על חברה מהעבודה

דידיאן

New member
על חברה מהעבודה

אני אם לתינוקת בת 9 שבועות, לידה ראשונה אחרי טיפולים (אני בת 41). יש לי חברה לעבודה שאנחנו ביחסי חברות טובים (חברות מהעבודה, לא חברות ילדות ונפש). מאז שבתי נולדה היא מתעקשת (עד כדי התרגזות עלי) להביא את ביתה בת ה שלוש וחצי לראות את התינוקת שלי. מאז שבתי נולדה (בגיל שבועיים) היא כבר רצתה להביא אותה לראות את התינוקת. כשהזמנתי אותה לאחרונה לבוא לבקר אותנו היא שוב ציינה שהיא מביאה את הבת שלה. אגב עד היום היא לא הגיעה למרות שהזמנתי כמה פעמים, מתוך מעין "התרסה" מכיוון שלא כללתי את הבת שלה בעיסקה. גם אם אני מזמינה לערב - היא רוצה להיא אותה. מתעקשת. אני לא מעוניינת כרגע להביא את בתי במגע עם ילדים קטנים, מה שגם שהבת שלה תגיע אחרי הגן, וכן היא ילדה שמצוננת די הרבה. אני גם יודעת שביקור שלהן זה לא לראות את התינוקת מרחוק, הבת שלה מאד תובענית ותרצה להיות ליד בתי, וחוץ מזה אני חושבת שזה לא יהיה נעים לבת שלה לא להתקרב לילדה. אז אני בדילמה אם "להיכנע" למרות שאני לא רוצה, או שוב לבקש ביקור של "מבוגרים". אין לי מה להסביר את עצמי (ואני לא מבינה למה היא מתעלמת מבקשתי) שכן הסברתי לה כבר בעבר שאני לא מעוניינת כרגע מגע עם ילדים. אפשר לחכות עוד קצת. אני בטוחה שהייתי מבינה ומקבלת בלי לעשות מזה סיפור לו זה היה הפוך. אני יודעת שהיא גם מדברת על זה בעבודה, מציגה את הבקשה ה"מוזרה" שלי כלא הגיונית (יש עליה גם צד רכלני..אבל אני לא עושה מזה עניין). אודה על דעתכן.

את לא חייבת להסכים לשום דבר כזה

אחד היתרונות של תינוק ראשון הוא שהוא לא צריך להחשף לוירוסים שילדים מביאים איתם. שירה ורוני, שלשמחתי כמעט ולא היו חולות, עדיין קבלו הצטננות או שתיים שלא היו לאחים שלהן רק בגלל החשיפה לעוד ילדים. את לא צריכה להסכים לזה. אני בעד לשים את הקלפים על השולחן ולהסביר לחברה לעבודה שאת לא מעוניינת ולמה. אם היא לא תקבל, בעיה שלה. את לא חייבת לה שום דבר. אני לא חושבת שזו דרישה מוזרה. היא רוצה לרכל, שתרכל.... שיבושם לה.

נרי כ

New member
ברוכה הבאה לעולם ההורים לילדים.

עולם שבו לכולם יש מה לומר על הבחירות ההוריות שלך. שיגידו. את זאת שמופקדת על טובתך וטובת בתך, ואת תחליטי, ואת גם תספגי את הביקורת והמבטים המשונים וגם את ההתפעלות וההערכה, בתורם. לא נורא.

יופיופ6

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה

דידיאן, תוך כמה חודשי הורות (חצי שנה ליתר דיוק) נעשיתי כל כך אסרטיבית מצד אחד ומצד שני כ"כ אדישה ... התגובות, ההערות, הביקורות, הרצונות, הבקשות, יכולים כל כך להתיש, כל כך לבלבל. אני זו שמחליטה על הילדים שלי. אני זו שקובעת עליהם. נקודה. מי שירצה, ימשיך איתך ויקבל אותך ואת ההחלטות והרצונות שלך. מי שלא . איך נרי כתבה? לא נורא.

אם היא לא מוכנה לכבד את הבקשה שלך

שהיא הכי לגיטימית שיש את לא חייבת לכבד אותה ולהמשיך להזמין. אני הייתי מחכה כמה שבועות ואז מזמינה שוב. לא ליזום שוב מפגש שיעורר את הענין.

