האדריכל מגיש את כולם יחד לועדה, שמאשרת בדיעבד. כך זה בעשרות מקרים שאני מכירה מקרוב מאד. אף אחד לא מנסה להיות יותר צדיק מהאפיפיור, ולחכות חודשים ארוכים עד שהועדה תואיל, ברוב טובה, לדון בשינוי ... לגבי שינויים פנימיים בבניה חדשה יש צורך בתוכנית שינויים רק אם מוסיפים חדר או משנים את היעוד של חדר (למשל: משירות למגורים).
 

NB125

New member
מסכימה עם פיטנגו

לבית דו משפחתי שבנייתו רק מתחילה, הייתי מתייעצת קודם כל עם אדריכל. זאת לא דירה מקבלן בבניין שאפשר לשנות רק את הפנים - זהו בית פרטי בבנייה ולכן יכולים להיות גם שינויים חיצוניים כפי שרשמה פיטנגו. צריך לבדוק מול הקבלן כמה גמישות יש. לגבי כל החלוקות פנימה : תוכנניות חשמל, אינסטלציה, מטבח, חיפויים , ריצופים וכד' - לזה ניתן וכדאי כמובן לקחת מעצב פנים.
 

designeasy31

New member
רק לחדד מה שנאמר-

אם מדובר בבית שנבנה ע"י קבלן שבונה שכונה שלמה אחידה, רצוי להתייעץ עם מעצב פנים או אדריכל שמתעסק גם בעיצוב לצורך בדיקת מפרט המכר. לגבי חוץ- רצוי מתכנן נוף- לא בטוח שעבודות עצמן יוכלו להתבצע בזמן הבנייה אבל לפחות את כל הכנות האינסטלציה, חשמל, יציקות בטון וכו' כן יבצעו עפ"י התיכנון של היועץ. במצב של קבלן שבונה שכונה כזו, ההתנהלות היא קצת כמו דירה- מבצעים רק שינויים פנימיים ללא נגיעה בחזיתות הבית מאחר ומדובר בשכונה שלמה עם ציביון מסויים שכולה קיבלה היתר בנייה ביחד. הקבלן בד"כ לא ירצה להתעסק עם הגשות לשינויים וכו' (בהנחה שלא מדובר בהרחבה של מושב/קיבוץ שם לפעמים יש יותר גמישות). אם מדובר בקבלן שבונה בית- שניים וזהו, הרי שההתנהלות יותר גמישה וסביר להניח שניתן יהיה לבצע יותר שינויים. דבר חשוב נוסף- לקחת עו"ד מטעמכם שיבדוק את מצב המגרש (מנהל/טאבו וכו'), את הפרטים החוקיים במפרט וכמובן את חוזה הרכישה. לוודא איזה תשלומים בדיוק כלולים בתשלום לקבלן ואיזה תוספות יבואו אח"כ (חיבור לחבר חשמל, אגרות ביוב וכו'). העו"ד גם יבדוק האם יש זיקת הנאה לחלקים במגרש וכדומה.
 
תודה על כל התשובות, אשמח לשמוע עוד

מדובר על קבלן שבונה אזור (2 רחובות מקבילים) בתוך שכונה קיימת. לא נראה לי שנעשה שינויים חיצוניים, אלא אם הזזת חלון או דלת נחשב שינוי חיצוני. שינויים פנימיים כנראה לא יכללו הזזת קירות, אבל זה לא בטוח. ממה שקראתי עד כה נראה לי שאנחנו בטוח צריכים מעצב פנים ומתכנן נוף, ולשקול פניה גם לאדריכל. עורך דין ברור לי שאנחנו נצטרך, וכמובן שלא נסמוך על זה שהקבלן מספק אלא נשכור אחד פרטי. ושוב, תודה לכולכם.
 

מרי פופ

New member
מעצבת פנים מנוסה

עם עבר בעיצוב של בתים פרטיים מרמת השלד, בהחלט תתן מענה מספק, בעיקר בשלב בחינת הנכס, הפוטנציאל, הצורך בשינויים, והמו"מ מול הקבלן. אני מניחה שלקבלן יש אדריכל שתכנן ו/או מלווה את הפרוייקט ולכן לא ברור לי הצורך שלכם באדריכל. אם אין לכם עדיין עו"ד, אשמח להמליץ לך על בנאדם משכמו ומעלה שהוא במקרה גם עו"ד.
 
למעלה