על קלקסן וצרות אחרות

הכגג

New member
על קלקסן וצרות אחרות../images/Emo7.gif

ושוב הלב קפץ לגבהים והתרסק. לפני שנתיים עברתי הפלה נדחית בשבוע 9 ולפני 4 חודשים עוד אחת- בדיוק באותה דרך- חוסר התפתחות עובר שהתגלה בUS. עברתי את כל הבדיקות וכולן תקינות. עכשיו חזרתי לטיפולים דרך החזרת מוקפאים והרופא שלי החליט לתת קלקסן- למרות שאין בעיית קרישיות יתר. והופס- היה קצת הריון עם בטא 58 שטיפסה ל64 והתרסקה לה לאיטה... האם קלקסן יכול להזיק (במקרה שאין בעיית קרישיות)- ההריון הזה החזיק הכי פחות זמן מעמד...? האם קיימת תופעה הפוכה לקרישיות יתר? מה הסיבות להריון נאחסי כזה?? האם הוא נחשב להפלה מספר 3? תודה תודה...

ל א ו

New member
מחבקת אותך חזק../images/Emo24.gif

אכן נחשב להפלה מס' 3. לא יודעת איך לעזור לך בזה.

עינת ב6

New member
אוי חמודה...../images/Emo7.gif../images/Emo24.gif

מתוקה שלי... אני באמת לא יודעת להסביר לגבי הקלקסן... אבל אני מבינה מאוד את הצרות האחרות... אין הרבה מה לומר אחרי דבר כזה אבל אני שולחת לך המון המון חיבוקים ותמיכה...
מקווה שהכל יסתדר מהר מהר ושולחת שוב חיבוקים חמים!

הכגג

New member
אתן ממש מחממות את הלב...על קלקסן

מישהי יודעת?? ושוב המון המון תודה- אתן מקסימות!!!

קלקסנית

New member
מה שנראה הוא

שקלקסן לא יעזור כי הוא לא הטיפול המתאים. כפי הנראה אין לך קרישות יתר שגורמת להפלות. יתכן שהסיבה אחרת. עשית בירור של מצב הרחם? צילום רחם- היסטרוסקופיה,בדיקות אחרות? האם הזרע תקין? קלקסן מיותר ללא צורך.

סביון1

New member
קלקסן וצרות אחרות

הי הכגג, ההריון האחרון שלך יכול להיספר כהריון כימי. מאחלת לך שהנאחס נגמר ולהבא תחזיקי מעמד תשעה חודשים. לשאלותיך: כיון שאני במצב דומה לשלך: עם "מגוון" הריונות שהסתימו בשליש הראשון, שניים כימים, אחד לאחר שנצפה שק הריון ועוד אחד אחרי שנצפה דופק, אז עשיתי תחקיר מקיף בנושא ההפלות החוזרות ואלה ממצאי: א. בעיית קרישיות היא משהו שלא כל רופא יודע לאבחן. אם עשית את סידרת הבדיקות לקרישיות יתר, אני ממליצה לך לקחת אותה להמטולוג שמתמחה בהפלות חוזרות לאבחון. אני הסתובבתי עם התוצאות של הבדיקות האלה בין הרבה גיניקולוגים וכולם טענו שהבדיקות תקינות. כשהלכתי להמטולוג הוא שם לב לערך אחד שהיה גבולי, שלח אותי לעוד שתי בדיקות "מעמיקות" יותר ורק אז התגלו ערכים חריגים באחד מגורמי הקרישה. ב. לא משנה מה ימצאו לך בקרישיות, בכל מקרה תקבלי קלקסן. כך שאם את לא סקרנית מידי את יכולה לותר על המחקר ופשוט להתחיל ליטול קלקסן בהריון הבא. ג. לגבי הנזק שבקלקסן - שמעתי שאם נותנים אותו במינונים גבוהים מידי עלול להופיע דימום בהריון. אבל לפי מה שאמרו לי זה באמת נדיר. חוץ מזה הרופא שלי הסביר לי שיש כאן סיכון מסוים כי בכל אופן מדובר בחומר נוגד קרישה ואם חלילה קורה משהו קיצוני כמו תאונה וכד' אז אני עלולה למצוא את עצמי בבעיה. ד. קרישיות יתר היא טרומבופיליה והתופעה ההפוכה, בה הדם לא נקרש, נקראת המופיליה. ה. ההמטולוג שאצלו ביקרתי לצורך יעוץ אמר לי שאמנם עוד לא נערך מחקר מסודר בנושא, אבל מנסיונו הוא התרשם שיתכן ובמידה ויש בעית קרישיות, אז היא מפריעה גם לקליטת העוברים ולכן נטילת קלקסן שמתחילים בה לפני או בזמן החזרת עוברים, יתכן שיכולה לשפר את סיכויי הקליטה. בהצלחה בפעם הבאה, סביון

