על פיטורין ופוריות

מצב
הנושא נעול.
על פיטורין ופוריות

על פיטורין ופוריות
החברה שלי אמורה לעבור שינוי מבני וייתכן שבעקבותיו אמצא את עצמי ללא עבודה. הפיטורין אם יתרחשו זה לא עקב משהו מקצועי, אישי וכו' אלא משהו שרירותי. לאחרונה התחלתי טיפולי פוריות וברצוני לדעת אם מותר למעסיק לפטר אותי כאשר הפיטורין לא קשור באופן ישיר אלי (זה לא בגלל העדרותי או בגלל חוסר רצון מקצועי ממני). כרגע אף אחד במקום העבודה שלי לא יודע על מצבי הרפואי ואשמח להשאיר זאת כך, אך מצד שני אני זקוקה לעבודה הזו. אשמח לשמוע את דעתכם.

שיר ורד

New member
טיפולי פוריות לא ימנעו את פיטוריך

על פיטורין ופוריות
החברה שלי אמורה לעבור שינוי מבני וייתכן שבעקבותיו אמצא את עצמי ללא עבודה. הפיטורין אם יתרחשו זה לא עקב משהו מקצועי, אישי וכו' אלא משהו שרירותי. לאחרונה התחלתי טיפולי פוריות וברצוני לדעת אם מותר למעסיק לפטר אותי כאשר הפיטורין לא קשור באופן ישיר אלי (זה לא בגלל העדרותי או בגלל חוסר רצון מקצועי ממני). כרגע אף אחד במקום העבודה שלי לא יודע על מצבי הרפואי ואשמח להשאיר זאת כך, אך מצד שני אני זקוקה לעבודה הזו. אשמח לשמוע את דעתכם.
טיפולי פוריות לא ימנעו את פיטוריך
אך ידיעה של המעסיק על כך, תצמצם את יכולתו ורצונו לשים אותך ברשימת המפוטרים. כדי לפטר עובדת הנעדרת בגלל טיפולי פוריות, המעסיק חייב לקבל את אישור המפקחת על עבודת נשים וזה לא ינתן אם היא תווכח כי יש קשר בין הפיטורים לבין טיפולי הפוריות. כאשר יש פיטורים סלקטיביים, בדרך כלל קשה למעסיק להצדיק למה עובד(ת) הנמצאת בטיפולי פוריות מפוטרת ואילו עובד בתפקיד דומה לא מפוטר ולכן לעיתים רבות הוא אפילו נמנע מלבקש את פיטורי העובדת. שימי לב שההגנה (החלקית) מפני פיטורים היא רק כאשר העובדת נעדרת מעבודתה בגלל הטיפולים, ההגנה מוגבלת לתקופה של 150 יום לאחר ההעדרות האחרונה ולתקופה מצטברת של שנתיים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה