על לביבות טבעוניות

על לביבות טבעוניות

בשבוע שעבר הייתי צריכה להכין לאיזה אירוע לביבות טבעוניות
השם יודע מדוע לא הלכתי על המתכון הרגיל שלי
והתעקשתי לנסות דברים חדשים...

נתחיל בזה שבישלתי 3 קילו אורז מלא
ומשום מה
גם כשבישלתי אותם עם כוס וחצי מים לכוס אורז
נשארו מים והאורז יצא דביק ועיסתי


אז אמרתי נכין לביבות על בסיס אורז.
אז האורז שידע טוב מאוד להידבק כשהוא היה על תקן אורז
התפרק לחלוטין כשהוא היה בצורת לביבה [עם ירקות ותבלינים] במחבת


ואז הכנתי עוד קצת והוספתי קמח חומוס
וגם קצת קמח רגיל
וכשעוד מחבת שלם הלך לפח


הכנתי מחדש את התערובת והוספתי הפעם גם טופו מגורר
וזרעי פשתן במים
וכשעוד מחבת שלם הלך לפח


בישלתי מהר בטטות
מעכתי אותן
והכנתי לביבות שהפעם היטגנו באופן מושלם.

אז מה היה לנו פה?
3 קילו אורז מלא לפני בישול שהלכו לפח
קמח חומוס מעאפן

בקבוק שמן שלם שהלך לריק

בקבוק שמן זית שלם שהלך לטיגון


עוד תבנית של ירקות שורש
שככה סתם הצטרפה לחגיגה והתהפכה על הרצפה


ומלא מלא מלא באסה


מסקנתי הברורה:
לביבות או המבורגרים טבעוניים מכינה מעתה והלאה
אך ורק על בסיס
עדשים כתומות מבושלות/ עדשים ירוקות מבושלות
בטטות/ תפ"א מעוכים!
 
מה שכן...

אלו שבסוף יצאו
יצאו מושלמות!
טעימות להפליא

אני נראיתי כמו
בוסף החוויה
אבל לפחות הלביבות יצאו
 
למעלה