קלקסנית

New member
סביון

כל זה טוב ויפה אבל הנה עם הקלקסן הריון כימי
אולי הכיוןן בכלל שונה ולא בקרישות יתר. אגב למי שסובלת מקרישות יתר מומלץ קלקסן מתחילת נטילת ההורמונים למניעת הוצרות קרישי דם!מאוד מסוכן! כל הנושא הזה של קרישות יתר תפס תאוצה בשנים האחרונות וכל הזמן מגלים פקטורים חדשים כך שלפעמים נטילת קלקסן גם "ללא סיבה "יכולה להועיל.

סביון1

New member
אני מצרפת מאמר בנושא הפלות טבעיות

שנראה לי די מסכם. מקוה שהוא יועיל. לענין הקלקסן - לי הסבירו שבדיקת גורמי הקרישה היא עסק מאד מסובך ולא ודאי. זה גם נושא מאד מורכב וגם מדובר בחומרים שמינונם בדם הוא מזערי ולכן קשה מאד לבדוק אותם. לכן גם אם לא מוצאים כלום בבדיקות קרישה נוטים לתת קלקסן אחרי מספר הפלות חוזרות.

t u t11

New member
הזרקת‮ קלקסן

יש‮ ‬לי‮ ‬שאלה‮.‬‮ ‬אני‮ ‬מטופלת‮ ‬בקלקסן‮ ‬עם‮ ‬תחילת‮ ‬‮ ‬הזרקת‮ ‬ההורמונים‮.‬‮ ‬איפה‮ ‬אתן‮ ‬מזריקות‮ ‬אותו‮?‬‮ ‬בדף‮ ‬היצרן‮ ‬כתוב‮ ‬להזריק‮ ‬רק‮ ‬במותן‮ ‬וכך‮ ‬גם‮ ‬מתעקשות‮ ‬אחיות‮ ‬קופת‮ ‬החולים‮.‬‮ ‬הם‮ ‬טוענות‮ ‬שהספיגה‮ ‬הכי‮ ‬טובה‮ ‬היא‮ ‬במותן‮.‬‮.‬‮ ‬הצרה‮ ‬היא‮ ‬שכל‮ ‬הזרקה‮ ‬יוצרת‮ ‬אצלי‮ ‬שטף‮ ‬דם‮ ‬ואני‮ ‬נראית‮ ‬כבר‮ ‬כמו‮ ‬איזה‮ ‬מבחן‮ ‬רורשך‮.‬‮.‬‮.‬גם‮ ‬‮ ‬בהפסקות‮ ‬בין‮ ‬טיפולים‮ ‬עדיין‮ ‬נשארים‮ ‬במותן‮ ‬כתמים‮ ‬כהים‮,‬‮ ‬כמו‮ ‬פיגמנטציה‮,‬‮ ‬רמז‮ ‬לשטפי‮ ‬הדם‮.‬‮.‬‮.‬‮ ‬גם‮ ‬אצלכם‮ ‬זה‮ ‬כך‮?‬‮ ‬למה‮ ‬לא‮ ‬מומלץ‮ ‬להזריק‮ ‬בבטן‮?‬

סביון1

New member
אני מומחית רק בתאוריה

עוד לא התחלתי להזריק ואני מחכה להסברים כמוך.

פּוֹנְג

New member
../images/Emo14.gifאוי הכגג,

המינוח הכל כך מדוייק וכל כך נוראי "קצת הריון" ... שבר לי את הלב ולך בטח הרבה יותר. ופעם אמרו לי שאין דבר כזה חצי הריון.
אין לי תשובות עבורך. תופעה הפוכה לקרישיות היא אי קרישיות, ואם אני לא טועה קראתי משהו על זה לא מזמן. אבלאני באמת לא מומחת גדולה. אני חושבת שאת בהחלט יכולה "לנגן" לרופא שלך על המצפון על ההריון השלישי שכשל ולדרוש שישלח אותך לבדיקות של קרישיות יתר.

