על ריצה ותזונה ומה שבניהם שאלות

meny33

New member
על ריצה ותזונה ומה שבניהם שאלות

האם זה נכון שצריכת יותר מהרגיל פחממות יום לפני הריצה נחוצה לריצה של מחר ?
וכמובן באותו היום שאני עושה ריצה אני צורך פחממות גם אבל רגיל שלוש שעות לפני הריצה
ואם אני רץ פחות מ45 דקות זה ישרוף שומן ויעזור לי להרזות ?
אני מודה לכם מראש .

רץ בשטח

New member
אם אתה רץ פחות מ-45 דקות

אין לך שום צורך לשנות את התזונה שלך לכבוד האימון, ובוודאי לא לצרוך קלוריות נוספות, לא יום לפני, וגם לא 3 שעות לפני.

מאגרי הגליקוגן בגוף שלך יתנו מענה מלא לאנרגיה באימון.

תומר

YKLE

New member
תזונה

קראתי במספר מקומות, שיערב לפני ריצת בוקר מוקדמת (ממש איך שהתעוררת) כדי להכין את הגוף מבחינת תזונה.

בגדול יש את העקרונות הבסיסיים של פחמימות וחלבונים וממה להמנע וכל אחד אמור לעשות את ההתאמות לגוף שלו.

אני בגדול מקפיד לאכול מעדן יוגורט עם גרנולה בבוקר, על מנת לתת לגוף את מנת הסידן היומית שלו(למרות שיש דעות שאומרות שהגוף לא מקבל ככה סידן), בצהריים מנה של פחמימות וחלבון(פסטה/אורז וחזה עוף) ובערב סלט עם קרוטניםף לבן, ביצה, גרעיני חמניה וגרעיני דלעת(סידן, חלבון וברזל וקצת פחמימות)

שריפת שומן היא פונקציה של רמת המאמץ. במידה ותרוץ בדופק מאד גבוהה, הגוף ישתמש בגליקוגן שבשרירים. אם תרוץ בדופק נמוך הגוף ישתמש במאגרי השומן.

יום טוב

רץ בשטח

New member
הכל עיניין של כמות

אם אתה יוצא לריצה קלה של 45 דקות ותאכל כמו מי שמתאמן15 עד 30 ק"מ ורץ יום יום, אתה תשמין.

אני חוזר ואומר, לקיצה קלה/בינונית של 45 דקות אין שום צורך בתזונה מיחדת. אם אתה ממש מתעקש תאכל יוגרט עם גרנולה/סנדוויץ עם טונה/וכו' אחרי. וגם כאן אל תגזים.

תומר

רץ בשטח

New member
וקצת עוד על תזונה באימונים ומקורות אנרגיה

הסדרה של רוס טאקר על תזונה וספורט

חלבונים, פחמימות וביצועי סבולת: מציאת האיזון הנכון, מאת אסקר ג'וגנדרופ

והסדרה הנפלאה של גורדו על תזונה לאיש ברזל

אני חושב שאם תקרא את הדברים ותקדיש להם את השעתיים שלוש שנדרש לעבור על כל הסדרות והמאמרים, תקבל פרספקטיבה הרבה יותר ברורה על האמירות שהעלית.

תומר

למעלה