אצלי זה היה שונה

לביה"ח הגיעו 2 ילדים (ילדי גן) של בני דודים. ביום שחזרנו מביה"ח הגיעה שכנה עם הבת שלה שהייתה אז בת שנתיים וחצי. כמה ימים אח"כ הגיעו שכנים נוספים עם ביתם בת החצי שנה, חברה מהעבודה הגיעה עם 2 הילדים שלה, בברית שנערכה בבית, בגיל 3 שבועות, היו נוכחים 4 ילדים. באירוע שערכנו בגיל 8 שבועות, אני בכלל לא סופרת. אני מודה - לא חשבתי להגביל ולבקש שלא יבואו עם ילדים. אני כן מבקשת, גם היום - אם חולים - לא מתקרבים. פעם חשבו, בעיקר במשפחה של בעלי, שאני היסטרית, היום לאחר חורף קשה עם הרבה מחלות, יש יותר הבנה ויותר התחשבות.

טאניוש

New member
מה פתאום להכנע???

התינוקת שלך, הבית שלך- גם ההחלטה היא שלך. גם אם ההחלטה נראית לה מוזרה ולא הגיונית (אני אישית בטוחה שאת צודקת, אבל זה לא חשוב לצורך העיניין) היא חייבת לכבד אותה. נקודה.

דידיאן

New member
הי ותודה על התגובות

רק עכשיו התפנתי (לכמה דקות..) לקרוא. אני יודעת שאני הייתי מכבדת כל בקשה של אם ללא שיפוט. מקווה שאצליח למצוא מוצא איתה בשבוע הבא, אולי להיפגש בחוץ אחרי המשמרת שלה לקפה ביום של שמש ושנוכל להחליק את העניין הזה. ערב טוב

אולי תסבירי לה ממה נובע הסירוב שלך?

אני לא יודעת אם אמרת לה ממה את חוששת אבל כדאי להסביר כדי שזה ישמע הגיוני ולא רק לסרב ולהדוף בלי סיבה כי זה גם מרגיז. בטח היא סיפרה לילדה שלה על התינוקת והילדה סקרנית מאוד ולוחצת על האמא לראות את התינוקת. רעות היתה בת 3.5 כשאלון נולד והיא היתה כל הזמן עליו, והתפלצתי שהיא היתה משתעלת בכיוון שלו (הוא נולד בחורף) אבל לא יכולתי למנוע ממנה. הסקרנות שלה והרצון לשחק ב"בובה" החדשה היתה חזקה ולמזלי הוא לא נדבק מכל המיקרובים שהיא הפיצה (אולי ההנקה נתנה לו הגנה...)

דש1דש

New member
אל תוותרי - קחי אותה הצידה

ותגידי לה שאת פשוט לא מוכנה שילדים או מבוגרים חולים יהיו באיזור ביתך עד שתעבור את גיל 3 חודשים. פשוט מאוד! תינוק עד גיל חודש - חום של 38 כבר אמור להשלח למיון - ולרוב יעבור שם דיקור מותני תינוק עד גיל 3 חודשים מחום של 38.5 זו ההוראה עד כמה שהבנתי מרופא חוויה לא נעימה ולא סימפטית ומיותרת לגמרה - אם אפשר להמנע! יכולה לומר לך שבחנוכה שעבר, כשביתי היתה בת פחות מחודשיים הזמנתי לביתנו חברים של הגדולה מהגן, שאלתי שוב ושוב אם הילדים בריאים. נודע לי בגן שאחת הילדות מאוד מנוזלת, התקשרתי לאמא שאמרה שהילדה בריאה. אחרי עוד ברור ביקשתי מהאם שלא יגיעו. היא כעסה עלי מאוד. הסברתי לה, אבל מאחר והיא אמצה בגיל 8 חודשים היא בכלל לא היתה מודעת לזה... ובתור מי שכמעט הגיעה למיון פעמים עם התנוקת עד גיל חודשיים לא היתי מוכנה לקחץ עוד סיכון. נקודה.... אם היא לא מבינה - יש לה בעיה. אם את לא מרגישה עם זה נוח - אל תזמיני! אוטוטו אביב - הכל יהיה יותר קל

התינוקת שלך הכי חשובה

זכותך לא לרצות שילדי גן מנוזלים יתקרבו אליה. תסבירי את זה לחברה, בלי להצטדק ובלי להתנצל. אם היא בוחרת להעלב ולא להגיע בכלל, זו אינה בעייה שלך. שתרכל. אם היא 'כזאת' היא תרכל בכל מקרה, היא כבר תמצא על מה.

למעלה