נועם@בת

New member
../images/Emo24.gif הכגג../images/Emo14.gif

מצטערת לשמוע ששוב זה קרה
. הנזק בקלקסן שניתן לא לצורך יכול להיות חוסר קרישה ודימומים. אני בספק אם משהו מזה מפריע להריון. אם עברתם את כל הבדיקות, אולי שווה לכם לעשות בדיקת זרע אצל פרופ' בר טוב. הוא אולי שנוי במחלוקת, אבל הוא לפחות נותן תשובה. חוצמזה כדאי לפנות למומחה להפלות חוזרות, כן הכימי הזה נחשב להפלה השלישית -:. מחבקת חזק ושולחת כוחות
נועם

קלקסנית

New member
לקלקסן יכולה להיות השפעה על רמת

הסידן ולגרום לאוסטרופורוזיס אבל הגוף מחדש את רמת הסידן בתום ההריון. כן הסכנה דימומים בהריון אבל עורכים בדיקות מעקב במהלך ההריון. חזקי ואמצי

הכגג

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

המון תודה על התשובות. מרגישה כל כך חוסר אונים לאבד עוד ועוד הריונות שהשגנו בשיניים וכל פעם מעלה משהו אחר על ספסל הנאשמים- הפעם זה הקלקסן. הרופא שלי החליט שבטיפול הבא נתחיל לקחת קלקסן החל מהיום השלישי למחזור. לא יודעת אם זה יעזור... נראה לי שאולי הבעיה במקום אחר (או שלא...) נועם- אימצנו את ההמלצה על ברטוב- למרות שהזרע נראה טוב (אפילו חרוזים יוצאים לי היום...) אתן ממש מקסימות!!!

עצוב../images/Emo24.gif

אבל תהיו אופטימיים. קראתי ואני מציעה לכם לפנות למרפאה להפלות חוזרות ואולי הרופא יסכים לשלוח לשם. אגב החלפתם רופא בסוף?

הכגג, אני נורא רוצה

לעזור אבל מוגבלת בידע שלי. אני לוקה ב- APLA, שזה אחת התסמונות של קרישיות יתר, לאחר 2 הפלות חוזרות (אין דופק בשבוע 8-9). גם עלי להזריק קלקסן מדי יום, ואצלי זה אפילו עכשיו, בשלב זריקות ההורמונים. זה כבר ארבעה או חמישה סבבי טיפולים שאני מזריקה קלקסן 60 מ"ג, ואני יכולה רק להגיד שבמקרה שלי, זה עוד לא עזר לי להיקלט, אבל אני לא יכולה בשום אופן "להאשים" את הקלקסן, כי יכול להיות שפשוט הביציות שלי כבר4 מבוגרות (בת 38), ויכולים להיות עוד גורמים. אני מאחלת לך המון הצלחה, כמו גם לי עצמי יום נעים

הכגג

New member
הי אליזבט וכולן

נכנסתי רק עכשיו וראיתי שיש המשך... תודה על התגובות. אליזבט, היינו במרפאה להפלות חוזרות ולא היה להם כל כך מה להגיד (מעבר להמלצה על הקלקסן) כי הבדיקות יצאו תקינות ו.. החלפנו בסוף רופא וזה נורא לא נעים כי שניהם עובדים באותו בית חולים וכך יצא שאת החזרת המוקפאים עשינו אצל הרופא הקודם (הוא היה בתורנות באותו היום)- הוא היה מקסים כהרגלו אבל ההרגשה נורא לא נעימה. בנוסף- שלב ההתאקלמות למישהו שבכלל לא זוכר את השם שלך- לא פשוט אבל לא ממהרים לחזור כי צריך לתת לזה זמן ולרופא החדש יש מחשבה מקורית משלו אז... נראה תודה על ההתענינות!

סביון1

New member
קלקסנית, איזה בדיקות מעקב עושים

במהלך ההריון וכל כמה זמן? אני מתכוננת...

למעלה